Witajcie!Mam takei pytanie na szybko- zaczelam robic karpatke i nei wiem czy taki rodziaj ciasta mozna piec na pergaminie?Czy nie wyrosna gory ze wzgledu na fakt kumulowania sie pary wodnej pod pergaminem?
No oczywiscie ze ma miec!I o to mi wlasnie chodzi-czy jak uzyje papieru do piczenia to czy wyjda gory(kumulacja pary wodnej) czy lepiej zeby byly gory wysmarowac blaszke + bulka
Witajcie!Mam takei pytanie na szybko- zaczelam robic karpatke i nei wiem czy taki rodziaj ciasta mozna piec na pergaminie?Czy nie wyrosna gory ze wzgledu na fakt kumulowania sie pary wodnej pod pergaminem?
a mnie sie wydawało, ze karpatka własnie ma mieć góry ???
No oczywiscie ze ma miec!I o to mi wlasnie chodzi-czy jak uzyje papieru do piczenia to czy wyjda gory(kumulacja pary wodnej) czy lepiej zeby byly gory wysmarowac blaszke + bulka
zawsze piekę karpatkę jak i większość ciast na papierze do pieczenia więc myślę że spokojnie możesz i góry napewno wyjdą
Kiedyś piekłam karpatkę na pergaminie i później nie mogłam go ściągnąć, a więc nie polecam pieczenia na pergaminie. Pozdrawiam