Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Przedszkole, siwetlica, sala zabaw dla dzieci

• Autor: Juciaaa Data: 2008-01-16 21:51:15

Czesc

Mam pomysl na biznes, od dawna nie moge znalezc pracy wiec zaczynam kombinowac cos swojego z pozytkiem dla innych (mam nadzieje). Mam pomysl na siwetlice tzn sale dla dzieci tak od 2 lat do ..... Pomysl jest taki ze rodzice ktorzy chca cos zalatwic do poludnia lub po i nie maja babci ani opiekunki zostawialy dzieci pod moja opieka. Ja wymsyalla bym zabaway dla tych dzieci i takie tam cos jak w przedszkolu tylko bez nauki i jedzenia . Nie chodzilo by mi o prawdziwe przedszkole ale o taka hmmm o taka swietlice dla dzieci ale malych. Co wy na to ?? Moze macie jakies pomysly. Z czase jak by byly srodki to moze jakies przedszkole hmmm ale to duuuuuuzo kasy i pomieszczenie duuuuuuze potrzebne z ogrodkiem. Ale to z czasem.

Piszcie co na ten temat sadzicie

Pozdrawiam
    Justyna

• Autor: dana39 Data: 2008-01-16 22:03:49

Pomysł dobry, ale musisz mieć plan, lokal, jeżeli to ma być oficjalna (legalna) świetlica. Musisz określić godziny działalności takiej świetlicy. Ze sprawami formalnymi jest dużo zachodu: procedury, standardy itd Jeżeli chodzi o przedszkole prywatne to trzeba mieć pomieszczenia określonych wymiarów, chody odpowiedniej szerokości (jesli to w bloku), toalety, lodówka na żywnośc dla dzieci itd (taka Polska własnie) Wykształcenie jak rozumiem w tym kierunku masz:) Powodzenia. Chętni napewno by się znaleźli, a może już rozeznanie zrobiłas wśród "potrzebujących"?:)

• Autor: Juciaaa Data: 2008-01-17 09:20:35

Jeszcze nie ale zaczynam intensywniej myslec, robic w glowie projekty i myslec co by bylo gdyby:)

• Autor: jamajka Data: 2008-01-17 09:42:23

Powiem ci szczerze że ja też o czymś takim myślałam w swoim mieście przeszedł mi nawet po głowie pomysł zamkniętego placu zabaw dla dzieci na moim osiedlu lecz patrząc sobie w necie ile taka inwestycja moglaby kosztować to złapałam się za głowę trzba mieć około 50 tyś. Ale taka świetlica to świetny pomysł . Sama mam malutkie dziecko i z racji tego nie mogę znaleźć pracy nawet na ostatniej rozmowie o pracę powiedzieli mi wprost że jak mam małe dziecko to mi podzękują :/ Ale też okazało się że nie mam go z kim zostawić bo żlobki pełne a moje babcie są niedyspozycyjne więc jeszcze 1,5 roku muszę być w domu zanim mój mały nie pójdzie do przedszkola. Także kombinuj dziewczyno bo ja też nad czymś takim się zastanawiam. POZDRAWIAM!

• Autor: Juciaaa Data: 2008-01-17 10:08:23

Ja juz mam dosc tych rozmow jak mowie ze studiuje zaocznie to maja pretensje. Mysla ze jak poczytali trocjhe w internecie na temat przeprowadzania rozmow to maja cala wiedze w jednym palcu a z nas robia hmm glupkow.

• Autor: agness Data: 2008-01-17 13:28:06

Pomysl superrrrrrr.Sama bym chciala zeby w mojej miejscowosci takie cos powstalo mam corcie prawie 3-letnia czasami gdy chce cosc isc załatwic itd to nie mam jej z kim zostawic.Wiem ze to nie lada wyczyn dla Ciebie ale trzymam kciuki zeby sie udalo

• Autor: małgoska Data: 2008-01-17 15:43:57

pomysł jest superowy mysle ze wiele matek chetnie z niego skorzysta kiedy juz uda ci sie to zrealizowac ja zalyuje ze czegos takiego nie am w naszym miescie powodzenia

• Autor: Izunia_1985 Data: 2008-01-17 16:34:30

Pomysł wspaniały. Gratulacje. Tylko niestety dużo zachodu z dokumentami i te wymogi eh. Z chęcią bym pracowała u ciebie :) Teraz tak ciężko z pracą. Niby każdy chce studenta ale niechce dać wolnego na szkołe. Głupota. Tylko chodze na rozmowy i trace czas ehh. Powodzenie. Będę trzymała kciuki.

• Autor: asiaff Data: 2008-01-17 17:19:05

Myśle że to dobry pomysł i zobacz sobie tutaj,moze to ci pomoże w podjęciu decyzji http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35022,4595671.html

• Autor: asiaff Data: 2008-01-17 17:28:15

A tutaj strona tej pani http://www.przytulanka.com.pl/

• Autor: Juciaaa Data: 2008-01-17 18:16:41

Witam

Bardzo podobaja mi sie te strony. Jak przyjdzie maz to mu pokaze i zobaczymy co sie da z tym zrobic. Wogole przydala by mi sie osoba do pomocy, z poczatku wolontariat a pozniej zobaczylo by sie. Heh mysle a jak na mnie to juz duuuuuzo .
    Dzieki za slowa wsparcia i wogole czuje ze dam rade:)

Pozdrawiam
    Justyna

Przejdź do pełnej wersji serwisu