Forum

Gawędy o jedzeniu

Co myślicie o....

• Autor: AKuKu Data: 2008-01-13 14:52:28

....zapiekankach, hamburgerach, hotdogach itp? Pracuje w kawiarni - barze i na codzien produkuje te "wspanialosci". Wiem ze to co podaje jest w 100% zjadliwe, zawsze swieze, nigdy z podlogi (jak twierdza niektorzy przeciwnicy fast foodu) Zastanawia mnie jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Ja osobiscie tego nie jadam i nie lubie tego robic. Dziwi mnie podejscie matek malych dzieci ktore sadzaja swoje dzieci przy stoliku, zamawiaja im hamburgera a same ida na zakupy.. A gdy wracaja zamawiaja dla dziecka swiezy sok z marchwii albo pomaranczy - zeby jak to mowia "dziecko bylo zdrowe"... Co Wy na to?

• Autor: bahus Data: 2008-01-13 15:16:15

Użytkownik AKuKu napisał w wiadomości:
    > ....zapiekankach, hamburgerach, hotdogach itp? Pracuje w kawiarni - barze i na
    > codzien produkuje te "wspanialosci". Wiem ze to co podaje jest w
    > 100% zjadliwe, zawsze swieze, nigdy z podlogi (jak twierdza niektorzy
    > przeciwnicy fast foodu) Zastanawia mnie jakie jest Wasze zdanie na ten temat.
    > Ja osobiscie tego nie jadam i nie lubie tego robic. Dziwi mnie podejscie matek
    > malych dzieci ktore sadzaja swoje dzieci przy stoliku, zamawiaja im hamburgera
    > a same ida na zakupy.. A gdy wracaja zamawiaja dla dziecka swiezy sok z
    > marchwii albo pomaranczy - zeby jak to mowia "dziecko bylo
    > zdrowe"... Co Wy na to?

Bez komentarza
    Bahus

• Autor: Balbina71 Data: 2008-01-13 19:29:37

Lepszy sok z pomaranczy lub marchewki niz DIET COKE!!!

• Autor: AKuKu Data: 2008-01-13 20:05:07

Oj tak - masz racje. Śmieszy mnie jak ktos zamawia podwojna porcje plackow ziemniaczanych i koniecznie dietetyczna cole ;P

• Autor: piszczalka Data: 2008-01-13 22:33:20

Uwielbiam zapiekanki, pizze, chod-dogi i hamburgery, czasami kupuje na miescie ale w domu je tez robie. Bardzo lubie jesc i nie potrafie sobie tego odmowic jak mam ochote na te (dla mnie) pysznosci. Moze jest to nie zdrowe ale coż....

• Autor: Janek Data: 2008-01-16 11:29:54

Użytkownik AKuKu napisał w wiadomości:
    > Oj tak - masz racje. Śmieszy mnie jak ktos zamawia podwojna porcje plackow
    > ziemniaczanych i koniecznie dietetyczna cole ;P

Mnie nie dziwi, jest chyba(?) mniej słodka.

• Autor: smakosia Data: 2008-01-16 13:04:51

Raczej nie jest mniej słodka (ja tego nie odczułam) a jedynie zawiera aspartam (środek słodzący, zastępujący cukier).

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2008-01-16 22:53:19

Smakosia ma chyba racje wszystkie napoje dietetyczne sa dosladzane slodzikami a najczesciej aspartamem,jak dla mnie strasznie te napoje gryza w gardlo ,tak ja to przynajmniej odczuwam.Niecierpie wlasnie takich napojow.

• Autor: luckystar Data: 2008-01-17 03:00:27

Janku, sode pilam ostatni raz pewnie ze 20 lat temu, ale pamietam, ze ta dietetyczna jest wlasnie bardziej slodka. Malo tego aspartam jest jedna z najwiekszych trucizn dostepnych na rynku pod nazwa slodzika.

• Autor: Janek Data: 2008-01-16 11:27:29

Pewien "polytyk"powiedział kiedyś: "...jestem za, a nawet przeciw..."
    To chyba podobnie brzmi. Tak mnie się "wydawa"

• Autor: bahus Data: 2008-01-16 16:09:43

Ciekawe kto to był owym "polytykiem"?

Przejdź do pełnej wersji serwisu