Czy ktoś korzystał z blachy do pieczenia pizzy/okrągła blaszka z dziurami w dnie/? Czy taką blaszkę kładziemy na ruszt czy na czarną blachę , która jest na wyposażeniu piekarnika? Pozdrawiam
ale trafilas ja dzisiaj tez sie zastanowialem nad blachami do pizzy i zeby nie tworzyc nowego watku to sie pozwole zapytac jakie blachy sa najlepsze zeliwne teflonowe czy jescze jakeis inne i czy ksztal sie liczy.. ?
zakupiłam ostatnio taką blaszkę ( teflonową ) i musze przyznać, że jestem zachwycona. Jeszcze nigdy pizza nie wypiekła się tak równomiernie; zawsze środek był niedopieczony. Polecam.
Takich blach do pieczenia pizzy używam już od paru lat i niewyobrażam sobie innych.Do tego jeszcze dodam ,że ostatnio mąż mi kupił piętrowe takie blaszki,także odrazu pieką się dwie pizze,polecam
Ja mam taka blaszke specjalna do pizzy oczywiscie z dziurkami na dnie z tym ze kwadratowa i moge sobie regulowac wielkosc,czyli rozsuwa sie na dlugosc.Polecam jest bardzo dobra,do tej pory zawsze kladlam taka blaszke na czarna blache,jestem bardzo zadowolona.
tu chyba chodzi o to, ze mozna 2 pizze rownoczesnie przyrzadzac. ta dziurkowana na gore :) i chyba bez roznicy czy na ruszt czy na czarna blache. wlasnie tez sie zastanawiam bo widzialam reklame w tv, ze w Lidlu maja takie byc i tez wlasnie chce sobie kupić :)
Czy ktoś korzystał z blachy do pieczenia pizzy/okrągła blaszka z dziurami w dnie/? Czy taką blaszkę kładziemy na ruszt czy na czarną blachę , która jest na wyposażeniu piekarnika? Pozdrawiam
ale trafilas ja dzisiaj tez sie zastanowialem nad blachami do pizzy i zeby nie tworzyc nowego watku to sie pozwole zapytac jakie blachy sa najlepsze zeliwne teflonowe czy jescze jakeis inne i czy ksztal sie liczy.. ?
zakupiłam ostatnio taką blaszkę ( teflonową ) i musze przyznać, że jestem zachwycona. Jeszcze nigdy pizza nie wypiekła się tak równomiernie; zawsze środek był niedopieczony. Polecam.
Ja mam taka blaszke specjalna do pizzy oczywiscie z dziurkami na dnie z tym ze kwadratowa i moge sobie regulowac wielkosc,czyli rozsuwa sie na dlugosc.Polecam jest bardzo dobra,do tej pory zawsze kladlam taka blaszke na czarna blache,jestem bardzo zadowolona.
Ja polecam tzw kamien do pizzy.
W piekarniku z termoobiegiem pizza wychodzi wspaniala jak z pizzerii
Pozdrawiam
tu chyba chodzi o to, ze mozna 2 pizze rownoczesnie przyrzadzac. ta dziurkowana na gore :) i chyba bez roznicy czy na ruszt czy na czarna blache. wlasnie tez sie zastanawiam bo widzialam reklame w tv, ze w Lidlu maja takie byc i tez wlasnie chce sobie kupić :)
http://www.youtube.com/watch?v=s9VgVwfijMQ&feature=related
Trzy sposoby pieczenia pizzy w domu ,nie trzeba znać jezyka.Mam nadzieję,że Wkn nie usunie.
Polecam blaszkę okrągłą, teflonową, z dziurkami - za którą tzreba zapłącić kilkanaście zł w markecie ale za to pizza z niej jest po prostu super !