jutro zamierzam zrobić pączki (pierwszy raz w życiu) i nie wiem kiedy lepiej je nadziewać tzn czy przed smażeniem czy jednak po smażeniu?? liczę na Wasza pomoc.Z góry dziękuję za podpowiedzi.Pozdrawiam cieplutko
Kiedyś nadziewałam zawsze przed smażeniem i niektóre pączki albo wiele z nich podczas smażenia rozklejały się (w zależności od przepisu, w jednym przypadku więcej, w innym mniej). W końcu kupiłam w aptece największą strzykawkę, jaką mieli w sprzedaży i nią wpycham marmoladę po usmażeniu. Co prawda trzeba często uzupełniać wsad (co drugi pączek), ale robi się to szybko, a efekt jest bardzo dobry. Specjalistyczną szprycą do nadziewania pączków niestety nie dysponuję i nie wiem, gdzie i za ile można ją nabyć.
Taką szprycę do nadziewania np.pączków można kupić w sklepie internetowym tortowni: http://www.tortownia.pl/produkty.php?kid=59#zoom Ze względu na koszty przesyłki taki opłaca się przy większej liczbie zamówień lub dłuższej liście zakupów.
Ja kupiłam takie wielofunkcyjne użądzenie, o takie : http://www.kdc.pl/produkt/10608/50/53973/Dekorator_do_ciast.html W sklepie kosztowało około 15 zł, lecz po pierwszym razie sprężynka w srodku pękła. Od biedy jakos sobie radze z lekkimi kremami, czy marmoladą, lecz już przy gęstej masie nie używam, bo tylko nerwy trace. A pączki nadziewam przed smażeniem, bardzo żadno pękają. Zależy chyba od przepisu i rodzaju nadzienia jakiego kto użyje.
jutro zamierzam zrobić pączki (pierwszy raz w życiu) i nie wiem kiedy lepiej je nadziewać tzn czy przed smażeniem czy jednak po smażeniu?? liczę na Wasza pomoc.Z góry dziękuję za podpowiedzi.Pozdrawiam cieplutko
Kiedyś nadziewałam zawsze przed smażeniem i niektóre pączki albo wiele z nich podczas smażenia rozklejały się (w zależności od przepisu, w jednym przypadku więcej, w innym mniej).
W końcu kupiłam w aptece największą strzykawkę, jaką mieli w sprzedaży i nią wpycham marmoladę po usmażeniu. Co prawda trzeba często uzupełniać wsad (co drugi pączek), ale robi się to szybko, a efekt jest bardzo dobry.
Specjalistyczną szprycą do nadziewania pączków niestety nie dysponuję i nie wiem, gdzie i za ile można ją nabyć.
Taką szprycę do nadziewania np.pączków można kupić w sklepie internetowym tortowni:
http://www.tortownia.pl/produkty.php?kid=59#zoom
Ze względu na koszty przesyłki taki opłaca się przy większej liczbie zamówień lub dłuższej liście zakupów.
Ja kupiłam takie wielofunkcyjne użądzenie, o takie :
http://www.kdc.pl/produkt/10608/50/53973/Dekorator_do_ciast.html
W sklepie kosztowało około 15 zł, lecz po pierwszym razie sprężynka w srodku pękła. Od biedy jakos sobie radze z lekkimi kremami, czy marmoladą, lecz już przy gęstej masie nie używam, bo tylko nerwy trace.
A pączki nadziewam przed smażeniem, bardzo żadno pękają. Zależy chyba od przepisu i rodzaju nadzienia jakiego kto użyje.
pączki nadziewane przed smażeniem są duzo lepsze.