Forum

Rozmowy wolne i frywolne

List do Przyjaciolki...

• Autor: nadia Data: 2008-02-04 21:52:12

Droga Przyjaciolko!
    Bylo wspaniale, swietnie, tak naprawde to do konca nie wierzylam,ze przyjedziesz do mnie... Ale kiedy Cie zobaczylam szukajac jakiegos sklepu z kwiatami, stojaca bezradnie na dworcu i szukajaca wzrokiem, niewazne juz byly kwiaty, tylko pobieglam ile sil w nogach, azeby sie przywitac i mocno Cie usciskac. Tak samo Ty zareagowalas jak mnie zobaczylas, walizki rzucilas w kat i szybko pobieglas do mnie...Radosci i calusow nie bylo konca...Ludzie mieli na co popatrzec, poprawily im sie nawet humory,ale to niewazne , wazne,ze jestes, ze dotarlas do mnie cala i zdrowa! O matko z ojcem, jak dobrze Cie widziec, znowu...a wydaje sie jakbysmy sie dopiero wczoraj zegnaly...mamy tyle sobie do opowiedzenia...radosc, radosc i jeszcze raz radosc...najpierw cos cieplego do jedzenia i picia...a potem opowiesci z podrozy....widzialam zmeczenie na Twojej twarzy, ale i pelne zadowolenie...pogadalysmy ogolnie, bo jutro bedzie nowy dzien i bardziej wypoczety...Mialysmy tylko ranki i wieczorki do pogadania, w miedzyczasie zwiedzanie, ale to wystarczylo...Piekne byly te chwile, kiedy posmialysmy sie troche z naszych niedociagniec a potem plakalysmy z powodu nie zawsze przychylnego zycia...lez nie bylo widac na zewnatrz, byly one w srodku, w glebi,dobrze zakryte, jednak przez nas dobrze zrozumiane....A potem bylo juz lzej, jakby powietrze sie oczyscilo i zaczely sie miny poprawiac, zaczely sie zarty i smichy-chichy...bylo cudownie....Na te pare dni co przybylas, wlozylas do mego domu optymizm, ktorego nigdy Ci nie brakowalo, atmosfere radosci i beztroskosci....
    A teraz juz Cie nie ma...wyjechalas...zrobilo sie cicho i majestatycznie....nie slychac juz tego wesolego swiergotu od rana, nie slychac wolania,wszystko ucichlo, jakby swiat zadumal sie w swojej bezradnosci....a ktos przelewa niewidoczne a czasami samotne krysztaly lez swoich oczu...zostal tylko slad Twoich perfum na moim swetrze...czy to wystarczy? Na razie musi.....Do zobaczenia.....

• Autor: Ave Data: 2008-02-04 21:57:14

Jak miło się czyta o takiej przyjaźni :))))))

Przejdź do pełnej wersji serwisu