Ponizej przybizam Wam nieco okolice w ktorej mieszkam. Szkocja (mieszkam w czesci centralnej) jest piekna bez wzgledu na to czy pada deszcz, czy jest piekne slonce. Zobaczcie sami. Zapraszam ;)
WIOSNA
Dunblane (niedaleko Stirling) tonace w zieleni. Cochrane Park i porosniete wzgorza Ochil. Jeden z mniejszych parkow pelen stokrotek.
LATO
Zielen jest wszedzie....Alejka specerowa (jednoczesnie ulica) u podnoza gor. Owce, barany i konie i typowe szkockie krowy sa wszedzie. Tu "sam szef" pilnowal stada owieczek.;)Jeden z wielu wodospadow w Alva (czyli tu, gdzie mieszkam). Moze Niagara to to nie jest, ale ale szumi niesamowicie.
JESIEN
Wzgorza Ochil....sa wszedzie...rozciagaja sie na jakies 60 mil. Tecza to nieodzowny element tutejszego krajobrazu. Wczesna jesienia pojawia sie nawet kilka razy w tygodniu. Szkocka, tajemnicza mgla.......nie tylko jesienia :) Ktos mi powiedzial ze widzac ta mgle przypominaja mu sie ksiazki o tematyce sredniowiecznej ;-)))
ZIMA
Typowa zima w Szkocji (taka ze sniegiem) trwa 2-3 dni. Reszte czasu albo pada deszcz, albo jest ladne. Ladnie tzn. temp. wynosi cos miedzy 2-10C, wieje lekki wiaterek, nie odczuwa sie przenikajacego zimna, nie leje sie nic na glowe a w poludnie otwiera sie w mieszkaniu wszystkie okna, zeby bylo przyjemniej ;) Nie wierzycie - snieg spadl u nas 2 tyg. temu i lezal 1,5 dnia. O to co udalo sie uchwycic: . Widok z okna na parking. Wieczorem zaczelo sypac sniegiem. Poranny przymrozek zaskoczyl nawet pajaka ;) Wzgorza o poranku... i w poludnie -
Mam nadzieje ze ta krotka wycieczka podobala sie Wam. Nastepnym razem zabiore Was w inne miejsca ;) Obecnie z chlodnej lecz bezsniegowej Szkocji pozdrawia SHANNA ;)
Piękny jest ten świat ...:)))) Każde miejsce (prawie) ma swój urok a to w którym mieszkasz zawdzięcza swój czar wszechobecnej zieleni. z przyjemnością obejrzałam dokładnie wszystkie te urocze miejsca...:)))
Bajecznie. Jak patrzę na tak piękne krajobrazy, to marzy mi się życie w jakiejś malutkiej sielskiej wiosce, gdzie życie toczy się leniwie, gdzie natura bierze górę nad cywilizacją. Kto wie może kiedyś...
Ponizej przybizam Wam nieco okolice w ktorej mieszkam. Szkocja (mieszkam w czesci centralnej) jest piekna bez wzgledu na to czy pada deszcz, czy jest piekne slonce. Zobaczcie sami. Zapraszam ;)
WIOSNA
Dunblane (niedaleko Stirling) tonace w zieleni. Cochrane Park i porosniete wzgorza Ochil. Jeden z mniejszych parkow pelen stokrotek.
LATO
Zielen jest wszedzie....Alejka specerowa (jednoczesnie ulica) u podnoza gor.
Owce, barany i konie i typowe szkockie krowy sa wszedzie. Tu "sam szef" pilnowal stada owieczek.;)Jeden z wielu wodospadow w Alva (czyli tu, gdzie mieszkam). Moze Niagara to to nie jest, ale ale szumi niesamowicie.
JESIEN
Wzgorza Ochil....sa wszedzie...rozciagaja sie na jakies 60 mil.
Tecza to nieodzowny element tutejszego krajobrazu. Wczesna jesienia pojawia sie nawet kilka razy w tygodniu.
Szkocka, tajemnicza mgla.......nie tylko jesienia :) Ktos mi powiedzial ze widzac ta mgle przypominaja mu sie ksiazki o tematyce sredniowiecznej ;-)))
ZIMA
Typowa zima w Szkocji (taka ze sniegiem) trwa 2-3 dni. Reszte czasu albo pada deszcz, albo jest ladne. Ladnie tzn. temp. wynosi cos miedzy 2-10C, wieje lekki wiaterek, nie odczuwa sie przenikajacego zimna, nie leje sie nic na glowe a w poludnie otwiera sie w mieszkaniu wszystkie okna, zeby bylo przyjemniej ;) Nie wierzycie - snieg spadl u nas 2 tyg. temu i lezal 1,5 dnia. O to co udalo sie uchwycic:
. Widok z okna na parking. Wieczorem zaczelo sypac sniegiem. Poranny przymrozek zaskoczyl nawet pajaka ;)
Wzgorza o poranku... i w poludnie -
Mam nadzieje ze ta krotka wycieczka podobala sie Wam. Nastepnym razem zabiore Was w inne miejsca ;)
Obecnie z chlodnej lecz bezsniegowej Szkocji pozdrawia SHANNA ;)
Przepiękne zdjęcia - super krajobrazy Bardzo dziękuję za możliwość obejrzenia tego wszystkiego bez ruszania się z domu :))))
cos mi sie zdaje ze kiedys wsiade w samochod i pojade w odwiedziny :)
piekne :)
O matko..jak ślicznie)) mojemu połówkowi marzy się Szkocja)
Piękny jest ten świat ...:))))
Każde miejsce (prawie) ma swój urok a to w którym mieszkasz zawdzięcza swój czar wszechobecnej zieleni.
z przyjemnością obejrzałam dokładnie wszystkie te urocze miejsca...:)))
Ale przepiękne !!!!!
Mieszkasz przepięknie
przepiekne widoczki
Co za "klimaty"! Ale mnie zachwyciły te Twoje fotki. Dziękuję, że mogłam chwilę być w tych "pieknościach"...ech!
Bajecznie. Jak patrzę na tak piękne krajobrazy, to marzy mi się życie w jakiejś malutkiej sielskiej wiosce, gdzie życie toczy się leniwie, gdzie natura bierze górę nad cywilizacją. Kto wie może kiedyś...
piekne zdjencia zroiliscie :o ladniejszych bym nie zrobila :) :) :)
hehehhe mala gowniarka sie podemnie podszyła i komentarz wpisala z błedami sory za nią ale zdjęcia naprawde piekne.
mala kto???
moja corka hehhehe
Pięknie tam u ciebie.