Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Co przywieź z Holandii do Polski?

• Autor: renataz36 Data: 2008-01-06 17:28:05

Kochane żarłoczki na was zawsze można liczyć więc i z tym pytaniem mam nadzieje, że wspólnymi siłami dopomożemy mojemu przyjacielowi. Coprawda właśnie wyjeżdża po świątecznym urlopie i pewnie kolejna wizyta za 2 m-ce ale pytam już teraz. Może ktoś wie co tam można kupić dobrego czy niedrogiego i nie tylko spożywcze artykuły. Pozdrówka

• Autor: Eithel Data: 2008-01-06 18:15:50

polecam maslo z orzechow arachidowych firmy euro shopper(takiej jak kiedys bela w albercie),sloik 600gram kosztuje okolo 1 euro i syrop klonowy. a z takich innych rzeczy to nie wiem...ale moze jakis ser?

• Autor: dankarz Data: 2008-01-06 18:46:23

Renatko ja przywoże z Holandii orzeszki "borrelkrakers crunchy nuts" , są to orzeszki w takiej lekko słonawej polewie, zajadam się nimi i nie są drogie w marketach. Oczywiście ser "stary" holenderski - jest tam dość drogi ale nie ma sobie równych. Jeżeli chodzi o ciuchy - tanio można dostać na wyprzedażach, podobnie jak u nas. Pozdrawiam danka

• Autor: Bodek Data: 2008-01-06 20:58:20

ja to bym przywiozl szeroka game ziolek jakie mozna dostac u nich a jest ciezko dostepne w polsce :) hehehehe

• Autor: Baśka Data: 2008-01-10 14:23:50

Ja to bym wolała od razu w ciasteczkach.

• Autor: ems Data: 2008-01-06 21:02:38

Po drodze masz sklepy bezcłowe a w nich perfumy 4x tańsze jak w u nas.

• Autor: jola Data: 2008-01-07 09:04:13

Ja przywoże cebulki kwiatów ,nasiona ,sambal badjak jest to pasta z ostrej papryki i sos sojowy jest bardzo dobry.

• Autor: renataz36 Data: 2008-01-08 09:20:23

Dzięki za już:) a co z rzeczy przemysłowych? ktoś mi mówił o aparatach cyfrowych, może tańsze? ale czy lepsze? Kolega obiecał kupić żonie super patelnie teflonową co wy na to?

• Autor: Janek Data: 2008-01-08 09:41:01

Użytkownik renataz36 napisał w wiadomości:
    > Dzięki za już:) a co z rzeczy przemysłowych? ktoś mi mówił o aparatach
    > cyfrowych, może tańsze? ale czy lepsze? Kolega obiecał kupić żonie super
    > patelnie teflonową co wy na to?
    Pomysł niezły , woka żelaznego niech poszuka. W Polsce są niby ale z cienkiej blachy i dnem spłaszczanym, a to nie wok tylko głęboka patelnia, na dodatek teflonem wykończona.

Przejdź do pełnej wersji serwisu