Forum

Kuchenne porady

brakujący element do smaku .... pomóżcie

  • Autor: pirasia Data: 2008-01-29 15:46:26

    Witajcie
    Mam ogromną prośbę. Proszę doradźcie jaką masę dobrać do przełożenia tortu jak mam już masę rafaello i dżem z jagód, jaką mogę dołożyć ? Budyniową?? śmietankową?? czy może jakieś inne ciekawe poropozycje? poszukuje coś co by sie dopasowało do tych dwóch i było pycha. Z góry dziękuje Wam bardzo za pomoc :)

  • Autor: aga9999 Data: 2008-01-29 16:54:27

    moze czekoladowa?

  • Autor: Aniula27 Data: 2008-01-29 17:15:02

    Popieram, masa czekoladowa pasuje tu idealnie i będzie ładnie kontrastować na przekroju z masą rafaello.

  • Autor: pirasia Data: 2008-01-29 17:52:37

    Dziękuje za podpowiedzi :), a może macie jakieś sprawdzone przepisy na masę czkoladową a może by tak poszaleć z capuucino ? ale to chyba już nie bardzo z tym dżemem chyba, że zasmiat z owoców leśnych dałabym morelowy na przykład co sądzicie o tym ?

  • Autor: aga9999 Data: 2008-01-29 19:16:33

    To kwestia gustu. Jeżeli chodzi o czekoladowy to poszukaj przepisu na kremu na bazie gorzkiej czekolady,z odrobiną spirytusu oraz jaj ubitych na parze. Jest pyszny np ten z przepisu na Opity Izydor (się powtarzam :-))

    http://www.ewawachowicz.pl/slodki-swiat-opity-izydor.htm

  • Autor: nutti Data: 2008-01-29 21:35:28

    w geście szaleństwa proponuję cytrynową, ona raczej pasuje do większości innych mas pozdrawiam i życzę powodzenia w tworzeniu

Przejdź do pełnej wersji serwisu