Forum

Gawędy o jedzeniu

Najlepsze ciasta, ciasteczka, sałatki ......- Ranking

• Autor: kinga_maria_zyta Data: 2008-01-25 17:34:19

Każdy niech wpisuje od 1 miejsca do 5 oddzielnie wg działu czyli:
     1) ciasta, ciasteczka
     2) przetwory
     4) potrawy na obiad
     5) potrawy na kolacje
    wasze ulubione i najlepsze jedzenie.  :-)

dziękuję ,że włączyliście sie do listy rankingu wasze ulubione jedzonko, z góry dziekuje za współudział.

• Autor: Balbina71 Data: 2008-01-25 19:08:59

O co ci tu dokladnie chodzi???????

• Autor: kinga_maria_zyta Data: 2008-01-25 19:59:54

wybacz , ze tak niedokładnie pisałam.... chodzi tu oto ,że macie podac najlepsze wasze ulubione jedzonko np 1) ciasto czyli macie podac 5 wasze ulubione ciasta --- na 1 miejscu wasze ulubione ciastka to np karpatka, na 2 to fale dunaju itd....... taki przykład. dzieki ,że jestes.

• Autor: Wkn Data: 2008-01-25 21:07:39

Sądzę, że zostaliśmy zaproszeni do fajnej rozmowy o jedzeniu. Chwalenie się swoimi/i nieswoimi topowymi przepisami na pewno będzie miłe, tylko ja również nie do końca rozumiem, czy mamy podawać po jednym ulubionym daniu z wyznaczonych działów, czy po pięć w kolejności ulubienia z działów, które podałaś. Czy mogłabyś sprecyzować zasady, a wtedy wiele osób na pewno chętnie włączy się do zabawy.
    Pozdrawiam.

• Autor: Wkn Data: 2008-01-25 21:12:37

Czytając pięć stron na raz nie zwróciłam uwagi, że już doprecyzowałaś, Trochę cierpliwości, odpowiedzi nie pojawiają się na forum natychmiast :)

• Autor: kinga_maria_zyta Data: 2008-01-25 20:04:13

ach... zrezygnujmy z tego .... bawcie sie dobrze :-)

• Autor: aga9999 Data: 2008-01-25 21:22:55

A czy to mają byc ciasta/ dania z przepisu ze strony WZ czy tak ogolnie?

• Autor: alice Data: 2008-01-25 22:20:03

Dlaczego? Może wyjść niezły ranking i poznamy nasze ulubione smaki!

• Autor: kinga_maria_zyta Data: 2008-01-26 08:52:43

tak ogólnie.... wasze ulubione :-)

• Autor: egeria Data: 2008-02-27 21:49:48

To może byc bardzo fajny wątek moje typy to I ciasta, ciasteczka 1. Królewiec - mój numer jeden - od zawsze;-) 2. karpatka 3. murzynek 4. snikers wg przepisu Nutelli 5. szarlotka II przetwory 1. ogórki konserwowe 2. opieńki 3. buraczki w zalewie III potrawy na obiad 1. rosół 2.szczawiowa 3. spagetti 4.kurczak pieczony 5. kotlety z piersi kurczaka IV potrawy na kolacje - może nie na kolację ale takie różne 1. pizza 2. carpaccio 3. tatar 4. V sałatki 1. owocowa tzw. Macedonia 2. grecka z fetą 3. warstowa tj. Kijowska 4. jarzynowa tradycyjna 5. ryżowa z kurczakiem

• Autor: Wkn Data: 2008-02-27 22:14:18

Hm, nie mogę się zdecydować, tyle tego...
    No ale trudno, skoro trzeba wybierać:

1. ciasta: pizza; ciasteczka: mini pizze z salami i oliwkami
    2. przetwory: papryka konserwowa, którą można wykorzystać do pizzy
    4. obiad: pizza z szynką
    5. kolacja: pizza z tuńczykiem

Nie wiem, dlaczego nie ma punktu 3. ale gdyby tam był, pewnie wstawiłabym pizzę na śniadanie, jeśli poprzedniego dnia została upieczona w zbyt dużej ilości i żadną miarą nie dało się jej zjeść na obiad i kolację, nawet popijając piwem :)

• Autor: eyta Data: 2008-02-29 15:59:46

1) sernik jak snikers, orzechowiec, dziad, babaka majonezow 2) grzyby w pomidorach , buraczki z papryką(tylko to robiłam na razie z prztworów) 3) piersi z fetą, szpinakiem i boczkiem, mięsa w sosach , hod dogi ziemniaczane, pierogi, grochówka 4) naleśniki imprezowe, pizza, sałatka gyros, kurczak na butelce , grill szkoda,że nie ma jeszcze dań na imprezę itp

• Autor: piszczalka Data: 2008-03-04 14:47:08

Super pomysł
    Pod numerem 1 niestety nie wpisze nic, poniewaz nie lubie piec ciast i tez mi nie wychodza. A gdy mam ochote na jakies pyszne ciasto to prosze kuzynke i ona zawsze mi cos upiecze.
    2) ogórki z czosnkiem wg przepisu emiloos, ogórki z chilli wiesi, ogóki z przecierem Etnavo, sałatka z cukini z włąsnych przepisów
    4) na pewno na pierwszym miejscu jest gyros jak z knajpy renataz36, inne gołabki (niestety nie wiem wg kogo przepisu), strogonow wg Edzi, polędwiczki wieprzowe pod chrupiącą skórką bahus, rolady śląskie z sosem i kluskami śląskimi (wyniosłam z domu)
    5) meksykańskie kielbaski w cieście kukurydzianym wg malbec, bardzo czesto na kolacje mamy wedline i sałatke do tego. Wiec proponuje jeszcze jeden punkt z sałatkami
    Niestety mało wypróbowałam przepisów z tej strony, poniewaz nie mam nigdy czasu zeby siasc i poszukac, dlatego uwazam ze watek ten jest dobrym pomyslem i cały czas go sledze.

• Autor: alfa_beta Data: 2008-03-05 10:10:36

I ciasta: kokosanka,placek cytrynowy,placek z pomarańczy,cappucino Agnieszki, W-Z
    II przetwory: buraczki z papryką,korniszony,grzyby z przecierem,"leczo' na zimę z cukinią,przecier z żurawiny
    III  obiad: strogonow,placki z piersi kurczaka(jak ziemniaczane),roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem,nalesniki z   każdym nadzieniem, pierogi ruskie
    IV kolacja: zapiekanka, pizza,kanapki,jajko sadzone w kromce chleba,bułka drożdżowa z masłem , dżemem i kakao :)))

• Autor: bergamotka2 Data: 2012-02-29 23:21:54

ODŚWIEZAM FATEK

* śniadania : cebulka duszona z wędliną , jajka sadzone , chlebek w jajku ,chrrupiące naleśniki

I ciasta : Rafaello , Krówka Sylwii , capuccino , sernik na zimno , drożdżówka z owocami i kruszonką

II przetwory : buraczki w zalewie , ogórki konserwowe ,modra kapusta duszona , dynia w occie, grzybki

III obiadowe :kurczak pieczony , rosół , karkówka grill, łazanki , knedle , rizotto

IIII wieczorne :wędlina 5 min ,pizza ,sałatka brokułowa , warstwowa gyros , parówki w cieście , ziemniaki pieczone z sosem śmietanowym i np. śledziem lub kawiorem , galaretka wieprzowa

• Autor: Satina Data: 2012-03-01 14:11:06

1. Muffiny (każde słodkie i słone), lody mleczne na bazie mleczka skondensowanego, serniki

2. Hmm chyba nie mam jakiś ulubionych swoich przetworów

3. Punktu 3 nie ma:)

4. Pulpeciki w sosie pomidorowym, kasza z cebulą i pieczarkami, barszcz na słodko, pierogi ruskie, naleśniki z bananami

5. Pizza, smażony chleb w jajku, zwykłe kanapki (rzadko jem kolację, temu tak mało wymieniłam)

Oczywiście wszytsko własnoręcznie robione:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu