w pon pieke z kol sernik na spodzie z herbatnikow.wczesniej pieklam juz sernik ale bez herbatnikow..zastanawiam sie czy je najpierw pokruszyc wymieszac z maslem i podpiec czy nie...?jak cos wiecie to prosze [pomorzcie pielnie:)?
Rozkrusz i wymieszaj z masłem w garnczku,na ogniu aż masło się rozpuści,możesz dodać też czekolady, ja tak też robię sernik z moich przepisów) nie podpiekaj Pzdr-iwona
Nigdy nie kruszę, lecz wykładam dno blachy herbatnikami a na to ser i piekę /blachę uprzednio wykładam papierem do pieczenia /. Herbatniki kruszę i łączę z masłem, a następnie "wylepiam" tym naczynie, wstawiam do lodówki na jakiś czas i dopiero potem wykładam ser gdy ma to być sernik na zimno.
w pon pieke z kol sernik na spodzie z herbatnikow.wczesniej pieklam juz sernik ale bez herbatnikow..zastanawiam sie czy je najpierw pokruszyc wymieszac z maslem i podpiec czy nie...?jak cos wiecie to prosze [pomorzcie pielnie:)?
ja tak też robię sernik z moich przepisów) nie podpiekaj
Pzdr-iwona
Nigdy nie kruszę, lecz wykładam dno blachy herbatnikami a na to ser i piekę /blachę uprzednio wykładam papierem do pieczenia /.
Herbatniki kruszę i łączę z masłem, a następnie "wylepiam" tym naczynie, wstawiam do lodówki na jakiś czas i dopiero potem wykładam ser gdy ma to być sernik na zimno.
a jaka proporcja masla do herbatnikow?napeno nie podpiekac?