Witam wszystkich. Posta kieruję głównie do wrocławiaków. Dzisiaj podczas śniadaniowych pogawędek wyniknął ni z tąd ni z owąd temat knyszy, i tego, że najlepsza jest we Wrocławiu. Jednakże po dluższych rozważaniach okazało się, że nikt nie jest w stanie dokładnie wyjaśnić, czym owa knysza jest. Tak więc proszę o zaspokojenie mojej ciekawości. Pozdrawiam, krakuska Geo
Hm, ciężko to wytłumaczyć dokładnie. Jest to półokrągła bułka, wydrążona w środku. Grubsza niż pita. Faszerowana np. warzywami, mięskiem, sosem, itp. Najlepsza knysza jest na wrocławskim dworcu głównym.
To już wiem więcej niż pozostali współbiesiadnicy, i będę mogła 'zaszpanować'. ;) O wrocławskim dworcu i knyszy krązą już legendy, stąd moje pytanie na forum. dzięki wielkie za odpowiedź. Pozdrawiam, Geo
najlepszy kebab bar w sumie cos ala restauracja jest na ulicy Legnickiej miedzy centrum handlowym "magnolia" a kauflandem nazywa sie petra gyros i podaja tam najsmaczniejsze zestawy z mieskiem " kebabowym" jakie kiedykolwiek jedliscie
Witam wszystkich.
Posta kieruję głównie do wrocławiaków. Dzisiaj podczas śniadaniowych pogawędek wyniknął ni z tąd ni z owąd temat knyszy, i tego, że najlepsza jest we Wrocławiu. Jednakże po dluższych rozważaniach okazało się, że nikt nie jest w stanie dokładnie wyjaśnić, czym owa knysza jest.
Tak więc proszę o zaspokojenie mojej ciekawości. Pozdrawiam, krakuska Geo
Hm, ciężko to wytłumaczyć dokładnie. Jest to półokrągła bułka, wydrążona w środku. Grubsza niż pita. Faszerowana np. warzywami, mięskiem, sosem, itp.
Najlepsza knysza jest na wrocławskim dworcu głównym.
To już wiem więcej niż pozostali współbiesiadnicy, i będę mogła 'zaszpanować'. ;) O wrocławskim dworcu i knyszy krązą już legendy, stąd moje pytanie na forum. dzięki wielkie za odpowiedź.
Pozdrawiam, Geo
To coś a la krakowskie kebaby tylko o niebo lepsze!!!!!!!!!!!!! Najlepsze!!!!!!
najlepszy kebab bar w sumie cos ala restauracja jest na ulicy Legnickiej miedzy centrum handlowym "magnolia" a kauflandem nazywa sie petra gyros i podaja tam najsmaczniejsze zestawy z mieskiem " kebabowym" jakie kiedykolwiek jedliscie
Od urodzenia mieszkam w Krakowie i jest tego sporo lat ale jakos o krakowskich kebabach nie słyszałam ?Gdzie je można obejrzeć?
no jak to gdzie
przeciez ze najlepsze krakowskie kebaby sa we Wroclawiu :D
nie wiem, ale kebab to kojarzy mi się całkowicie z innym rejonem świata, a nie z Krakowaem, Ale może ja niedouczona jestem?.......
to jest tak jak wloska pizza najbardziej smakuje mi polska wloska pizza ;]