Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Tak mi źle........

• Autor: dankarz Data: 2008-01-11 12:48:49

Nie chce się skarżyć na życie, różnie bywało- raz źle raz dobrze. Od jakiegoś czasu spokojnie dążyłam do celu - nowa praca, jakaś tam niezła przyszłość, sama sobie szefem... i tu nagle zaczyna się walić!!!!!!!!!! Prawie wszystko!! Wybaczcie, że się skarżę ale jak napisze to troche jest lżej........ale jak to mówi mój syn, jutro znowu nowy dzień..

• Autor: nadia Data: 2008-01-11 13:09:56

Nie przejmuj sie raz jest lepiej a raz gorzej, po burzy zawsze wychodzi slonce i jest lepsze powietrze ;)
    Przetrwaj te zle chwile a te dobre juz nadchodza, TRZYMAM KCIUKI :)

• Autor: Lucynka Data: 2008-01-11 13:11:47

No właśnie - jutro będzie nowy dzień! A jak jest źle, to może być tylko lepiej! Głowa do góry!!!

• Autor: erka Data: 2008-01-11 13:15:16

Dana, wierz mi,   wiem jak to jest, po protu skup sie na czyms innym, nie mysl o tym, wiem ze latwo mi sie to mowi ,ale to dziala, zobaczysz  od razu znajdziesz rozwiazanie,
    Trzymaj sie cieplutko,

• Autor: vikunia Data: 2008-01-11 13:13:06

No właśnie jutro bedzie nowy dzień:) Moja babacia zawsze mi mowiła , że nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo i miala racje. A ja jak mi sie cos noi ewiedzie to powtarzam sobie , ze wszystko dzieje sie dla mojego dobra, i jeszcze sie nie zawiodlam... zle chwile obracaly sie w dobre. Pozal sie a potem głowa do gory, jestes madra piekna i wszystko bedzie dobrze. Powodzenia Marzena

• Autor: smakosia Data: 2008-01-11 13:22:02

Vikunia, ma racje w 100% i mądrze napisała więc nic już chyba nie dodam. Ja Danusiu przytulam Cię serdecznie i trzymam kciuki żeby ta gorsza passa szybko się skończyła. Ps. Wiem coś o tym, bo w zeszłym roku i u mnie nazbierało się trochę trudnych spraw, ale wierzę, że teraz już będzie lepiej. Jak mawiają: "Wszystko przemija - nawet najdłuższa żmija". Głowa do góry! Pisz do nas, będzie Ci lżej na duszy. Pozdrawiam serdecznie.

• Autor: ira Data: 2008-01-11 13:20:25

" .....W życiu musi być dobrze i niedobrze
            bo jak jest tylko dobrze, to jest niedobrze..."
            ks.Twardowski

• Autor: ira Data: 2008-01-11 13:25:26

A , i jeszcze jeden cytat: " Gdzie nie ma nieszczęść, nie ma i radości
                                            Gdzie nie ma walki, jakby życia nie było"
    Mnie ostatnio życie nie rozpieszcza i ostro dostaję po d........... ale te dwie "mądrości" zawsze mam przy sobie i 
    powtarzam jak mantrę. Trzymaj się! 

• Autor: Kry Data: 2008-01-11 13:25:14

Niestety, życie nie jest usiane różami. Na ogół droga jest kręta i wyboista. Często zdarzaja się i doły. Ale ja nie znam przypadku, by  jak ktoś w takowy już wpadł, pozostał tam zbyt długo. Zawsze można zawołać pomocy, a jak z zewnątrz taka nie nadejdzie, to nie wpadając w panikę, można samemu znaleźć sposób na wydostanie się z niego. I tego zyczę Ci z całego serca.

• Autor: Bajubajka Data: 2008-01-11 13:33:28

Życzę, by wszystko jak najszybciej dobrze się ułozyło.
    Jednozdaniowe życzenia-bo samej mi nie do śmiechu, ale z serca raz jeszcze-  trzymaj się cieplutko!

• Autor: till Data: 2008-01-11 13:45:19

Danusiu, jak się zaczęło walić, to i się skończy. Życzę Ci, żeby skończyło się jak najszybciej...

• Autor: renataz36 Data: 2008-01-11 14:34:39

Ja też trzymam kciuki Danusiu, zrób sobie pachnącą kąpiel a potem dobrą kawę a jutro... może już będziesz mogła spojrzeć na niektóre sprawy inaczej, może nie do końca wszystko sie wali.Ale masz rację jak się wypisze czy wypłacze to jest nieco lżej, sama tak miałam miesiąc temu z moimi nogami, będzie dobrze, postaraj się nie poddawać losowi, czasem można go przywrócic na lepsze tory. Pozdrówka

• Autor: Agapis Data: 2008-01-11 15:05:46

Głowa do góry. Ja zawsze mówię - po to jest źle, żeby mogło być lepiej. Pamiętaj, że po złych chwilach przychodzą dobre dni. Trzymaj się ciepło. Pozdrawiam - Agapis.

• Autor: luckystar Data: 2008-01-11 15:45:27

Danusiu, znam ten bol.... sama sobie szefem, czyli sterem, zeglarzem i okretem ..... ladnie to wyglada, ale......
    No wlasnie mam takie stany i okresy gdy wszystko sie wali i nie ma na kogo "zwalic" winy ...... coz wtedy robic ???
    Ano, latam jak opetana i opieprzam "pracownika", potem za chwile jako pracownik obwiniam szefa i jak sie tak juz "obie" wyzyjemy na sobie "nawzajem" to sie obrazamy ....:)))
    Potem robie spotkanie "szefa" z "pracownikiem" i podsuwamy sobie nowe pomysly.... Jak przerwac zla passe, co zrobic, zeby sie nie walilo, jak poprawic istniejacy stan....itd, itp... czesto znow sie klocimy :)) ale......... to POMAGA !!!! i to jest najwazniejsze.
    Jak po kazdej nocy przychodzi dzien, tak po kazdej burzy swieci slonce....
    Nie zalamuj sie, jesli nie byloby takich dni to siadlybysmy na laurach i nic by sie nie dzialo, a wiec nie byloby zadnego progresu....
    Te wlasnie zle dni powoduja, ze dostajemy kopa i musimy zabrac sie do dzialania i to wlasnie dzieki nim stajemy sie coraz bardziej doskonale a nasze biznesy rosna ....... ja juz jestem bliska "doskonalosci" :)))))
    Zamiast sie zalamywac, naucz sie witac takie dni i okresy z usmiechem ...... bo jesli nie robisz bledow, to znaczy, ze nic nie robisz i stoisz w miejscu, a stanie w miejscu to cofanie sie ......
    Zycze powodzenia i glowa do gory ..... jutro naprawde jest nowy dzien a razem z nim nowe rozwiazania, pomysly i szanse !!!!!
    maryla

• Autor: alman Data: 2008-01-11 16:37:54

Danusiu, gdyby było ciągle dobrze to byłoby monotonnie, czyż nie? A poza tym źle? no nie ma tego złego ...i widzisz? już w tunelu błyszczy światełko, więc uszy do góry i biegiem na spotkanie z nim, a my już trzymamy kciuki aby droga do niego....uległa też skróceniu.
    Trzymaj się, przecież wiesz że potrafisz....że możesz wiele...że dasz radę....przecież jesteś dzielna !!!

• Autor: alidab Data: 2008-01-11 16:51:41

Danusiu, trzymam kciuki żeby każdy następny dzień byl tylko lepszy.  Wyczerpiesz limit klopotów na początku roku a potem będzie lepiej. Życzę Ci tego z calego serca...:))))

• Autor: pandora Data: 2008-01-11 19:50:39

Trywializm wielki napiszę, ale dopóki wszyscy zdrowi, to nie są problemy.
     Mam teraz bardzo, bardzo wielkie zmartwienie właśnie tej natury - i nic nie można zrobić.
     Ciesz się, że "to tylko praca".
    p.

• Autor: Basia99999 Data: 2008-01-11 20:27:47

Zawsze jest tak że jak się wali, to drzwiami i oknami, ale trzymam kciuki złe napewno minie

• Autor: dankarz Data: 2008-01-11 22:39:55

Masz rację Pandoro i jest mi bardzo przykro, że masz takie zmartwienie.

• Autor: Ave Data: 2008-01-11 21:46:09

jak juz się zawali wszystko "co miało sie zawalić", to wstań z kolan, otrzep kurz (niepowodzeń) i zaczynaj od nowa... twarda baba przecież jesteś a nie mazgaj i serce przecież masz ogromne, a takim ludziom los nie zsyła tylko paskudnych rzeczy , chociaz nieraz sprawdza ich wytrzymałość i mozliwości :) Nieraz cos musi się spaprać, żeby potem mogło byc lepiej, albo chociaż inaczej. Jestem pewna, że juz niedługo wszystko sie wyprostuje, bo zła passa nie może trwać wiecznie. A Ty juz wtedy bedziesz przygotowana na te lepsze czasy, które nadejdą :) życzę Ci Danusiu tego z całego serducha. I trzymam kciuki za to lepsze...

• Autor: dankarz Data: 2008-01-11 22:43:47

Wiesz Ewciu jestem mazgaj bo sie poryczałam właśnie ale ktos powinien mi dać wielkiego kopa to sie pozbieram.. mam taką nadzieje.

• Autor: tajger Data: 2008-01-11 23:00:44

Czasami i popłakać trzeba.... Ale popatrz , może właśnie jest to początek czegoś nowego,czegoś co w końcu okaże się czymś dobrym?... nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło:))))pamiętaj! Wiec....jest dobrze-będzie lepiej;))))...zobaczysz:)))). Pozdrawiam:))))

• Autor: dankarz Data: 2008-01-12 00:01:49

Dzięki Tajger.

• Autor: dankarz Data: 2008-01-11 22:41:19

Bardzo, naprawdę bardzo Wam wszystkim dziękuje za słowa pocieszenia, to podnosi na duchu.

• Autor: Ave Data: 2008-01-11 23:24:04

No i potraktuj te nasze posty jako takie lekkie wirtualne kopniaczki na zachetę do działania ku lepszemu, bo jak nie... to przyjade i kopne Cie realnie... :))))))))) kurcze, tylko gdzie ja zamknę Leo, żeby mnie nie zjadł , w obronie Pani ?????

• Autor: dankarz Data: 2008-01-12 00:00:58

Ewa, Leo to najbardziej przyjazny pies na świecie, przywita Ciebie tak, że aż będziesz mokra od lizania.

• Autor: Ave Data: 2008-01-12 12:44:44

No nie wiem... a jak będę zmuszona dać jego Pani kopniaka w dolne partie... ;))))) , żeby ją wykopać z dołka  psychicznego, to tez mnie będzie lizał przyjaźnie ? Chociaz właściwie, jak mu bedzie zależało na Pani, to może nawet pomoże i szczypnie po łydkach :)))))))))

• Autor: smakosia Data: 2008-01-12 19:00:57

Ave, Ty się bój o to jak wyjdziesz od Danusi. Z tego co pamiętam, to Leo wpuszcza do środka, ale przy opuszczaniu domu już jest bardziej "czujny" :-)))

• Autor: Ave Data: 2008-01-12 20:19:06

no faktycznie :)))))))

• Autor: piq Data: 2008-01-11 23:55:34

Danusiu Kochana ja wierzę w to, że jeżeli rok się zaczął niezbyt przyjemnie to znaczy, że ogólnie będzie bardzo dobry. Pamiętaj, że "fortuna kołem sie toczy" więc wszystko się zmieni. Więcej wiary w siebie. Uściski.

PS. Mam nadzieję, że z psami wszystko dobrze ??

• Autor: dankarz Data: 2008-01-11 23:59:20

Psy mają się bardzo dobrze, tylko biedne wyczuwają że cos jest nie tak , bo chodzą za mną krok w krok jakby mnie pilnowały, hm i dlatego pewnie tak je kocham, dzieki Piq.

• Autor: piq Data: 2008-01-12 09:16:04

Wiem Danusiu. Mój Dinalek też mnie  "pociesza " w potrzebie..... Psy są takie mądre i kochane. Drapanko dla sFory.

• Autor: bea39 Data: 2008-01-12 13:57:05

Niedługo zaświeci słońce, zobaczysz............

• Autor: nonka4 Data: 2008-01-12 16:02:26

Będzie dobrze tylko zacznij tak o tym myśleć)))
    Buziaki

• Autor: kamaxyz Data: 2008-01-12 19:11:50

trzymam kciuki bedzie dobrze zobaczysz...wszystko co złe szybko mija
    pozdrawiam kama

• Autor: lajan Data: 2008-01-12 21:23:31

Danusia, masz moją pomocną dłoń. Uśmiechnij się, NIE KARM PROBLEMU - SAM ZDECHNIE.

• Autor: dankarz Data: 2008-01-12 22:11:46

Dzięki Wam wszystkim za dobre słowa!! Jest mi już dużo lepiej ale jak przeczytałam wątek Lajana zrobiło mi sie wstyd , że użalam się nad sobą, w końcu mój problem - jak zauważyła Pandora ( to tylko praca a nie zdrowie) jest nieporównywalny do problemu ludzi chorych, przepraszam Was wszystkich!!

• Autor: luckystar Data: 2008-01-12 23:14:37

Danusiu, alez Ty nie masz za co przepraszac !!!! Nie mozemy rozmawiac tylko o problemach zdrowotnych bo bylibysmy nie strona kulinarna, ale szpitalna.... Kazdy z nas na codzien walczy z jakims problemem i kazdemu nalezy sie uwaga i pomoc, a ze to nie jest zdrowie to cale szczescie. Pan Stanislaw (znajomy Lajana) dostanie od nas tyle pozytywnych mysli ile tylko mozemy wyslac, co nie znaczy, ze dla Ciebie i Twojego problemu zabraknie. Z ta pozytywna energia to jest wlasnie tak, ze ona sie odbudowuje w nieskonczonosc tylko wtedy gdy jest dawana innym z serca, wiec bierz ile tylko potrzebujesz, bo dzieki temu kazdy z nas bedzie jej mial jeszcze wiecej.

• Autor: lajan Data: 2008-01-12 23:31:12

Danusia!!! No wiesz.......... masz ode mnie kawał serducha i ciepłego uśmiechu i wielkiego fluida. Każdy problem uwiera jak ciasny but.

• Autor: makusia Data: 2008-01-13 17:30:52

Użytkownik lajan napisał w wiadomości:
    > Danusia!!! No wiesz.......... masz ode mnie kawał serducha i ciepłego uśmiechu
    > i wielkiego fluida. Każdy problem uwiera jak ciasny but.

dokładnie i głowa do góry , popatrz ile ludzi życzy Ci jak najlepiej :)) wszystko się poukłada :)) tylko mocno w to uwierz :))

• Autor: Balbina71 Data: 2008-01-14 17:04:23

Wiem jak to jest --glowa do gory bedzie dobrze! Musi BYC DOBRZE---ja sobie tez tak dziennie powtarzam.
    a to pychol ode mnie:) Kaska

Przejdź do pełnej wersji serwisu