Moi drodzy może podzielimy się wrażeniami w co i jak być ubrana/y/ na "bal" w karnawale 2008...wszak się rozpoczął i trwa
ja dosłownie nie mam co na siebie włożyć...!!!!!!!!!!!!!!!!! i kompletnie nie umiem samby....kurcze
może mi ktoś podpowie jak stawiać pierwsze kroki
a tak poważnie jaka muzyka w karnawale najlepiej nam służy ---/ prywatki czy lubicie bawić się w skromnym ale dobranym gronie/ a może prawdziwy bal...taki na 1000 par co najlepiej nam wychodzi..w tańcu z partnerem/ką/ ej...kochani tyle mamy pomysłów ile jest nas tutaj w wirtualnym świecie podzielimy się może troszeczkę marzeń ZAPRASZAM do TAŃCA na parkiecie wirtualnej sali a więc bawmy się póki czas póki pora....
tanecznym krokiem porywam wszystkich do tańca kamaxyz
Wybieram się z mężem na bal karnawałowy. Zakład pracy męża/ straż pożarna/ co roku od ponad 10 lat organizuje w karnawale taką impreżę na około 150 osób.Sięgając pamięcią wstecz stroje pań to, od zwykłej spódnicy i bluzki poprzez bardziej typowe karnawałowe kreacje kończąc na typowych balowych. Więc problem niewielki ze strojem. Ja preferuję jakąś sukienkę przed kolano na szelkach. Siedzimy przy stole w 10 par, które chodzą z nami od lat. Muzyka to orkiestra sprawdzona przez lata, grająca wszelaki repertuar.Sporo konkursów z nagrodami, super jedzenie przygotowane przez doświadczone kucharki.Szykuje się szalona zabawa.
Ja 2 lutego idęna bal myśliwski i mam problem bo w safie żadnego odpowiedniego ciucha. Mająbyć strone galowe. Chodzęza czymś ale nic mi się nie podoba :( Wie, ktośczy pod strój galowy może podchodzićsukienka do kolanka?? Czy koniecznie musi być długa.
dzięki dziewczyny. Kuiłam tę krótką bo i tak mam w rodzinie wesele w tym roku także napewno się jeszcze przyda. Koleżanka zaoferowała się, że pożyczy mi swoją którą w zeszłym roku kupowała (długą) także o bal się nie martwię bo mam w czym wybierać:)
No wreszcie sie kamusek pojawil :)))))))) Wszystkiego NAJ - w nowym roku kamusku. Tu troche lekkcji: http://www.youtube.com/watch?v=RpfuyhJldLA - oni calkiem nie w rytm muzyki tancza ale pokazuja kroczki obok na tej stronie inne pokazy. Co do stroju- wg mnie jest mniejwazny niz dobre towarzystwo, choc marzy mi sie taki wielki bal, i duzo przstrzeni do szalenstw na parkiecie. Samba jest super, cha cha tez, i jive !!!!! passo niekoniecznie, no i klasyka - tango - takze argentynskie ( a moze przede wszystkim), walce oba
dzięki marinik uśmiałam się do łez świetne tego dzisiaj mi było potrzeba w ten pochmurny dzień myślę że zakładając ten wątek nie przemawia przeze mnie próżność kurcze chciałoby się tak potańczyć esso pesso nie wiem czy dobrze napisałam ale to jest to..... .samba i te kroczki i ta młodość ej...tak poszaleć sobie kama pozdrawia esso pesso u..esso pesso albo rumba
hhmm.. a jak wyjść ubranym na bal...? Ostatnio na prywatce sylwestrowej u znajomych panowała stylizacja na "wieśniaka" (nie chcielabym tu nikogo obrazić!) tzn. słoma wystająca z butów ,nietypowe zestawienia jak czarne przykrótkie spodnie i białe skarpetki i ogólnie wszystko co ze sobą się nie łączy w normalnych sytuacjach, było jak najbardziej na TAK łącznie z zupełnie odjechanymi kolorami i obowiązkowo zajefajnymi fryzurami! Zabawy i śmiechu co nie miara!
Watek na czasie:) W tym roku nie planuję żadnych szaleństw karnawałowych, choć kto wie... Dołaczam fotke z balu przebiereańców organizowanych przez znajomych. bal był na temat-narody świata, poprzedni-dziki zachód:) Ja, to ta z warkoczykami, w tyrolskiej sukience po lewej:)
Ratujcie ludzie,ogranizujemy zabawę kotylionowa na Uniwersytecie trzeciego Wieku i potrzebne są mi wzory na proste kotyliony.Szukałam juz na różnych stronach,ale tam są tylko kotyliony ślubne i dla koni.Zabawa będzie na pewno przednia,ale to ja między innymi mam zaopatrzyć wiarę w kotyliony i maseczki.Z maskami miejszy problem,ale kotyliony spędzają mi sen z oczu. Basia
A ja w te passo doble. Muzyka w uchu. I musi starczyc. Pierwsza moja "balowa" sukienka byla mala czerwona i przez pare lat modyfikowalam ja na wszystkie mozliwe sposoby. Scarlett O'Hara ze swoja suknia z welurowej zielonej zaslony mogla sie schowac. Moja mala czerwona po dwoch latach stala sie dluga granatowo wisniowa....z wielkim pajakiem na plecach! No a gdzie ci podspiewywacze w samo ucho? Only you? You are my destiny? Niech bedzie twist, niech bedzie....dobra, orkiestre prosze, zatancze co zagraja.
Niech zyje bal.!!!! Prawdziwy. Jak ta starucha, zauczestniczylam sobie w tym wirtualnym. kamaxyz , dobry pomysl, tylko gdzie odtanczyc niewirtualnie te walce? Smakosiu, a gdzie sie pokazac w tych maseczkach, a gdzie (oprocz glowy) wystapic z kotylionami (na glowie, wiadomo). padam, padam, padam ,padac musze czy chce, czy tez nie...........................................
padam padam padam....ja też uczestniczę w tym wirtualnym naszym balu, ale coś nas mmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaallllllllllllllluuuuuuuuuuuutttttttttttttttkkkkkkkkkkkkkooooooooooooo skromniutko oj kochani niedługo zapusty jeszcze kilka dni jeszcze czas zawirujmy w rytmie walca wiedeńskiego zapraszam
My tez wybieramy się na bal i to przebierańców.Nie narzucamy sobie tematu ale przez to nie jest to wcale łatwiejsze.Juz byliśmy Flinstonami,w zeszłym roku murzynami i wyglądalismy bajecznie i wiem ,że ekipa balowa czeka co my znowu wycudujemy.Niestety mnie zaćmiło .Chodzi mi po głowie Shrek z Fioną ale moj mąż ma wąsy,ktorych nie poświęcę.Podrzuccie jakiś motyw i pamiętajcie,ze Calineczka nie wchodzi w grę bo ja do wiotkich ,filigranowych nie należę.No i ważne jest by dało się tańczyc w tym przebraniu bo balujemy ze soba juz 30 lat i bardzo to lubimy
Moi drodzy może podzielimy się wrażeniami w co i jak być ubrana/y/ na "bal" w karnawale 2008...
wszak się rozpoczął i trwa

ja dosłownie nie mam co na siebie włożyć...!!!!!!!!!!!!!!!!!
i kompletnie nie umiem samby....kurcze
może mi ktoś podpowie jak stawiać pierwsze kroki
a tak poważnie
jaka muzyka w karnawale najlepiej nam służy ---/ prywatki czy lubicie bawić się w skromnym ale dobranym gronie/ a może prawdziwy bal...taki na 1000 par
co najlepiej nam wychodzi..w tańcu z partnerem/ką/
ej...kochani tyle mamy pomysłów ile jest nas tutaj w wirtualnym świecie podzielimy się może troszeczkę marzeń
ZAPRASZAM do TAŃCA na parkiecie wirtualnej sali
a więc bawmy się póki czas póki pora....
tanecznym krokiem porywam wszystkich do tańca
kamaxyz
o.................o jejku...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale puchy na sali kochani gdzie jesteście
jestesmy:))) Ja sie nie bede wypowiadac, bo dla mnie pojecie karnawal od kilku lat nie istnieje. Tu gdzie mieszkam zawsze jest chyba karnawal:))
tancu na łamancu
Wybieram się z mężem na bal karnawałowy. Zakład pracy męża/ straż pożarna/ co roku od ponad 10 lat organizuje w karnawale taką impreżę na około 150 osób.Sięgając pamięcią wstecz stroje pań to, od zwykłej spódnicy i bluzki poprzez bardziej typowe karnawałowe kreacje kończąc na typowych balowych. Więc problem niewielki ze strojem. Ja preferuję jakąś sukienkę przed kolano na szelkach. Siedzimy przy stole w 10 par, które chodzą z nami od lat. Muzyka to orkiestra sprawdzona przez lata, grająca wszelaki repertuar.Sporo konkursów z nagrodami, super jedzenie przygotowane przez doświadczone kucharki.Szykuje się szalona zabawa.
Ja 2 lutego idęna bal myśliwski i mam problem bo w safie żadnego odpowiedniego ciucha. Mająbyć strone galowe. Chodzęza czymś ale nic mi się nie podoba :(
Wie, ktośczy pod strój galowy może podchodzićsukienka do kolanka?? Czy koniecznie musi być długa.
wdzięczna kama
Wg mnie może być do kolanka czy przed, ja tylko takie długości przed kolano noszę, i na takie imprezy tak się ubieram. Udanego balu życzę.
taka mała czarna...zawsze na każdą okazję
dzięki dziewczyny. Kuiłam tę krótką bo i tak mam w rodzinie wesele w tym roku także napewno się jeszcze przyda. Koleżanka zaoferowała się, że pożyczy mi swoją którą w zeszłym roku kupowała (długą) także o bal się nie martwię bo mam w czym wybierać:)
No wreszcie sie kamusek pojawil :))))))))
Wszystkiego NAJ - w nowym roku kamusku.
Tu troche lekkcji:
http://www.youtube.com/watch?v=RpfuyhJldLA - oni calkiem nie w rytm muzyki tancza ale pokazuja kroczki
obok na tej stronie inne pokazy.
Co do stroju- wg mnie jest mniejwazny niz dobre towarzystwo, choc marzy mi sie taki wielki bal, i duzo przstrzeni do szalenstw na parkiecie.
Samba jest super, cha cha tez, i jive !!!!! passo niekoniecznie, no i klasyka - tango - takze argentynskie ( a moze przede wszystkim), walce oba
http://www.youtube.com/watch?v=wsyc_VVrO-A&NR=1 - geba sie smieje
dzięki marinik uśmiałam się do łez
świetne tego dzisiaj mi było potrzeba w ten pochmurny dzień

albo rumba
myślę że zakładając ten wątek nie przemawia przeze mnie próżność
kurcze chciałoby się tak potańczyć
esso pesso nie wiem czy dobrze napisałam ale to jest to..... .samba i te kroczki i ta młodość ej...tak poszaleć sobie
kama pozdrawia esso pesso u..esso pesso
hhmm.. a jak wyjść ubranym na bal...? Ostatnio na prywatce sylwestrowej u znajomych panowała stylizacja na "wieśniaka" (nie chcielabym tu nikogo obrazić!) tzn. słoma wystająca z butów ,nietypowe zestawienia jak czarne przykrótkie spodnie i białe skarpetki i ogólnie wszystko co ze sobą się nie łączy w normalnych sytuacjach, było jak najbardziej na TAK łącznie z zupełnie odjechanymi kolorami i obowiązkowo zajefajnymi fryzurami! Zabawy i śmiechu co nie miara!
Watek na czasie:)
W tym roku nie planuję żadnych szaleństw karnawałowych, choć kto wie...
Dołaczam fotke z balu przebiereańców organizowanych przez znajomych. bal był na temat-narody świata, poprzedni-dziki zachód:)
Ja, to ta z warkoczykami, w tyrolskiej sukience po lewej:)
Ratujcie ludzie,ogranizujemy zabawę kotylionowa na Uniwersytecie trzeciego Wieku i potrzebne są mi wzory na proste kotyliony.Szukałam juz na różnych stronach,ale tam są tylko kotyliony ślubne i dla koni.Zabawa będzie na pewno przednia,ale to ja między innymi mam zaopatrzyć wiarę w kotyliony i maseczki.Z maskami miejszy problem,ale kotyliony spędzają mi sen z oczu.
Basia
Może tutaj coś znajdziesz: http://www.infor.pl/kalkulatory/wynagrodzenia.html (na samym dole są kotyliony karnawałowe).
Dzięki,weszłam na te stronkę,ale u mnie kotyliony się nie pokazały.Szukam dalej.
Ło matko! Coś namieszałam! Poszukam tej strony jeszcze raz :-(
Już mam! Tutaj (na samym, szarym końcu) : http://obrusy2006.republika.pl/
Muzyka w uchu. I musi starczyc. Pierwsza moja "balowa" sukienka byla
mala czerwona i przez pare lat modyfikowalam ja na wszystkie mozliwe
sposoby. Scarlett O'Hara ze swoja suknia z welurowej zielonej zaslony
mogla sie schowac. Moja mala czerwona po dwoch latach stala sie dluga
granatowo wisniowa....z wielkim pajakiem na plecach!
No a gdzie ci podspiewywacze w samo ucho? Only you? You are my destiny?
Niech bedzie twist, niech bedzie....dobra, orkiestre prosze, zatancze co
zagraja.
Dziękuję Smakosiu,są śliczne,cos takiego chodziło mi po głowie
Basia
Uf! To jednak warto było szukać - cieszę się :-)
Niech zyje bal.!!!! Prawdziwy. Jak ta starucha, zauczestniczylam sobie w tym wirtualnym.
kamaxyz , dobry pomysl, tylko gdzie odtanczyc niewirtualnie te walce? Smakosiu, a gdzie
sie pokazac w tych maseczkach, a gdzie (oprocz glowy) wystapic z kotylionami (na glowie,
wiadomo).
padam, padam, padam ,padac musze czy chce, czy tez nie...........................................
padam padam padam....ja też uczestniczę w tym wirtualnym naszym balu, ale coś nas mmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaallllllllllllllluuuuuuuuuuuutttttttttttttttkkkkkkkkkkkkkooooooooooooo skromniutko oj kochani niedługo zapusty jeszcze kilka dni jeszcze czas zawirujmy w rytmie walca wiedeńskiego zapraszam
My tez wybieramy się na bal i to przebierańców.Nie narzucamy sobie tematu ale przez to nie jest to wcale łatwiejsze.Juz byliśmy Flinstonami,w zeszłym roku murzynami i wyglądalismy bajecznie i wiem ,że ekipa balowa czeka co my znowu wycudujemy.Niestety mnie zaćmiło .Chodzi mi po głowie Shrek z Fioną ale moj mąż ma wąsy,ktorych nie poświęcę.Podrzuccie jakiś motyw i pamiętajcie,ze Calineczka nie wchodzi w grę bo ja do wiotkich ,filigranowych nie należę.No i ważne jest by dało się tańczyc w tym przebraniu bo balujemy ze soba juz 30 lat i bardzo to lubimy
Skoro w ubiegłym roku byliście Murzynami, to może teraz dla odmiany i kontrastu Arlekin i Kolombina