Babeczki poradźcie! Mam 36 lat i już zaczynają mi wiotczeć mięśnie twarzy. Nie wiem czy dobrze się wyraziłam, ale chodzi o to, że lekko już zwisa mi tkanka pod policzkami przy brodzie. Jak temu można zaradzić? Jakieś kosmetyki, masaż?
Niestety,kazdej z nas to "grozi",ale rozumiem Cie.Gdy zobaczylam u siebie te "chomiki"jak ja to nazywam, to nie bylo mi do smiechu.Jak trudno nam zaakceptowac takie oznaki przemijania czasu.Poszukaj w internecie rozne stronki dla kobiet.Wszedzie jest pelno roznych porad,masazy i gimnastyka na twarz i podbrodek(oklepywania,lekkie szczypanie).Czasami dolaczone sa zdjecia czy rysunki,dzieki ktorym lepiej zrozumiesz jak to robic. Dowiesz sie rowniez jakich kremow uzywac,zeby choc troche poprawila sie elastycznosc skory.Zycze powodzenia w poszukiwaniach i daj znac czy cos znalazlas?Postaram sie cos wyszukac i napisze.Pozdrawiam i nie zalamuj sie.
P.S Dobra gimnastyka dla miesni twarzy jest robienie glupich min i grymasow,ale rob to lepiej jak nikt Cie nie widzi ha ha ha ha.
A jaki masz rodzaj cery ? Stosujesz już jakieś kremy
Ja moge ci polecić bardzo sprawdzony sposób na zmarszczki i ogólną poprawę cery. Musisz kupić w aptece Juwit - witaminka c dla dzieci i witamine E w osobnej butelecze. Dzięki witamince C nasz organizm wytwarza kolagen a wit E zwana witaminą młodości pomaga głębiej w skóre dotrzeć wit C. Do buteleczki Juwitu wlewamy kilka kropli ok 10 wit E i gotowe. Codziennie przed snem nasmarować sobie całą buźke (z powodu swej tłustej konsystencji Juwit nie nadaje się do stosowania w ciągu dnia). Rano zmyć i nałożyć swój krem ujędrniający, nawilżający :)
A jeśli nie masz kremu, chcesz coś kupić i nie wiesz co wybrać polecam stronkę wizaż.pl >> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/
Tam masz podane chyba wszystki dostępne kosmetyki w Polsce, ich cene i od razu wiele komentarzy kobiet które je kupiły. Czy działa czy nie, wypisane plusy i minusy kosmetyku.
Hmmmm......ja uważam że kremy i to dobre kremy powinnas zaczać używac dużo wcześniej, co najmniej po 25 roku życia ..........bo właśnie poprzez wcześniejsze uzywanie dobrej jakosci kremów ....unikniemy w póżniejszym czasie takich przykrych zerkniec w lustro. Ale powiem wam kochane jedno .............natury ...nie oszukamy ......czas zrobi i tak swoje . Najlepiej to zaakceptować siebie taką jaką jesteśmy ......i nie gońmy za niedoścignionymi wzorcami z prasy kobiecej , bo tam cały sztab ludzi pracuje na ich wizerunek i to za jaką cene . Popatrzcie tylko jak wygladają gwiazdy na codzień bez tego całego sztabu ludzi czyniacych .....a jakże na krótką chwilę cuda na ich twarzach. Ja mam 43 lata (póki co )....o matko powie pewnie ,nie jedna z Was ...ale stara du.........a i......też patrze łakomym okiem na młodsze ...ładniejsze .....zgrabniejsze ...bez zmarszczek.....etc.....etc...... ale cóż ...jestem jaka jestem .........akceptuję siebie i tyle .....co n ie znaczy ze nie dbam o siebie .......polecam wam to samo . NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAC ................nie oszukamy czasu pozdrawiam Krystyna
I zapomniałam napisac tego najważniejszego .................. alice ....odwiedzaj gabinet kosmetyczny raz na jakiś czas . I sama sobie rób różnego rodzaju maseczki odpowiednie dla Twojej cery .
Alez Krysiu kochana! przeciez Ty extra wygladasz! Wazne w zyciu... majac te pare lat, nie udawac, ze ma sie 18-cie i szafa gra! nie jest tak zle z ta staroscia i zmarszczkami, skoro najcenniejsze exponaty muzealne wlasnie takie sa!! Z przymruzeniem oka!! :) pozdrawiam Was serdecznie regenerujaco! Glumanda
Nie jest tak źle , nie załamuję się, ale zastanawiam się czy można jakoś zminimalizować te objawy. Kremy stosowałam już dużo wcześniej. Dzięki babeczki za rady, popróbuję i ew. do kosmetyczki też się udam.
Babeczki poradźcie! Mam 36 lat i już zaczynają mi wiotczeć mięśnie twarzy. Nie wiem czy dobrze się wyraziłam, ale chodzi o to, że lekko już zwisa mi tkanka pod policzkami przy brodzie. Jak temu można zaradzić? Jakieś kosmetyki, masaż?
Niestety,kazdej z nas to "grozi",ale rozumiem Cie.Gdy zobaczylam u siebie te "chomiki"jak ja to nazywam, to nie bylo mi do smiechu.Jak trudno nam zaakceptowac takie oznaki przemijania czasu.Poszukaj w internecie rozne stronki dla kobiet.Wszedzie jest pelno roznych porad,masazy i gimnastyka na twarz i podbrodek(oklepywania,lekkie szczypanie).Czasami dolaczone sa zdjecia czy rysunki,dzieki ktorym lepiej zrozumiesz jak to robic. Dowiesz sie rowniez jakich kremow uzywac,zeby choc troche poprawila sie elastycznosc skory.Zycze powodzenia w poszukiwaniach i daj znac czy cos znalazlas?Postaram sie cos wyszukac i napisze.Pozdrawiam i nie zalamuj sie.
P.S Dobra gimnastyka dla miesni twarzy jest robienie glupich min i grymasow,ale rob to lepiej jak nikt Cie nie widzi ha ha ha ha.
A jaki masz rodzaj cery ? Stosujesz już jakieś kremy
Ja moge ci polecić bardzo sprawdzony sposób na zmarszczki i ogólną poprawę cery. Musisz kupić w aptece Juwit - witaminka c dla dzieci i witamine E w osobnej butelecze. Dzięki witamince C nasz organizm wytwarza kolagen a wit E zwana witaminą młodości pomaga głębiej w skóre dotrzeć wit C.
Do buteleczki Juwitu wlewamy kilka kropli ok 10 wit E i gotowe. Codziennie przed snem nasmarować sobie całą buźke (z powodu swej tłustej konsystencji Juwit nie nadaje się do stosowania w ciągu dnia). Rano zmyć i nałożyć swój krem ujędrniający, nawilżający :)
Mam cerę mieszaną. Obecnie stosuję krem z serii AA 35+ Nutri Ujędrnianie. Czy to ma jakieś znaczenie przy stosowaniu Twojej kuracji?
Przy cerze mieszanej możesz spokojnie sobie spróbować, na pewno pomoże ... ale najprędzej coś widać po ok 7 dniach :)
A jeśli nie masz kremu, chcesz coś kupić i nie wiesz co wybrać polecam stronkę wizaż.pl >> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/
Tam masz podane chyba wszystki dostępne kosmetyki w Polsce, ich cene i od razu wiele komentarzy kobiet które je kupiły. Czy działa czy nie, wypisane plusy i minusy kosmetyku.
Na dole na tej stronie znajdziesz kremy V
radziła bym udać sie do dobrej kosmetyczki , ona Ci doradzi co zrobić :)
Hmmmm......ja uważam że kremy i to dobre kremy powinnas zaczać używac dużo wcześniej, co najmniej po 25 roku życia ..........bo właśnie poprzez wcześniejsze uzywanie dobrej jakosci kremów ....unikniemy w póżniejszym czasie takich przykrych zerkniec w lustro.
)....o matko powie pewnie ,nie jedna z Was ...ale stara du.........a
i......też patrze łakomym okiem na młodsze ...ładniejsze .....zgrabniejsze ...bez zmarszczek.....etc.....etc......
Ale powiem wam kochane jedno .............natury ...nie oszukamy ......czas zrobi i tak swoje .
Najlepiej to zaakceptować siebie taką jaką jesteśmy ......i nie gońmy za niedoścignionymi wzorcami z prasy kobiecej , bo tam cały sztab ludzi pracuje na ich wizerunek i to za jaką cene .
Popatrzcie tylko jak wygladają gwiazdy na codzień bez tego całego sztabu ludzi czyniacych .....a jakże na krótką chwilę cuda na ich twarzach.
Ja mam 43 lata (póki co
ale cóż ...jestem jaka jestem .........akceptuję siebie i tyle .....co n ie znaczy ze nie dbam o siebie .......polecam wam to samo .
NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAC ................nie oszukamy czasu
pozdrawiam
Krystyna
I zapomniałam napisac tego najważniejszego ..................
alice
....odwiedzaj gabinet kosmetyczny raz na jakiś czas .
I sama sobie rób różnego rodzaju maseczki odpowiednie dla Twojej cery .
Alez Krysiu kochana! przeciez Ty extra wygladasz! Wazne w zyciu... majac te pare lat, nie udawac, ze ma sie 18-cie i szafa gra!
nie jest tak zle z ta staroscia i zmarszczkami, skoro najcenniejsze exponaty muzealne wlasnie takie sa!! Z przymruzeniem oka!! :) pozdrawiam Was serdecznie regenerujaco! Glumanda
Usmiechaj się więcej, ja tam nie narzekam mimo w swoich -dziestu kilku lat hihihi nie narzekam, na zwisłe polika..............
Nie jest tak źle , nie załamuję się, ale zastanawiam się czy można jakoś zminimalizować te objawy. Kremy stosowałam już dużo wcześniej. Dzięki babeczki za rady, popróbuję i ew. do kosmetyczki też się udam.
Stronka ktora polecila Katex jest dobra.Jesli chcesz poczytac wiecej o pielegnacji i innych babskich sprawach wpisz po prostu- kobieta.pl i wyjda rozne adresy stron.Albo wpisz - Uroda-onet.pl katalog.Zawsze znajdziesz ciekawe artykuly.Zawsze mozna dowiedziec sie czegos ciekawego.Pozdrawiam.