Forum

Rozmowy wolne i frywolne

KARNAWAŁ karnawał...samba przytulanki walce.....

• Autor: kamaxyz Data: 2008-01-07 17:13:49

Moi drodzy może podzielimy się wrażeniami w co i jak być ubrana/y/ na "bal" w karnawale 2008...wszak się rozpoczął i trwa

ja dosłownie nie mam co na siebie włożyć...!!!!!!!!!!!!!!!!!
    i kompletnie nie umiem samby....kurcze

może mi ktoś podpowie jak stawiać pierwsze kroki

a tak poważnie
    jaka muzyka w karnawale najlepiej nam służy ---/ prywatki czy lubicie bawić się w skromnym ale dobranym gronie/ a może prawdziwy bal...taki na 1000 par
    co najlepiej nam wychodzi..w tańcu z partnerem/ką/
    ej...kochani tyle mamy pomysłów ile jest nas tutaj w wirtualnym świecie podzielimy się może troszeczkę marzeń
    ZAPRASZAM do TAŃCA na parkiecie wirtualnej sali
    a więc bawmy się póki czas póki pora....

tanecznym krokiem porywam wszystkich do tańca
    kamaxyz

• Autor: kamaxyz Data: 2008-01-08 06:59:00

o.................o jejku...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale puchy na sali kochani gdzie jesteście

• Autor: Maddalena Data: 2008-01-08 07:07:28

jestesmy:))) Ja sie nie bede wypowiadac, bo dla mnie pojecie karnawal od kilku lat nie istnieje. Tu gdzie mieszkam zawsze jest chyba karnawal:))

• Autor: aasia Data: 2008-01-12 13:14:21

tancu na łamancu

• Autor: kamaxyz Data: 2008-01-12 13:16:54

no tak masz rację..ale chyba wszyscy poszli na prawdziwy bal.pusto tu aż...

• Autor: elo Data: 2008-01-08 09:53:49

Wybieram się z mężem na bal karnawałowy. Zakład pracy męża/ straż pożarna/ co roku od ponad 10 lat organizuje w karnawale taką impreżę na około 150 osób.Sięgając pamięcią wstecz stroje pań to, od zwykłej spódnicy i bluzki poprzez bardziej typowe karnawałowe kreacje kończąc na typowych balowych. Więc problem niewielki ze strojem. Ja preferuję jakąś sukienkę przed kolano na szelkach. Siedzimy przy stole w 10 par, które chodzą z nami od lat. Muzyka to orkiestra sprawdzona przez lata, grająca wszelaki repertuar.Sporo konkursów z nagrodami, super jedzenie przygotowane przez doświadczone kucharki.Szykuje się szalona zabawa.

• Autor: Wróbelek Data: 2008-01-08 12:39:51

Ja 2 lutego idęna bal myśliwski i mam problem bo w safie żadnego odpowiedniego ciucha. Mająbyć strone galowe. Chodzęza czymś ale nic mi się nie podoba :(
    Wie, ktośczy pod strój galowy może podchodzićsukienka do kolanka?? Czy koniecznie musi być długa.

• Autor: kamaxyz Data: 2008-01-08 15:00:46

Dziewczyny kochane!!!!!!!!!!!! uratowałyscie wątek wielkie  dzięki...a myślałam,że padnie jak kawka
    wdzięczna kama

a może ktoś do nas dołączy

prosimy prosimy

• Autor: elo Data: 2008-01-08 16:51:08

Wg mnie może być do kolanka czy przed, ja tylko takie długości przed kolano noszę, i na takie imprezy tak się ubieram. Udanego balu  życzę.

• Autor: kamaxyz Data: 2008-01-08 17:02:09

taka mała czarna...zawsze na każdą okazję

• Autor: Wróbelek Data: 2008-01-09 21:36:53

dzięki dziewczyny. Kuiłam tę krótką bo i tak mam w rodzinie wesele w tym roku także napewno się jeszcze przyda. Koleżanka zaoferowała się, że pożyczy mi swoją którą w zeszłym roku kupowała (długą) także o bal się nie martwię bo mam w czym wybierać:)

• Autor: marinik Data: 2008-01-08 15:22:32

No wreszcie sie kamusek pojawil :))))))))
    Wszystkiego NAJ - w nowym roku kamusku.
    Tu troche lekkcji:
    http://www.youtube.com/watch?v=RpfuyhJldLA - oni calkiem nie w rytm muzyki tancza ale pokazuja kroczki
    obok na tej stronie inne pokazy.
    Co do stroju- wg mnie jest mniejwazny niz dobre towarzystwo, choc marzy mi sie taki wielki bal, i duzo przstrzeni do szalenstw na parkiecie.
    Samba jest super, cha cha tez, i jive !!!!! passo niekoniecznie, no i klasyka - tango - takze argentynskie ( a moze przede wszystkim), walce oba

• Autor: marinik Data: 2008-01-08 15:29:21

http://www.youtube.com/watch?v=wsyc_VVrO-A&NR=1 - geba sie smieje

• Autor: kamaxyz Data: 2008-01-08 17:01:08

dzięki marinik uśmiałam się do łez świetne tego dzisiaj mi było potrzeba w ten pochmurny dzień
    myślę że zakładając ten wątek nie przemawia przeze mnie próżność
    kurcze chciałoby się tak potańczyć
    esso pesso nie wiem czy dobrze napisałam ale to jest to..... .samba i te kroczki i ta młodość ej...tak poszaleć sobie
    kama pozdrawia esso pesso u..esso pesso albo rumba

• Autor: appetita Data: 2008-01-08 17:20:08

hhmm.. a jak wyjść ubranym na bal...? Ostatnio na prywatce sylwestrowej u znajomych panowała stylizacja na "wieśniaka" (nie chcielabym tu nikogo obrazić!) tzn. słoma wystająca z butów ,nietypowe zestawienia jak czarne przykrótkie spodnie i białe skarpetki i ogólnie wszystko co ze sobą się nie łączy w normalnych sytuacjach, było jak najbardziej na TAK łącznie z zupełnie odjechanymi kolorami i obowiązkowo zajefajnymi fryzurami! Zabawy i śmiechu co nie miara!

• Autor: Bajubajka Data: 2008-01-09 09:24:46

Watek na czasie:)
    W tym roku nie planuję żadnych szaleństw karnawałowych, choć kto wie...
    Dołaczam fotke z balu przebiereańców organizowanych przez znajomych. bal był na temat-narody świata, poprzedni-dziki zachód:)
    Ja, to ta z warkoczykami, w tyrolskiej sukience po lewej:)

• Autor: kamaxyz Data: 2008-01-09 15:21:15

świetne stroje orginalne super...gratuluję

• Autor: Baśka Data: 2008-01-09 20:30:13

Ratujcie ludzie,ogranizujemy zabawę kotylionowa na Uniwersytecie trzeciego Wieku i potrzebne są mi wzory na proste kotyliony.Szukałam juz  na różnych stronach,ale tam są tylko kotyliony ślubne i dla koni.Zabawa będzie na pewno przednia,ale to ja między innymi mam zaopatrzyć wiarę w kotyliony i maseczki.Z maskami miejszy problem,ale kotyliony spędzają mi sen z oczu.
     Basia

• Autor: smakosia Data: 2008-01-09 20:33:30

Może tutaj coś znajdziesz: http://www.infor.pl/kalkulatory/wynagrodzenia.html (na samym dole są kotyliony karnawałowe).

• Autor: Baśka Data: 2008-01-10 14:39:31

Dzięki,weszłam na te stronkę,ale u mnie kotyliony się nie pokazały.Szukam dalej.

• Autor: smakosia Data: 2008-01-10 17:22:01

Ło matko! Coś namieszałam! Poszukam tej strony jeszcze raz :-(

• Autor: smakosia Data: 2008-01-10 17:25:33

Już mam! Tutaj (na samym, szarym końcu) : http://obrusy2006.republika.pl/

• Autor: kokliko Data: 2008-01-11 03:54:55

A ja w te passo doble.
    Muzyka w uchu. I musi starczyc. Pierwsza moja "balowa" sukienka  byla
    mala czerwona i przez pare lat modyfikowalam ja na wszystkie mozliwe
    sposoby. Scarlett O'Hara ze swoja suknia z welurowej zielonej zaslony
    mogla sie schowac. Moja mala czerwona po dwoch latach stala sie dluga
    granatowo wisniowa....z wielkim pajakiem na plecach!
    No a gdzie ci podspiewywacze w samo ucho? Only you? You are my destiny?
    Niech bedzie twist, niech bedzie....dobra, orkiestre prosze, zatancze co
    zagraja.

Niech

• Autor: kokliko Data: 2008-01-11 03:55:55

NIECH ZYJE BAL!!!!!!

• Autor: Baśka Data: 2008-01-11 19:36:44

Dziękuję Smakosiu,są śliczne,cos takiego chodziło mi po głowie
      Basia

• Autor: smakosia Data: 2008-01-11 19:40:04

Uf! To jednak warto było szukać - cieszę się :-)

• Autor: kokliko Data: 2008-01-15 04:22:32

Niech zyje bal.!!!! Prawdziwy. Jak ta starucha, zauczestniczylam sobie w tym wirtualnym.
    kamaxyz , dobry pomysl, tylko gdzie odtanczyc niewirtualnie te walce? Smakosiu, a gdzie
    sie pokazac w tych maseczkach, a gdzie (oprocz glowy) wystapic z kotylionami (na glowie,
    wiadomo).
    padam, padam, padam ,padac musze czy chce, czy tez nie...........................................

• Autor: kamaxyz Data: 2008-01-15 15:08:01

padam padam padam....ja też uczestniczę w tym wirtualnym naszym balu, ale coś nas mmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaallllllllllllllluuuuuuuuuuuutttttttttttttttkkkkkkkkkkkkkooooooooooooo skromniutko oj kochani niedługo zapusty jeszcze kilka dni jeszcze czas zawirujmy w rytmie walca wiedeńskiego zapraszam

• Autor: misio Data: 2008-01-16 17:07:52

My tez wybieramy się na bal i to przebierańców.Nie narzucamy sobie tematu ale przez to nie jest to wcale łatwiejsze.Juz byliśmy Flinstonami,w zeszłym roku murzynami i wyglądalismy bajecznie i wiem ,że ekipa balowa czeka co my znowu wycudujemy.Niestety mnie zaćmiło .Chodzi mi po głowie Shrek z Fioną ale moj mąż ma wąsy,ktorych nie poświęcę.Podrzuccie jakiś motyw i pamiętajcie,ze Calineczka nie wchodzi w grę bo ja do wiotkich ,filigranowych nie należę.No i  ważne jest by dało się tańczyc w tym przebraniu bo balujemy ze soba juz 30 lat i bardzo to lubimy

• Autor: Alaewa Data: 2008-01-19 00:34:25

Skoro w ubiegłym roku byliście Murzynami, to może teraz dla odmiany i kontrastu Arlekin i Kolombina

Przejdź do pełnej wersji serwisu