Forum

Rozmowy wolne i frywolne

suche włosy

• Autor: wanilia_91 Data: 2008-02-05 21:45:59

zniszczone prostowaniem suche włosy wypadające czy są na nie jakieś sposoby aby wyglądały zdrowo i lśniąco???poradzcie mi jakoś dietę maseczki czy płukanki na włosy które zostaly sprawdzone i działają.

• Autor: tajger Data: 2008-02-06 00:33:42

Mi zaproponowała moja szwagierka która jest fryzjerką jedwab do włosów. W sklepach fryzjerskich kupisz taką maleńką buteleczkę jedwabiu,kosztuje około 5zł,ale dajesz tego odrobinę na palec rozcierasz na dłoniach a następnie wcierasz we włosy po myciu jak jeszcze są wilgotne.. Albo kup sobie w sprayu odżywkę do włosów z jedwabiem. Gdy nie są wymieszane wyglądają jak dwa płyny w buteleczce ,połowa biała a druga zwykle różowa, przed zastosowaniem mieszasz. Ale po tym poznasz bo gdy stoją na półce to są nie zmieszane. Taką odżywką możesz spryskać włosy bezpośrednio przed prostowaniem. Jest naprawdę dobre i pięknie pachnie:))) , Ja miałam już kilka ,ale najbardziej mi odpowiadała z Dove. Pozdrawiam:)

• Autor: wanilia_91 Data: 2008-02-06 01:13:38

dziekuje wypróbuje napewno bo nie moge patrzec juz na te siano na głowie ;P pozdrawiam

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2008-02-06 02:28:34

Proponuje sie wzmocnic rowniez od srodka czyli tabletki Dromin  za 100tabletek zaplacisz okolo 20zl jest to preparat drozdzowy(polecila mi ten produkt fryzjerka) lub Humavit Skrzyp i pokrzywa za okolo150tabletek cos okolo9-10zl.Szybsze efekty sa jednak po Drominie obydwa wyprobowalam,poniewaz mialam podobny problem wypadajace wlosy po prostowaniu.Polecam rowniez maske do wlosow Gliss Kur do wlosow suchych i zniszczonych nie wiem ile w polsce teraz kosztuje takie opakowanie ja placilam cos okolo 5euro, jak rowniez polecam z Garniera Fuctis krem regenerujacy z olejem regenerujacym do wlosow zniszczonych ,suchych i bez polysku cena podobna,jest to takie pekate okragle pudelko zielone i nie trzeba go dlugo trzymac na wlosach tylko 1 minute.Obydwa preparaty na dosc dlugo starczaja bo tylko troche sie daje na wlosy opakowanie Gliss Kura ma 200ml natomiast Garniera 300ml.Powodzenia

Przejdź do pełnej wersji serwisu