Forum

Kuchenne porady

blacha do pizzy

  • Autor: matylda27 Data: 2008-01-20 18:15:29

    Czy ktoś korzystał z blachy do pieczenia pizzy/okrągła blaszka z dziurami w dnie/? Czy taką blaszkę kładziemy na ruszt czy na czarną blachę , która jest na wyposażeniu piekarnika? Pozdrawiam

  • Autor: Kormag Data: 2008-01-20 18:41:37

    ale trafilas ja dzisiaj tez sie zastanowialem nad blachami do pizzy i zeby nie tworzyc nowego watku to sie pozwole zapytac jakie blachy sa najlepsze zeliwne teflonowe czy jescze jakeis inne i czy ksztal sie liczy.. ?

  • Autor: karasia Data: 2008-01-20 20:01:40

    zakupiłam ostatnio taką blaszkę ( teflonową ) i musze przyznać, że jestem zachwycona. Jeszcze nigdy pizza nie wypiekła się tak równomiernie; zawsze środek był niedopieczony. Polecam.

  • Autor: lija Data: 2008-01-22 20:01:52

    Takich blach do pieczenia pizzy używam już od paru lat i niewyobrażam sobie innych.Do tego jeszcze dodam ,że ostatnio mąż mi kupił piętrowe takie blaszki,także odrazu pieką się dwie pizze,polecam

  • Autor: kuleczka Data: 2008-01-23 10:24:28

    Ja mam taka blaszke specjalna do pizzy oczywiscie z dziurkami na dnie z tym ze kwadratowa i moge sobie regulowac wielkosc,czyli rozsuwa sie na dlugosc.Polecam jest bardzo dobra,do tej pory zawsze kladlam taka blaszke na czarna blache,jestem bardzo zadowolona.

  • Autor: AdamUK Data: 2008-03-14 18:03:46

    Ja polecam tzw kamien do pizzy.
    W piekarniku z termoobiegiem pizza wychodzi wspaniala jak z pizzerii
    Pozdrawiam

  • Autor: mariolka89 Data: 2012-07-18 22:45:03

    tu chyba chodzi o to, ze mozna 2 pizze rownoczesnie przyrzadzac. ta dziurkowana na gore :) i chyba bez roznicy czy na ruszt czy na czarna blache. wlasnie tez sie zastanawiam bo widzialam reklame w tv, ze w Lidlu maja takie byc i tez wlasnie chce sobie kupić :)

  • Autor: belkot68 Data: 2012-07-19 07:00:45

    http://www.youtube.com/watch?v=s9VgVwfijMQ&feature=related

    Trzy sposoby pieczenia pizzy w domu ,nie trzeba znać jezyka.Mam nadzieję,że Wkn nie usunie.

  • Autor: malina_a Data: 2012-07-19 09:40:22

    Polecam blaszkę okrągłą, teflonową, z dziurkami - za którą tzreba zapłącić kilkanaście zł w markecie ale za to pizza z niej jest po prostu super ! 

Przejdź do pełnej wersji serwisu