Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć czy można peklować mięso /zalewa z saletrą/ w garnku z nierdzewki. Wszędzie piszą ,że powinien być kamionkowy... a nie posiadam takiego rozmiaru. Czy z nierdzewką nie zajdą jakieś reakcje???
Fakt, że naczynie powinno być kamionkowe.Ale może też być większa miska porcelanowa, szklana lub w ostateczności garnek emaliowany. Ważne aby emalia w garnku nie była uszkodzona (obita).Pozdrawiam Tekla
Ja pekluję zawsze w emaliowanym - ze względu na rozmiar właśnie- ale myślę, że można Może jacyś chemicy się znajdą i udzielą konkretnej odpowiedzi Ważne, żeby nie był uszkodzony - ale nierdzewka jest chyba niezniszczalna
Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć czy można peklować mięso /zalewa z saletrą/ w garnku z nierdzewki. Wszędzie piszą ,że powinien być kamionkowy... a nie posiadam takiego rozmiaru. Czy z nierdzewką nie zajdą jakieś reakcje???
Fakt, że naczynie powinno być kamionkowe.Ale może też być większa miska porcelanowa, szklana lub w ostateczności garnek emaliowany. Ważne aby emalia w garnku nie była uszkodzona (obita).Pozdrawiam Tekla
Ja pekluję zawsze w emaliowanym - ze względu na rozmiar właśnie- ale myślę, że można
Może jacyś chemicy się znajdą i udzielą konkretnej odpowiedzi
Ważne, żeby nie był uszkodzony - ale nierdzewka jest chyba niezniszczalna