Forum

Kuchenne porady

wywar z golonki - jak wykorzystać

  • Autor: Reniooffka Data: 2007-12-31 17:51:48

    Witam. Ugotowałam golonkę wg jednego z tutejszych przepisów i ją sobie piekę, a pytanko jak w temacie. Do czego może się przydać to, co zostało w garnku po gotowaniu?

  • Autor: bahus Data: 2007-12-31 18:01:24

    Ja robię przepyszny krupnik...
    Bahus

  • Autor: basiaaa Data: 2007-12-31 18:11:04

    Ja robię zawiesisty -  biały barszczyk lub gotuje na wywarze bigos .

  • Autor: Basia99999 Data: 2007-12-31 18:35:58

    Może być biały barszcz, albo czerwony, kapuśniak, na takim wywarze to te są najlepsze

  • Autor: jo.ann Data: 2007-12-31 21:04:36

    Ja dokładam do wywaru kawałek kiełbasy, czosnek (dużo - bo lubię) liść laurowy i cebulę (jeśli nie było podczas gotowania golonki) i zalewam gęstym żurem - pyszota!

  • Autor: Kasia cz Data: 2007-12-31 22:22:35

    ...a ja wcale w to nie watpie:-).Uwielbiam Twoj krupniczek z grzybkami syszonymi.Mniam

  • Autor: Reniooffka Data: 2008-01-03 16:40:54

    Ha, krupniczek wygrał licytację, wielkie dzięki wszystkiem :)

  • Autor: kokliko Data: 2008-01-07 04:21:11

    Bahusie, jako stulatek w dobrej formie ,nie doradzaj malolatom
    tak niehigienicznych w ilosci cholesterolu krupnikow!!!!
    Wiadomo, ze kazdy taki krupniczek wroci bumerangiem za lat pare.
    To tak jakbys doradzal na trawienie (przyjemne, nie powiem , ale tylko
    po cichutku i w poczuciu winy) pare sztachow slawnej marki na M...


  • Autor: anna-gu Data: 2007-12-31 20:54:06

    Grochówka... mniam :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu