Witam. Ugotowałam golonkę wg jednego z tutejszych przepisów i ją sobie piekę, a pytanko jak w temacie. Do czego może się przydać to, co zostało w garnku po gotowaniu?
Ja dokładam do wywaru kawałek kiełbasy, czosnek (dużo - bo lubię) liść laurowy i cebulę (jeśli nie było podczas gotowania golonki) i zalewam gęstym żurem - pyszota!
Bahusie, jako stulatek w dobrej formie ,nie doradzaj malolatom tak niehigienicznych w ilosci cholesterolu krupnikow!!!! Wiadomo, ze kazdy taki krupniczek wroci bumerangiem za lat pare. To tak jakbys doradzal na trawienie (przyjemne, nie powiem , ale tylko po cichutku i w poczuciu winy) pare sztachow slawnej marki na M...
Ja robię przepyszny krupnik...
Bahus
Może być biały barszcz, albo czerwony, kapuśniak, na takim wywarze to te są najlepsze
Ja dokładam do wywaru kawałek kiełbasy, czosnek (dużo - bo lubię) liść laurowy i cebulę (jeśli nie było podczas gotowania golonki) i zalewam gęstym żurem - pyszota!
...a ja wcale w to nie watpie:-).Uwielbiam Twoj krupniczek z grzybkami syszonymi.Mniam
Ha, krupniczek wygrał licytację, wielkie dzięki wszystkiem :)
tak niehigienicznych w ilosci cholesterolu krupnikow!!!!
Wiadomo, ze kazdy taki krupniczek wroci bumerangiem za lat pare.
To tak jakbys doradzal na trawienie (przyjemne, nie powiem , ale tylko
po cichutku i w poczuciu winy) pare sztachow slawnej marki na M...
Grochówka... mniam :)