Każdy niech wpisuje od 1 miejsca do 5 oddzielnie wg działu czyli: 1) ciasta, ciasteczka 2) przetwory 4) potrawy na obiad 5) potrawy na kolacje wasze ulubione i najlepsze jedzenie. :-)
dziękuję ,że włączyliście sie do listy rankingu wasze ulubione jedzonko, z góry dziekuje za współudział.
wybacz , ze tak niedokładnie pisałam.... chodzi tu oto ,że macie podac najlepsze wasze ulubione jedzonko np 1) ciasto czyli macie podac 5 wasze ulubione ciasta --- na 1 miejscu wasze ulubione ciastka to np karpatka, na 2 to fale dunaju itd....... taki przykład. dzieki ,że jestes.
Sądzę, że zostaliśmy zaproszeni do fajnej rozmowy o jedzeniu. Chwalenie się swoimi/i nieswoimi topowymi przepisami na pewno będzie miłe, tylko ja również nie do końca rozumiem, czy mamy podawać po jednym ulubionym daniu z wyznaczonych działów, czy po pięć w kolejności ulubienia z działów, które podałaś. Czy mogłabyś sprecyzować zasady, a wtedy wiele osób na pewno chętnie włączy się do zabawy. Pozdrawiam.
To może byc bardzo fajny wątek
moje typy to
I ciasta, ciasteczka
1. Królewiec - mój numer jeden - od zawsze;-)
2. karpatka
3. murzynek
4. snikers wg przepisu Nutelli
5. szarlotka
II przetwory
1. ogórki konserwowe
2. opieńki
3. buraczki w zalewie
III potrawy na obiad
1. rosół
2.szczawiowa
3. spagetti
4.kurczak pieczony
5. kotlety z piersi kurczaka
IV potrawy na kolacje - może nie na kolację ale takie różne
1. pizza
2. carpaccio
3. tatar
4.
V sałatki
1. owocowa tzw. Macedonia
2. grecka z fetą
3. warstowa tj. Kijowska
4. jarzynowa tradycyjna
5. ryżowa z kurczakiem
Hm, nie mogę się zdecydować, tyle tego... No ale trudno, skoro trzeba wybierać:
1. ciasta: pizza; ciasteczka: mini pizze z salami i oliwkami 2. przetwory: papryka konserwowa, którą można wykorzystać do pizzy 4. obiad: pizza z szynką 5. kolacja: pizza z tuńczykiem
Nie wiem, dlaczego nie ma punktu 3. ale gdyby tam był, pewnie wstawiłabym pizzę na śniadanie, jeśli poprzedniego dnia została upieczona w zbyt dużej ilości i żadną miarą nie dało się jej zjeść na obiad i kolację, nawet popijając piwem :)
1) sernik jak snikers, orzechowiec, dziad, babaka majonezow
2) grzyby w pomidorach , buraczki z papryką(tylko to robiłam na razie z prztworów)
3) piersi z fetą, szpinakiem i boczkiem, mięsa w sosach , hod dogi ziemniaczane, pierogi, grochówka
4) naleśniki imprezowe, pizza, sałatka gyros, kurczak na butelce , grill
szkoda,że nie ma jeszcze dań na imprezę itp
Super pomysł Pod numerem 1 niestety nie wpisze nic, poniewaz nie lubie piec ciast i tez mi nie wychodza. A gdy mam ochote na jakies pyszne ciasto to prosze kuzynke i ona zawsze mi cos upiecze. 2) ogórki z czosnkiem wg przepisu emiloos, ogórki z chilli wiesi, ogóki z przecierem Etnavo, sałatka z cukini z włąsnych przepisów 4) na pewno na pierwszym miejscu jest gyros jak z knajpy renataz36, inne gołabki (niestety nie wiem wg kogo przepisu), strogonow wg Edzi, polędwiczki wieprzowe pod chrupiącą skórką bahus, rolady śląskie z sosem i kluskami śląskimi (wyniosłam z domu) 5) meksykańskie kielbaski w cieście kukurydzianym wg malbec, bardzo czesto na kolacje mamy wedline i sałatke do tego. Wiec proponuje jeszcze jeden punkt z sałatkami Niestety mało wypróbowałam przepisów z tej strony, poniewaz nie mam nigdy czasu zeby siasc i poszukac, dlatego uwazam ze watek ten jest dobrym pomyslem i cały czas go sledze.
I ciasta: kokosanka,placek cytrynowy,placek z pomarańczy,cappucino Agnieszki, W-Z II przetwory: buraczki z papryką,korniszony,grzyby z przecierem,"leczo' na zimę z cukinią,przecier z żurawiny III obiad: strogonow,placki z piersi kurczaka(jak ziemniaczane),roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem,nalesniki z każdym nadzieniem, pierogi ruskie IV kolacja: zapiekanka, pizza,kanapki,jajko sadzone w kromce chleba,bułka drożdżowa z masłem , dżemem i kakao :)))
IIII wieczorne :wędlina 5 min ,pizza ,sałatka brokułowa , warstwowa gyros , parówki w cieście , ziemniaki pieczone z sosem śmietanowym i np. śledziem lub kawiorem , galaretka wieprzowa
Każdy niech wpisuje od 1 miejsca do 5 oddzielnie wg działu czyli:
1) ciasta, ciasteczka
2) przetwory
4) potrawy na obiad
5) potrawy na kolacje
wasze ulubione i najlepsze jedzenie. :-)
dziękuję ,że włączyliście sie do listy rankingu wasze ulubione jedzonko, z góry dziekuje za współudział.
O co ci tu dokladnie chodzi???????
wybacz , ze tak niedokładnie pisałam.... chodzi tu oto ,że macie podac najlepsze wasze ulubione jedzonko np 1) ciasto czyli macie podac 5 wasze ulubione ciasta --- na 1 miejscu wasze ulubione ciastka to np karpatka, na 2 to fale dunaju itd....... taki przykład. dzieki ,że jestes.
Sądzę, że zostaliśmy zaproszeni do fajnej rozmowy o jedzeniu. Chwalenie się swoimi/i nieswoimi topowymi przepisami na pewno będzie miłe, tylko ja również nie do końca rozumiem, czy mamy podawać po jednym ulubionym daniu z wyznaczonych działów, czy po pięć w kolejności ulubienia z działów, które podałaś. Czy mogłabyś sprecyzować zasady, a wtedy wiele osób na pewno chętnie włączy się do zabawy.
Pozdrawiam.
Czytając pięć stron na raz nie zwróciłam uwagi, że już doprecyzowałaś, Trochę cierpliwości, odpowiedzi nie pojawiają się na forum natychmiast :)
ach... zrezygnujmy z tego .... bawcie sie dobrze :-)
A czy to mają byc ciasta/ dania z przepisu ze strony WZ czy tak ogolnie?
Dlaczego? Może wyjść niezły ranking i poznamy nasze ulubione smaki!
tak ogólnie.... wasze ulubione :-)
To może byc bardzo fajny wątek moje typy to I ciasta, ciasteczka 1. Królewiec - mój numer jeden - od zawsze;-) 2. karpatka 3. murzynek 4. snikers wg przepisu Nutelli 5. szarlotka II przetwory 1. ogórki konserwowe 2. opieńki 3. buraczki w zalewie III potrawy na obiad 1. rosół 2.szczawiowa 3. spagetti 4.kurczak pieczony 5. kotlety z piersi kurczaka IV potrawy na kolacje - może nie na kolację ale takie różne 1. pizza 2. carpaccio 3. tatar 4. V sałatki 1. owocowa tzw. Macedonia 2. grecka z fetą 3. warstowa tj. Kijowska 4. jarzynowa tradycyjna 5. ryżowa z kurczakiem
Hm, nie mogę się zdecydować, tyle tego...
No ale trudno, skoro trzeba wybierać:
1. ciasta: pizza; ciasteczka: mini pizze z salami i oliwkami
2. przetwory: papryka konserwowa, którą można wykorzystać do pizzy
4. obiad: pizza z szynką
5. kolacja: pizza z tuńczykiem
Nie wiem, dlaczego nie ma punktu 3. ale gdyby tam był, pewnie wstawiłabym pizzę na śniadanie, jeśli poprzedniego dnia została upieczona w zbyt dużej ilości i żadną miarą nie dało się jej zjeść na obiad i kolację, nawet popijając piwem :)
1) sernik jak snikers, orzechowiec, dziad, babaka majonezow 2) grzyby w pomidorach , buraczki z papryką(tylko to robiłam na razie z prztworów) 3) piersi z fetą, szpinakiem i boczkiem, mięsa w sosach , hod dogi ziemniaczane, pierogi, grochówka 4) naleśniki imprezowe, pizza, sałatka gyros, kurczak na butelce , grill szkoda,że nie ma jeszcze dań na imprezę itp
Super pomysł
Pod numerem 1 niestety nie wpisze nic, poniewaz nie lubie piec ciast i tez mi nie wychodza. A gdy mam ochote na jakies pyszne ciasto to prosze kuzynke i ona zawsze mi cos upiecze.
2) ogórki z czosnkiem wg przepisu emiloos, ogórki z chilli wiesi, ogóki z przecierem Etnavo, sałatka z cukini z włąsnych przepisów
4) na pewno na pierwszym miejscu jest gyros jak z knajpy renataz36, inne gołabki (niestety nie wiem wg kogo przepisu), strogonow wg Edzi, polędwiczki wieprzowe pod chrupiącą skórką bahus, rolady śląskie z sosem i kluskami śląskimi (wyniosłam z domu)
5) meksykańskie kielbaski w cieście kukurydzianym wg malbec, bardzo czesto na kolacje mamy wedline i sałatke do tego. Wiec proponuje jeszcze jeden punkt z sałatkami
Niestety mało wypróbowałam przepisów z tej strony, poniewaz nie mam nigdy czasu zeby siasc i poszukac, dlatego uwazam ze watek ten jest dobrym pomyslem i cały czas go sledze.
I ciasta: kokosanka,placek cytrynowy,placek z pomarańczy,cappucino Agnieszki, W-Z
II przetwory: buraczki z papryką,korniszony,grzyby z przecierem,"leczo' na zimę z cukinią,przecier z żurawiny
III obiad: strogonow,placki z piersi kurczaka(jak ziemniaczane),roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem,nalesniki z każdym nadzieniem, pierogi ruskie
IV kolacja: zapiekanka, pizza,kanapki,jajko sadzone w kromce chleba,bułka drożdżowa z masłem , dżemem i kakao :)))
ODŚWIEZAM FATEK
* śniadania : cebulka duszona z wędliną , jajka sadzone , chlebek w jajku ,chrrupiące naleśniki
I ciasta : Rafaello , Krówka Sylwii , capuccino , sernik na zimno , drożdżówka z owocami i kruszonką
II przetwory : buraczki w zalewie , ogórki konserwowe ,modra kapusta duszona , dynia w occie, grzybki
III obiadowe :kurczak pieczony , rosół , karkówka grill, łazanki , knedle , rizotto
IIII wieczorne :wędlina 5 min ,pizza ,sałatka brokułowa , warstwowa gyros , parówki w cieście , ziemniaki pieczone z sosem śmietanowym i np. śledziem lub kawiorem , galaretka wieprzowa
1. Muffiny (każde słodkie i słone), lody mleczne na bazie mleczka skondensowanego, serniki
2. Hmm chyba nie mam jakiś ulubionych swoich przetworów
3. Punktu 3 nie ma:)
4. Pulpeciki w sosie pomidorowym, kasza z cebulą i pieczarkami, barszcz na słodko, pierogi ruskie, naleśniki z bananami
5. Pizza, smażony chleb w jajku, zwykłe kanapki (rzadko jem kolację, temu tak mało wymieniłam)
Oczywiście wszytsko własnoręcznie robione:)