Witam, słyszałam, że można wędzić mięso w garnkach zepter oraz innych. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w tej materii? Będę wdzięczna za wskazówki.
Ja kiedyś, będąc młodą mamą uwędziłam zupkę dla mojej córeczki - razem z garnkiem. Nie polecam i nie zachęcam do podobnych prób - 2 dni wietrzyliśmy dom. Ale teraz, jak sobie to przypomniałam dzięki Tobie, szczerze się uśmiałam. Serdecznie pozdrawiam i żałuję, że nie mogę Ci pomóc. Tak na poważnie nic w żadnych garnkach nie wędziłam.
Można wędzić w gesiarce 8 l. Ma taką specjalną wkladke. chyba ze masz 6 l z tą wkladką. na dno naczynia wklada sie wiorki z drezwa owocowego, na to wkładka a na wkladke mieso. Na rant pokrywy wlewa sie lyzeczke wody i przykrywa sie. Wedzimy na najmniejszym zrodle ciepła. Nie wedziłam nigdy w ten sposob, ale pracowalam dość długo w tej firmie i mój szef chwalił sobie ten sposob. pozdrawiam Marzena
Do odważnych świat należy! możesz sprowac z nakładką. A wiorki owocowe mozna kupic na niektorych stacjach benzynowych ( widzialam z jabloni). Myslę ,że można tez samemu zrobić chociaż troche to klopotliwe.Jak juz pisalam nigdy nie wedzilam, opieram sietylko na tym co slyszam. Jesli potrzebujecie innych rad dotyczacych gotowania w Zepterze czy tez jakis przepisow to chetnie sluze pomocą. dotyczy to rowniez innych produktow z tej firmy. Moj e mail jest w ustawieniach i chetnie odpowiem na wszystkie pytania> Marzena
Witam, słyszałam, że można wędzić mięso w garnkach zepter oraz innych. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w tej materii? Będę wdzięczna za wskazówki.
Ja kiedyś, będąc młodą mamą uwędziłam zupkę dla mojej córeczki - razem z garnkiem. Nie polecam i nie zachęcam do podobnych prób - 2 dni wietrzyliśmy dom. Ale teraz, jak sobie to przypomniałam dzięki Tobie, szczerze się uśmiałam. Serdecznie pozdrawiam i żałuję, że nie mogę Ci pomóc. Tak na poważnie nic w żadnych garnkach nie wędziłam.
Można wędzić w gesiarce 8 l. Ma taką specjalną wkladke. chyba ze masz 6 l z tą wkladką. na dno naczynia wklada sie wiorki z drezwa owocowego, na to wkładka a na wkladke mieso. Na rant pokrywy wlewa sie lyzeczke wody i przykrywa sie. Wedzimy na najmniejszym zrodle ciepła. Nie wedziłam nigdy w ten sposob, ale pracowalam dość długo w tej firmie i mój szef chwalił sobie ten sposob. pozdrawiam Marzena
Nie mam tej wkładki. Jak ona wygląda?
to jest takie drugie dno z dziurkami:)
A czy można to zastąpić nakładką do gotowania na parze?
A skąd się bierze wiórki, jakie najlepiej drzewo i jak długo się to trzyma na ogniu?
Pierwsze słyszę o czymś takim i bardzo mnie to zaciekawiło.
p.
Ja też chciałabym znać więcej szczegółów.
Do odważnych świat należy! możesz sprowac z nakładką. A wiorki owocowe mozna kupic na niektorych stacjach benzynowych ( widzialam z jabloni). Myslę ,że można tez samemu zrobić chociaż troche to klopotliwe.Jak juz pisalam nigdy nie wedzilam, opieram sietylko na tym co slyszam. Jesli potrzebujecie innych rad dotyczacych gotowania w Zepterze czy tez jakis przepisow to chetnie sluze pomocą. dotyczy to rowniez innych produktow z tej firmy. Moj e mail jest w ustawieniach i chetnie odpowiem na wszystkie pytania> Marzena