Jesli zostanie mi tylko mieso, obieram je, miele, doprawiam i uzywam jako farsz fo pierozkow. Czasem, gdy zostanie tez troche rosolu, kroje je na drobne kawalki do malych filizanek, dodaje gotowana marchewke, groszek zielony z puszki, gotowane jajko drobno pokrojone i zalewam rosolem z zelatyna. Powstaje poznanski "galart" w sam raz na przekaske ;)
Jesli chcesz cos zrobic na szybko,wystarczy obrac i posiekac miesko,dodac podsmazone pieczarki i cebulke oraz zrobic sos,ja wykorzystuje sosy np gulaszowe,albo tzw ciemne. Taki sos z miesem mozna podawac z makaronem jak i ryzem.Do tego ogoreczek kiszony i Smacznego:) To bardzo szybko sie robi.
To mój ulubiony sposób na zagospodarowanie mięsa z rosołu: http://wielkiezarcie.com/przepis22656.html Bywa, że robię farsz na pierogi z mięsem.Szczerze mówiąc drób gotowany u mnie w domu jakoś nigdy nie znalazł amatorów. Co innego dobre wołowe podane z sosem chrzanowym...:)))
Ja ostatnio wykorzystuję takie mięsko tak: do resztki rosołu dodaję żelatynę i mam galaretkę, wykorzystuję do omletów i zapiekanek np z ziemniakami, albo przygotowuję na farsz dotrójkącików pseudo francuskich - polecam!
A tzw sztuka miesa w sosie chrzanowym, albo musztardowym , albo grzybowym? Jesli nie ma juz rosolu, to dorobic troche z kostki do rozprowadzenia sosu i obiad gotowy.
mam mieso ktore pozostalo po ugotowaniu rosolu...i chec na dzisiejsze wykozystanie go ...ale jak/?
Moze tutaj cos znajdziesz http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=19558&post=19570
Jesli zostanie mi tylko mieso, obieram je, miele, doprawiam i uzywam jako farsz fo pierozkow. Czasem, gdy zostanie tez troche rosolu, kroje je na drobne kawalki do malych filizanek, dodaje gotowana marchewke, groszek zielony z puszki, gotowane jajko drobno pokrojone i zalewam rosolem z zelatyna. Powstaje poznanski "galart" w sam raz na przekaske ;)
Poczytaj jeszcze tu http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=74113&post=74261
dzieki chmurko...potrawek nikt nie zje a salatke musze poszukac..tyle tylko ze to mieso wolowe...
a ja zawsze nięsko co dostanie razem z włoszczyzną mielę i wykorzystuje jako nadzienie do naleśników z mięsem pychotka polecam
A ja polecam kopytkowe roladki są pyszne http://wielkiezarcie.com/przepis21452.html
Jesli chcesz cos zrobic na szybko,wystarczy obrac i posiekac miesko,dodac podsmazone pieczarki i cebulke oraz zrobic sos,ja wykorzystuje sosy np gulaszowe,albo tzw ciemne. Taki sos z miesem mozna podawac z makaronem jak i ryzem.Do tego ogoreczek kiszony i Smacznego:) To bardzo szybko sie robi.
Zamrozić i zbierać na pasztet oszczędnej kuchareczki (potrzeba ok. 2 kg resztek mięsnych)
To mój ulubiony sposób na zagospodarowanie mięsa z rosołu: http://wielkiezarcie.com/przepis22656.html
Bywa, że robię farsz na pierogi z mięsem.Szczerze mówiąc drób gotowany u mnie w domu jakoś nigdy nie znalazł amatorów.
Co innego dobre wołowe podane z sosem chrzanowym...:)))
Ja ostatnio wykorzystuję takie mięsko tak: do resztki rosołu dodaję żelatynę i mam galaretkę, wykorzystuję do omletów i zapiekanek np z ziemniakami, albo przygotowuję na farsz dotrójkącików pseudo francuskich - polecam!
Również mięso wykorzystuje na galarete, czasami tez zamrazam i zbieram z kilku porcji na uszka
Jesli nie ma juz rosolu, to dorobic troche z kostki do rozprowadzenia sosu i obiad gotowy.
ja zawsze robię kurczaka w potrawce, czyli kurczak w sosie beszamelowym z rodzynkami. można tez zrobić tzw. nóżki czyli kurczaka w galarecie.