Forum

Kuchenne porady

Po świętach. I co z tym jedzeniem.

• Autor: dagusia_29 Data: 2007-12-30 12:47:14

Święta święta i po świetach. Było fajnie ale się skończyło. Ale co zrobić z tym jedzeniem??? Ten problem mam co roku po wszelkich świętach, odgrzewane już nie tak dobre i co z tym zrobić?? oże macie jakieś dobre pomysły na to co zrobić z świątecznymi smakołykami? Zwłaszcza z wędliną kupiłam na sniadanie na kanapeczki i zostało, nie chce aby się zepsuło. Ratujcie mało doświadczoną gospodynię. Słyszałam że można zrobić pieczeń? może Ktoś mnie poratuje Pozdrawiam serdecznie szczęśliwego po świętach

• Autor: renataz36 Data: 2007-12-30 13:09:12

Jeśli nie robiłaś na święta bigosu zrób tak jak ja, Właśnie zużywając resztki wędlin i pieczeni zrobiłam pyszny kwaśny bigosik. Zajadamy się nim już od 2 dni, a czystka w lodówce bardzo mi się podoba i nikt się nie krzywi że znów ta sama wędlina na kanapkach.Pozdrówka

• Autor: jasia Data: 2007-12-30 13:38:46

Mozna zrobić bigos, łazanki..
    jeżeli nie masz dzisiaj chęci na to co zrobisz, to można zamrozić.
    http://wielkiezarcie.com/przepis7057.html , a tutaj masz przepis na sałatkę
    pozdrawiam jasia

• Autor: dagusia_29 Data: 2007-12-30 17:43:15

Sałatka wygląda na bardzo smaczną i jest w niej to co najbardziej lubie. Na pewno zrobie. A słyszałaś Może o pieczeni takiej z mięsa i wędliny???

• Autor: liyery486 Data: 2007-12-30 14:27:38

Ja po prostu zamrażam wszystko co się nadaje do zamrożenia w porcjach i potem po trochu wyjmuje:)

• Autor: Kasia cz Data: 2007-12-30 20:57:00

ja tez tak zrobilam, wszysto co nadawalo sie do zamrozenia, zamrozilam.Zostalo nam karpia smazonego i suma, juz drugiego dnia swiat nikt sie do nich nie dotykal to wlozylam w sloiki i zalalam zalewa octowa.Za jakis czas zjedza ze smakiem:-). Z wedlin mozesz tez zrobic zapiekanki.

• Autor: andzia005 Data: 2007-12-31 07:44:12

Witam
    A ja zrobiłam pizze z czesci,a z reszty gotuje bigosik na sylwestra.Zaciekawilo mnie to co piszesz o zrobieniu jakiejś pieczeni moze ktos sie wypowie i nastepnym razem bedzie pieczen.Moja mama zrobiła z czesci wedliny wedline w galarecie.Dotego jajeczko groszek marcheweczka i jest jak talala.
    Pozdrawiam
    Agnieszka

• Autor: kokliko Data: 2008-01-01 05:15:41

A ja jednak zapropnowalabym gotowac i przyrzadzac na Swieta dwa
    razy mniej!!!! A moze i ze trzy.

• Autor: dagusia_29 Data: 2008-01-01 15:53:23

To bardzo dobry pomysł ale miałam gości i z nimi nigdy nie wiadomo ile zrobić i ile zjedzą. Kiedy jestesmy sami z mężem robie po prostu dobrą koleacje i wiem że nie zostanie.

• Autor: dagusia_29 Data: 2008-01-01 15:54:49

Pomysł z galaretą bardzo mi się podoba na pewno coś takiego zrobie coś ala kiełbasiany galat. SUPER POMYSŁ

Przejdź do pełnej wersji serwisu