witam ,nie moge zrozumiec tego jak mezszczyzni uciekaja od zobowiazania,partner jak dowiedzial sie ze bedzie ojcem uciekl,zalamalam sie.prosze piszcie.niedawno dowiedzialam sie ze wyjezdza za granice,prawdopodobnie na stale,nie wiem co dalej czynic:(((
Jeśli ucieka to go olej, po prostu, bo cóż Ci z takiego gościa nieodpowiedzialnego? sama potrafisz wychować dziecko i to będzie z korzyścią dla wszystkich.
No tak tylko szkoda alimentow - z zagranicy nie bedzie placil... a dziewczyna widac ze mloda, teraz trudno z praca dla matek.... A jego rodzice o tym wiedza?
Przykro mi, niestety takie rzeczy sie czesto zdarzajai niestety nie ma rady.... Teraz masz swoja kruszynke ktora musisz sie zajac i nie stresowac, bedziesz miala cudownego brzdaca ktory bedzie Cie kochal jak nikt na swiecie!!! Koniecznie musisz sie rowniez zainteresowac jak bedzie wygladala sprawa o alimenty i ojcostwo (postaraj sie aby nie mial praw do dziecka) Bede trzymac kciuki!!!
Odpowiedź na Twoje pytanie nic Ci nie da. Zajmij się konkretami, czyli możliwościami wyciągnięcia z faceta pieniędzy na utrzymanie siebie i swojego dziecka. I pamiętaj, nie wszyscy mężczyźni są tacy sami, kiedyś spotkasz kogoś, kto pokocha Ciebie i Twoje dziecko. Głowa do góry!
Tak na dobrą sprawę to powinnaś się cieszyć, że wyszło tak a nie inaczej, przynajmniej nie będziesz się musiała męczyć z jakimś nieodpowiedzialnym dupkiem resztę życia. Nastaw się raczej na to, że alimentów nie będzie płacił, skoro ucieka od was to od obowiązków też ucieknie. Sama też dasz sobie radę. Wiem co mówię bo od 4 lat sama wychowuję mojego 8 letniego synka. Nie dostaję ani grosza bo w naszym wspaniałym państwie bardziej się dba o kryminalistów w więzieniach niż o samotne matki. Jakiś czas dostawałam zaliczkę alimentacyjną ale na dzień dzisiejszy "za dużo zarabiam" żeby ją dostawać. Nie przejmuj się, głowa do góry, będzie dobrze. Nawet jak trudno ci w to teraz uwierzyć. Trzymam kciuki i pozdrawiam
To, że mam pretensje do ojca to jest chyba na tyle oczywiste, że myślałam, że każdy się może domyśleć. Jestem zła na przepisy w naszym kraju i ludzi którzy je ustalają bo u nas nie robi się nic żeby wyegzekwować od niepłacącego ojca alimenty. Nie pomaga się matkom samotnie wychowującym dziecko. A komornik przez 4 lata nie zrobił nic żeby ściągać pieniądze od" tatusia". I o to mam żal do państwa.
Juz kiedys sie wypowiadalam na ten temat w jakims watku ,nie rozumiem po co sa komornicy alimentacyjni skora siedza na tylkach i nic nie robia zeby wyegzekwowac pieniadze od takich tatusiow ,zawsze maja dla takich wytlumaczenie,a nie rzadko jeszcze podpowiadaja takim tatusiom co maja robic zeby sie wywinac od placenia alimentow.Moja kolezanka jest tego wlasnie przykladem jak komornik doradzal owemu tatusiowi.Szkoda slow
witam ,nie moge zrozumiec tego jak mezszczyzni uciekaja od zobowiazania,partner jak dowiedzial sie ze bedzie ojcem uciekl,zalamalam sie.prosze piszcie.niedawno dowiedzialam sie ze wyjezdza za granice,prawdopodobnie na stale,nie wiem co dalej czynic:(((
Jeśli ucieka to go olej, po prostu, bo cóż Ci z takiego gościa nieodpowiedzialnego? sama potrafisz wychować dziecko i to będzie z korzyścią dla wszystkich.
No tak tylko szkoda alimentow - z zagranicy nie bedzie placil... a dziewczyna widac ze mloda, teraz trudno z praca dla matek.... A jego rodzice o tym wiedza?
Przykro mi, niestety takie rzeczy sie czesto zdarzajai niestety nie ma rady.... Teraz masz swoja kruszynke ktora musisz sie zajac i nie stresowac, bedziesz miala cudownego brzdaca ktory bedzie Cie kochal jak nikt na swiecie!!!
Koniecznie musisz sie rowniez zainteresowac jak bedzie wygladala sprawa o alimenty i ojcostwo (postaraj sie aby nie mial praw do dziecka) Bede trzymac kciuki!!!
Odpowiedź na Twoje pytanie nic Ci nie da. Zajmij się konkretami, czyli możliwościami wyciągnięcia z faceta pieniędzy na utrzymanie siebie i swojego dziecka. I pamiętaj, nie wszyscy mężczyźni są tacy sami, kiedyś spotkasz kogoś, kto pokocha Ciebie i Twoje dziecko. Głowa do góry!
Będę może przykra, ale nie bardzo rozumiem, dlaczego masz pretensje do państwa, a nie do ojca dziecka?
To, że mam pretensje do ojca to jest chyba na tyle oczywiste, że myślałam, że każdy się może domyśleć. Jestem zła na przepisy w naszym kraju i ludzi którzy je ustalają bo u nas nie robi się nic żeby wyegzekwować od niepłacącego ojca alimenty. Nie pomaga się matkom samotnie wychowującym dziecko. A komornik przez 4 lata nie zrobił nic żeby ściągać pieniądze od" tatusia". I o to mam żal do państwa.
Rozumiem, zgadzam się, ze to skandaliczne.
Święte słowa Tusia Święte słowa