Witam Kochane Żarłoczki Mam mały problem mam nadzieje że jak zawsze mi pomozecie.W piatek robimy ze znajomymi takie spotkanko male na 4 pary.Koleżanka zrobi sałatke z feta , druga przyniesie śledziki.A ja kompletnie niewiem co zrobicżeby podeszlo pod drinka.Dodatkowo jeszcze bedzie sie odbywac to u mnie w domu.Myslalam o jakis pasztecikach albo cos tego typu ale jakos wyjatkowo brak mi koncepcji.Dlatego prosze o pomoc.Co wy byscie przygotowali jeszcze wiedzac ze bedzie salatka z feta i sledziki i drinki Dziekuje z gory za podpowiedzi Pozdrawiam Agnioeszka
Jeśli dysponujesz frytownicą albo piekarnikiem to prponuje skrzydełka albo paleczki z kurczaka. Można je zamarynować w dwóch rodzajach marynat np część w ziołowej a część w pikantnej i to dzień wcześniej albo rano przed wyjściem do pracy. Wieczorem tylko wrzucisz je do frytownicy na jakieś 7 minut i gotowe :) ( w piekarniku potrwa to trochę dlużej). Napewno będą pasować do sałatki, a marynaty można kupić gotowe albo użyć domowych zapasów przypraw.
mozna jeszcze zrobic naleśniki ze szpinakiem, pokroic je (ukosnie) w takie grubsze plastry i zapiec z posypanym serem (sa dobre równiez jak ostygną) - sporo jest na nie przepisów na WŻ
mozna zawinąć w plastry boczku wędzonego śliwkę suszoną i słupek szynki, spiąc wykałaczką, posypać parmezanem i zapiec w piekarniku
mozna zrobić taki mix pierożków pieczonych w piekarniku (z różnymi nadzieniami)
tyle, na szybko, przyszło mi do głowy, Udanego spotkania :)))
Ja bym poleciła TARTINKI czyli minikanapeczki.Mozna je robic na wiele sposobów,np.z twarożkiem i szynką;z pastą z sera plesniowego;z pastą jajeczną z kawiorem;z tuńczykiem;z łososiem....długo by tu wymieniac,pomysłów jest wiele:))))))))Pozdrawiam!
Witam Dziekuje za podpowiedzi myslam o koreczkach ale poniewaz pracuje do 16 a o 18 impreza boje ze niezdaze ich zrobic.Chyba ze przed praca , cos musze pokombinowac.Gdyby cosik komus sie wspomnialo czekam na propozycje
Witam Kochane Żarłoczki
Mam mały problem mam nadzieje że jak zawsze mi pomozecie.W piatek robimy ze znajomymi takie spotkanko male na 4 pary.Koleżanka zrobi sałatke z feta , druga przyniesie śledziki.A ja kompletnie niewiem co zrobicżeby podeszlo pod drinka.Dodatkowo jeszcze bedzie sie odbywac to u mnie w domu.Myslalam o jakis pasztecikach albo cos tego typu ale jakos wyjatkowo brak mi koncepcji.Dlatego prosze o pomoc.Co wy byscie przygotowali jeszcze wiedzac ze bedzie salatka z feta i sledziki i drinki
Dziekuje z gory za podpowiedzi
Pozdrawiam
Agnioeszka
Można przygotowac koreczki, widzialam w przepisach Ave ( bardo ladnie podane) , mozwsz texz przygotowac deskę serów ( jakies dwa żolte i ze 3 rodzaje plesniowych), Milej zabawy
Jeśli dysponujesz frytownicą albo piekarnikiem to prponuje skrzydełka albo paleczki z kurczaka. Można je zamarynować w dwóch rodzajach marynat np część w ziołowej a część w pikantnej i to dzień wcześniej albo rano przed wyjściem do pracy. Wieczorem tylko wrzucisz je do frytownicy na jakieś 7 minut i gotowe :) ( w piekarniku potrwa to trochę dlużej). Napewno będą pasować do sałatki, a marynaty można kupić gotowe albo użyć domowych zapasów przypraw.
koreczki są dobre na wszystko :) http://wielkiezarcie.com/przepis22189.html
mozna jeszcze zrobic naleśniki ze szpinakiem, pokroic je (ukosnie) w takie grubsze plastry i zapiec z posypanym serem (sa dobre równiez jak ostygną) - sporo jest na nie przepisów na WŻ
mozna zawinąć w plastry boczku wędzonego śliwkę suszoną i słupek szynki, spiąc wykałaczką, posypać parmezanem i zapiec w piekarniku
mozna zrobić taki mix pierożków pieczonych w piekarniku (z różnymi nadzieniami)
tyle, na szybko, przyszło mi do głowy,
Udanego spotkania :)))
a moze:http://wielkiezarcie.com/przepis23353.html czyli moja serowa przekaske zwana Obatzda?
http://wielkiezarcie.com/przepis23353.html na niebiesko (bez niebieskiego ):)))
o dziekuje Ci bardzo Ave. Od "Nowej strony" nie moge wtawiac linkow nie wiem dlaczego:-(
bo nie zrobiłas spacji, Dorotko, przed nazwą strony :) - musi byc spacja przed i po wpisaniu nazwy strony :)
Witam
Dziekuje za podpowiedzi myslam o koreczkach ale poniewaz pracuje do 16 a o 18 impreza boje ze niezdaze ich zrobic.Chyba ze przed praca , cos musze pokombinowac.Gdyby cosik komus sie wspomnialo czekam na propozycje
Pozdrawiam
Agmieszka