Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Zemsta PO

• Autor: monia7301 Data: 2008-01-16 13:56:55

Czy zauważyliście że teraźniejszy rząd PO mści się na tych regionach gdzie wygrał PiS ? Dzisiaj nawet słyszałam to w telewizji .Ja zdążyłam to zauważyć .Ciekawe czemu to ma służyć , żeby upadły największe firmy w Polsce , czy o coś tu innego chodzi?

• Autor: bahus Data: 2008-01-16 14:57:50

Nie nazwałbym tego zemstą. Jest to raczej "sprzątanie" po bałaganie jaki zrobili niektórzy nieudacznicy z PiS.
    Bahus

• Autor: monia7301 Data: 2008-01-16 15:47:56

Nie chodzi mi o to Bahusie , tylko o bardziej konkretne sprawy .Może wiesz dlaczego drożeje prąd , dlaczego nie wolno im więcej produkować jeżeli mają takie możliwości? Nie wiem czy wogóle słyszałeś o tym , może poczytaj trochę gazet i pooglądaj wiadomości w TV .Widocznie za wcześnie chciałam poruszyć ten temat .

• Autor: bahus Data: 2008-01-16 16:03:36

Nie, nie...wcale nie za wcześnie. Przyznam się, że o tym zakazie produkcji nic nie słyszałem. To że drożeje to mnie raczej nie dziwi...zawsze wszystko drożało niezależnie od opcji rządzących.
    Bahus

• Autor: monia7301 Data: 2008-01-16 17:32:42

Mnie to pachnie zupełnie czymś innym , chodzi mi o podwyżki energii.Jest w Polsce ogromny zakład energetyczny , należy on do namniej zanieczyszczających powietrze nie tylko w europie ,ale i na świecie .Ogromne możliwości produkcji prądu , aż w końcu dostaje gdzieś z góry limit i musi wyprodukować mniej niż mógłby .Oczywiście z miejsca staje się mniej dochodowym zakładem , przez kilkadziesiąt lat był w czołówce najbogadszych zakładów .Jeśli produkuje mniej to wiadomo że ceny muszą iść w górę aby nadal był zdolny utrzymać ludzi jak i resztę .Nad tym się właśnie zastanawiam , czy ktoś ma w tym interes i jaki? Wcale nie musiałoby do tego dojść gdyby wolno było mu produkować tyle jak to robił do tej pory .Może jeśli straci na wartości to obcy kupią go za mniejsze pieniądze .Dlaczego dostał taki limit ?Nie rozumiem tego , dla mnie to jest chore .

• Autor: makusia Data: 2008-01-16 21:31:38

dokładnie

• Autor: Janek Data: 2008-01-16 17:02:50

Droga Moniu, cofnij się w historii do początków wladzy PiSu  jak i zakończenia władzy tychże, juz w dzień przegranych wyborów buło iwele zapowiedzi właśnie PiSu o mszczeniu sie za przegraną...co czyni nawet dziś, rzekomo bezpartyjny na czs kadencji, Prezydent naszej RP. O swoje dobre(?) imię walczy przy pomocy sadów ..w zachwalanych przez rodaków stanach spalono by jego kukłę i wdeptano w ziemię.
    Dlaczego tak wstrzemięźliwy Prezydent jako odpowiedź nie opublikował porównawczo wydatków na alkohol z poprzednich prezydentur?
    Co do zemsty ...bracia Kaczyńscy swoim postepowaniem dopiero pokazali co to zemsta, aże wywala suie teraz "pseudopolitykow" z poparcia partyjnego, to i słosznie. Za komuny przynależność decudowala o stanowisku. Takich poPiSowych duplomatów mamy teraz nawet w ambasadach ...

• Autor: monia7301 Data: 2008-01-16 17:57:01

Co do tego alkoholu to nie rozumiem o co chodzi .Widocznie coś przegapiłam , jeśli możesz dokładniej opisać to będę wdzięczna .

• Autor: Janek Data: 2008-01-17 09:07:04

Użytkownik monia7301 napisał w wiadomości:
    > Co do tego alkoholu to nie rozumiem o co chodzi .Widocznie coś przegapiłam ,
    > jeśli możesz dokładniej opisać to będę wdzięczna .

Uzupełniam ...i rozszerzam
    Jeden z posłów zadał pytanie dotyczące ilośći spożywanego alkoholu "przez siedzibę" prezydenta, a świta imć Kurdupla zrobiła z tego aferę, że pytaniem ubliżono Jego Święto-Krowiej Kurduplowatości. Miast odpowiedzi w rodzaju: za prezydentury E.G,..spożyto xxx litrów; W.J.  ...xxx litrów;L.W....xxxlitrów; A.K...xxxxx hektolitrów(?!) ....
    Widocznie "rachunek sumienia" wypadł niekorzystnie na rzecz JŚ-KK., mimo trwającej jeszcze prezydentury i trzeba było dokonać następnej afery (kiedyś bedomnego listem gończym ścigano za powiedzenie prawdy(!!!) o ww.wymienionym).

Czyż nie jest prawdą wypowiedż tego bezdomnego: wydatki na prezydenturę (i jego administrację) są odwrotnie proporcjonalnie do jego wzrostu ...czyżby klamki, pisuary etc.etc.w pałacu trzeba było obniżyć, a koszty ukryć w ten sposób? Dla nauczycieli, służby zdrowia, dzieci przewlekle chorych etc.etc ...brak pieniędzy.

Niedawno Jaruś nazwał pielęgniarki przestępcami , Lesio siedział za murami oddzielony od świata, dziś ratuje biały personel "osobistym zaangażowaniem" ...ale tylko medialnym.
     Obłuda, fałsz, kalumnie etc.etc. PiSu i jego politykierów (!!) wylewa się stale jak gówno z przepelnionego szamba.
    Poczekamy co następna władza rządowa (PO+Koalicja) pokaże.

Zdaje się, że nic nowego w polityce nie nastąpi do czasu nowej tym razem "antysolidarności", która może stanie się solidarną siłą, zdolną rządzić nami, Polakami.
    Tylko jak na razie dążymy do nastepnej okupacji, teraz przez USA ..zaczynamy od baz rakietowych, ...o nie przepraszam, juz mamy początek skladowiska złomu lotniczego.

• Autor: vikunia Data: 2008-01-17 10:37:39

Przeżyli.śmy Ruska przezyjemy i Tuska i jego nieudolność.

• Autor: Janek Data: 2008-01-18 10:22:04

Użytkownik vikunia napisał w wiadomości:
    > Przeżyli.śmy Ruska przezyjemy i Tuska i jego nieudolność.

Wyobraź sobie swojego męża tuż po ślubie: wchodzi do kuchni (nie znając się na gotowaniu...zakladam tylko), bez przerwy Ci pieprzy od rzeczy, poucza i łaje,  stawia żądania jak ma być gotowane, jak podane, etc.etc.
    W pewnym momencie albo talerze wypadną Ci z ręki i popelnisz błąd albo wywalisz go z kuchni i powiesz żeby zaczekal aż podasz mu na stół.  Ty ugotowalaś obiad, on nawet nie obrał ziemniaków do tego obiadu. 
    Wybierz co lepsze, co wolisz: czy, żeby twój mąż zrobił, pomógł Ci przy sporządzeniu obiadu, ględząc cały czas, czy zamknął się i poczekał, aż podasz mu gotowe danie.

Nie sądź dnia przez zachodem slońca.

Może głupi przyklad ale nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy.

• Autor: vikunia Data: 2008-01-18 12:50:42

Drogi Janku przykła jest wspanialy. Bo czym roznil sie  tusk jak nie byl premierem od tego gledzacego nieudolnego męza ? Zbiera teraz to co sam zasiał.
    nie sadze dnia przed zachodem ale jak kuba Bogu tak bog kubie!!!!!

• Autor: Janek Data: 2008-01-18 13:00:22

Użytkownik vikunia napisał w wiadomości:
    > Drogi Janku przykła jest wspanialy. Bo czym roznil sie  tusk jak nie byl
    > premierem od tego gledzacego nieudolnego męza ? Zbiera teraz to co sam
    > zasiał.nie sadze dnia przed zachodem ale jak kuba Bogu tak bog kubie!!!!!

...a w którym miejscu siebie ustawilaś(?)... Jeśli nic dla kraju nie robisz tylko marudzisz "od rana", to...jak Kuba ...
    Nie spłycaj sencsu wypowiedzi bo tak właśnie robimy, my Polacy, od stuleci. Wybieramy to co nam wygodne łącznie ze sposobem rozumowania przypowieści i powiedzeń nawet ytych ludowych.

• Autor: monia7301 Data: 2008-01-17 21:12:27

Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź . Teraz już wiem .Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu