Witajcie Mam ogromną prośbę. Proszę doradźcie jaką masę dobrać do przełożenia tortu jak mam już masę rafaello i dżem z jagód, jaką mogę dołożyć ? Budyniową?? śmietankową?? czy może jakieś inne ciekawe poropozycje? poszukuje coś co by sie dopasowało do tych dwóch i było pycha. Z góry dziękuje Wam bardzo za pomoc :)
Dziękuje za podpowiedzi :), a może macie jakieś sprawdzone przepisy na masę czkoladową a może by tak poszaleć z capuucino ? ale to chyba już nie bardzo z tym dżemem chyba, że zasmiat z owoców leśnych dałabym morelowy na przykład co sądzicie o tym ?
To kwestia gustu. Jeżeli chodzi o czekoladowy to poszukaj przepisu na kremu na bazie gorzkiej czekolady,z odrobiną spirytusu oraz jaj ubitych na parze. Jest pyszny np ten z przepisu na Opity Izydor (się powtarzam :-))
Witajcie
Mam ogromną prośbę. Proszę doradźcie jaką masę dobrać do przełożenia tortu jak mam już masę rafaello i dżem z jagód, jaką mogę dołożyć ? Budyniową?? śmietankową?? czy może jakieś inne ciekawe poropozycje? poszukuje coś co by sie dopasowało do tych dwóch i było pycha. Z góry dziękuje Wam bardzo za pomoc :)
moze czekoladowa?
Dziękuje za podpowiedzi :), a może macie jakieś sprawdzone przepisy na masę czkoladową a może by tak poszaleć z capuucino ? ale to chyba już nie bardzo z tym dżemem chyba, że zasmiat z owoców leśnych dałabym morelowy na przykład co sądzicie o tym ?
To kwestia gustu. Jeżeli chodzi o czekoladowy to poszukaj przepisu na kremu na bazie gorzkiej czekolady,z odrobiną spirytusu oraz jaj ubitych na parze. Jest pyszny np ten z przepisu na Opity Izydor (się powtarzam :-))
http://www.ewawachowicz.pl/slodki-swiat-opity-izydor.htm
w geście szaleństwa proponuję cytrynową, ona raczej pasuje do większości innych mas pozdrawiam i życzę powodzenia w tworzeniu