Kochani !.Chciałam Was zapytac co myslicie o zawodzie cukiernika?Czy w Polsce jest zapotrzebowanie na taki zawod?.Niby mowi sie ze gastronomow zawsze beda potrzebowali bo ludzie lubia dobrze zjesc.Czy jest ktos wsrod Was kto zajmuje sie obecnie cukiernictwem i moglby dac mi jakas rade.Mieszkam w Londynie.Tutaj zainteresowala mnie ta dziedzina i postanowilam sie w nia wglebic.W wolnych chwilach po pracy chodze do polskiej cukierni i ucze sie , wczoraj zaczelam kurs dekorowania i planuje pojsc do szkoly cukierniczej tutaj w Londynie od wrzesnia.Dodam ze mam 19 lat i w Polsce ukonczylam liceum ogolnoksztalcace.Kiedys nie myslalam o zawodzie cukiernika.Teraz mnie to pasjonuje i chcialabym uczynic kiedys z tego moj zawod.Co o tym myslicie?Czy mam szanse na zatrudnienie w Polsce?Czy bede w stanie sie kiedys utrzymac w tym zawodzie?Jakie sa perspektywy?Bede wdzieczna za wasze opinie.Pozdrawiam Gosia
Zapotrzebowanie na cukiernika i to dobrego zawsze jest.Jeśli masz pasję i talent oraz umiesz tworzyć pyszności dasz sobie rade na polskim rynku.Musisz najpierw się wiele nauczyć.Zyczę ci powodzenia i wytrwałości.Trzymam kciuki.
Witam! Ja mam brata cukiernika ktory pracuje w zawodzie juz prawie 10 lat! Jest to zawod bardzo ciezki ale tez teraz dobrze platny!Moj brat zaczyna prace przed 5 rano!(jest specem od drozdzowki)Zapotrzebowanie teraz na cukiernikow jest bardzo duze!wiec jezeli czujesz sie na silach to niewahaj sie i rob to co lubisz bo to jest najwazniejsze POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gosiu, ze swoimi zdolnościami manualnymi, fantazją, będziesz wspaniałym cukiernikiem, a w przyszłości może będziesz miała własną cukiernię, w której będziemy mogli kupowac pyszności Twojej produkcji :))) Jesli będziesz robiła to co Cię pasjonuje, uda sie napewno. Powodzenia.
Witam! Ja mam brata cukiernika ktory pracuje w zawodzie juz prawie 10 lat! Jest to zawod bardzo ciezki ale tez teraz dobrze platny!Moj brat zaczyna prace przed 5 rano!(jest specem od drozdzowki)Zapotrzebowanie teraz na cukiernikow jest bardzo duze!wiec jezeli czujesz sie na silach to niewahaj sie i rob to co lubisz bo to jest najwazniejsze POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gosiu, ze swoimi zdolnościami manualnymi, fantazją, będziesz wspaniałym cukiernikiem, a w przyszłości może będziesz miała własną cukiernię, w której będziemy mogli kupowac pyszności Twojej produkcji :)))
Jesli będziesz robiła to co Cię pasjonuje, uda sie napewno. Powodzenia.