Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Wakacje w Bułgarii....

• Autor: milusia69 Data: 2008-01-24 13:48:46

W wakacje mam zamiar sie wybrac z rodzinka na wczasy do Bułgarii .Moze ktos z Was spedzal w  BuŁgarii urlop  i doradzi do ktorej miejscowosci najlepiej sie wybrac a moze ktos ma namiary do sprawdzonego pensjonatu lub kwatery?
    Bardzo proszę o pomoc ...zawsze takie miejsca sprawdzone sa lepsze niz jechac w ciemno
    Z góry dziekuje :))

• Autor: Kropcia Data: 2008-01-24 14:12:19

Cześć Milusia. Byłam w Bułgarii w 2004 roku w Bałcziku.My byliśmy z biurem podróży, atokarem.Podróż okropnie męcząca, zwłaszcza przejazd przez Rumunię jest koszmarem, kierowcy bali się zatrzymywać a i tak nas ichniejsza milicja dwa razy zatrzymała (pod byle jakim pretekstem). Miasteczko, w ktorym byliśmy jest małe, ale są tam piękne ogrody. Znajdź w googlach jakieś forum dyskusyjne (na przykład gazeta.forum.pl) i tam na pewno znajdziesz dużo imformacji na interesujący Cię temat.Szczerze powiedziawszy do Bułgarii już nigdy w życiu nie pojechałabym ani samochodem ani autokarem, jeżeli już to tylko samolot.Ale to jest tylko moje zdanie, a każdy podróżuje jak lubi. Powodzenia w zbieraniu informacji.

• Autor: kopii Data: 2008-01-24 14:28:48

Witaj. Ja w Bułgarii byłam z mężem na wczasach w 2006 roku z Biurem Podróży Amida z Bielska-Białej. Dokładnie w przepięknej miejscowości Sozopol. Podróż odbywała się autokarem, była męcząca, ale wszystko da się wytrzymać:-) Amida to BP, które specjalizuje się w organizowaniu wczasów w Bułgarii i z czystym sumieniem mogę je polecić, ale słyszałam że bardzo dobre jest również BP Jaguar ze Śląska, dokładnie chyba z Sosnowca, ale nie jestem pewna. Wiele cennych informacji nt Bułgarii znajdziesz na stronie www.bulgaricus.com/

Już Wam zazdroszczę tego wyjazdu:-) Gdybym miała taką możliwość na pewno pojechałabym jeszcze raz do Bułgarii i na pewno byłby to Sozopol, bo to przepiękne urokliwe miasteczko.
    Pozdrawiam serdecznie, życząc udanego urlopu:-)

• Autor: solka Data: 2008-01-24 17:07:35

W Bułgarii byłam 4 lata temu w Sozopolu - urokliwe miasteczko. Biuro podróży Skarpa z Krakowa. Podróż męcząca autokarem ponad 30 godz. ( wtedy z 6 letnim dzieckiem). Ale ogólnie wczasy były okey. Pogoda murowana , cieplutkie morze , coż więcej trzeba...

• Autor: nadia Data: 2008-01-24 17:19:35

W Bulgarii bylam jako nastolatka. Lecialam samolotem. Mieszkalismy w kwaterach prywatnych w przepieknej nadmorskiej miejscowosci Varna. Morze Czarne bylo zielono-niebieskie i cieplutkie, owoce dorodne i slodkie a ludzie mili i sympatyczni. Jakbym miala mozliwosc to wakacje spedzilabym wlasnie we Varnie - pozdrawiam :)

• Autor: Mari Data: 2008-01-24 17:52:30

A ja polecam Pomorie, bylam tam kilka razy, co prawda w dawnych czasach ale sie zmienilo napewno na lepsze. Miejscowe plaze maja
    ciemno-szary, prawie czarny piasek, dzieki duzej zawartosci zelaza.  Piasek ten jest wykorzystywany w tamtejszym duzym sanatorium gdzie sie leczy choroby ukladu kostnego, np. reumatyzm. Poza tym mozna tam spotkac nawet prawdziwego Bulgara, nie tylko rozwrzeszczanych Niemcow jak np. w Zlotych Piaskach. Bardzo chce tam jeszcze kiedys pojechac, ludzie przesympatyczni. Co dzien na stole gospodyni stawiala talerz o owocami bo sad byl daleko ale pomidory,ogorki i inna "zielenizna" byla pod reka w ogrodku gdzie moglismy brac co nam sie podobalo, zaznaczam, ze bylismy bez wyzywienia u naszej gospodyni, chodzilismy do restauracji nad morzem.Bylo swietnie!    

• Autor: aga1828 Data: 2008-01-24 23:16:38

Haha widzę, że każdy poleca inną miejscowość...ja byłam w 2001 roku w Sveti Vlas, obok Neseberu, miejscowość malutka, ale dyskotek dużo, sklepów i knajpek też, plaże przepiękne, plażą można było dojsć do pieknego Neseberu, jak bym miała możliwosć to tez chętnie spędziłabym wakacje w Bułgarii, takich piaszczystych plaż to chyba nie ma nigdzie ;-) i w 2001 roku kawa kosztowała 0,50 gr w restauracji, ceny obiadów były również śmieszne, jedynie produkty większych koncernów jak Coca cola czy Danone były takie jak u nas, owoce tanie, wszystko tanie....ale chyba juz podrożało....acha i leciałam samolotem ale nie wiem jakie to było biuro....

• Autor: kinga2 Data: 2008-01-25 11:15:28

Ja byłam w 2006 roku w Rawdzie. Nie polecam tej miejscowości, dość kiepskie plaże, nie było gdzie potańczyć i ogólnie średnio. Można ją natomist potraktować jako dobra bazę wypadową do Słonecznego Brzegu, Neseberu, Burgas. W porównaniu z tymi większymi miejscowościami małe mieścinki są tańsze i to jest plus.Ja dużo dobrego słyszałam o Sozopolu, wiele osób polecało.Ogólnie miło wspominam bułgarskie wakacje. Pozdrawiam.

• Autor: kinga2 Data: 2008-01-25 11:46:24

Aha ja jechałam z Alfa Starem samolotem, 1.45h i jest sie na miejscu super sprawa.

• Autor: milusia69 Data: 2008-01-25 12:58:17

Dziekuje wszystkim za propozycje .....ja mam zamiar leciec samolotem bo wyprawa autokarem lub samochodem to chyba nie dla mnie. Nie zbyt dobrze znosze takie długie podróze , a juz nie wspomne o moim dziecku :)))
    Jesli moge prosic to chetnie jeszcze czekam na propozycje ....moze ktos był w 2007 roku ??
    Pozdrawiam

• Autor: Glumanda Data: 2008-01-25 14:30:30

Hej! ja bylam w Warnie ale prywatnie. Tzn. nie w hotelu tylko u kolezanki. Ceny naprawde dogonily to co w PL czy tez Niemczech..malo co kosztowalo taniej..a owoce u mnie w sklepie sa tansze niz tam na bazarze... do tego sami Bulgarzy, szukaja swoich produktow.. i oburzaja sie na morele z Grecji..skoro u nich tego w brod! Pomidory kosztowaly tyle samo co w Niemczech... to samo ogorki...
    Jeydnie co bylo godne polecenia.. to tzw.. siec barowo-jadlodajniowa.. o nazwie"Bulgarska kuchnia" gdzie mozna bylo zjesc na miejscu lub tez zabrac na wynos calkiem niezle jedzenie. Niestety zepsulo sie ich typowe Kebapczeta i Kyfteta... to juz nie to... w smaku przypominalo parowki .. :(
    Moj maz leci za dwa tygodnie, do Warny..wiec dowiem sie najpozniej za te kilkanascie dni..jak sie terza porobilo..od zeszlego lata.
    Bardzo oplacalo sie kupic mydlo rozane, z platkami prawdziwych roz... i inne rozane kosmetyki..tanie, oraz ekologiczne.
    To tyle co mi przyszlo do glowy.
    Poszukaj gdzies w galerii, muis byc watek od ewu... ona byla w Bulgarii z mezem, samochodem. On swietnie wszytko opisal na pewnym forum, do ktorego ewu dala link. To bylo w pazdzierniku. :)

• Autor: angela Data: 2008-01-25 14:35:29

Byłam z moją rodzinką na wakacjach w Bułgarii w zeszłym roku w Neseberze. To był nasz piąty wyjazd do tego kraju. Nie sposob opisać wszystkiego o Bulgarii. Polecam Ci poczytać forum www.bulgaricus.com . To kopalnia wiedzy o Bułgarii. Znajdziesz tam ludzi, ktorzy bardzo chętnie Ci doradzą i pomogą. Ja osobiście polecam dojazd samolotem .Byliśmy już autokarem i swoim samochodem ale podróż jest bardzo męcząca, dluga. teraz tylko samolot. Ofert w biurach podróży jest bardzo dużo.

Przejdź do pełnej wersji serwisu