Jaka to ma być kuchenka pod zabudowę czy wolnostojąca? Do jakiej kwoty? Jakie są Twoje oczekiwania? jaki kolor? etc
Ja mam wolnostojącą włoskiej firmy w inoxie. Oznakowania przy pokrętłach sie pościerały blee (pomimo naprawde delikatnego podejscia z mojej strony). Chętnie bym ją wymieniła bo strasznie jej nie lubię ale niestety nie chce się zepsuć, dobrze piecze ehh szkoda słów ;-)
Chciałabym mieć zabudowaną (łatwiej się czyści), płytę gazową ze szkła np taka szeroka
Pomarzyć można :-)
A piekarnik zamocowałabym na wysokości blatu. Cechy idealnego piekarnika: * 300°C *energooszczedny klasa A, *sterownaie elektroniczne, najlepiej 0 pokręteł bo nie lubię tego czyścić, *prowadnice teleskopowe, * łatwe czyszczenie (pyroliza), *termoobieg, góra dół, rozmrażanie, grill *5l gwarancji * coś jeszcze pewnie by się znalazło :-)
Podpiszę się pod Amicą - ja mam akurat w wydaniu z nierdzewki ze szklaną płytą, ale dokładnie tak samo wyposażone są w wersji białej - polecam! Piekarnik "fuul wypas", zapalarka w pokrętle, czujnik odcinający gaz w razie zdmuchnięcia płomienia i w cenie powinnaś się zmieścić
Aga a co bys powiedziala na piekarnik zamontowany na scianie?Czesc dolna ma ruchoma.Firma Bosch wyprodukowala piekarnik Lift Matic (Siemens i inne firmy chyba juz tez produkuja)A tutaj mozna go sobie obejrzec http://www.bosch-hausgeraete.de/de/apps/press/show.php?id=149&lang=en mam nadzieje ze dobrze wkleilam,jak dla mnie to narazie jest w sferze moich marzen ,ale moze kiedys kto wie...Moja znajoma niedawno wymieniala kuchnie i ma piekarnik ktory ma funkcje samoczyszczaca.Wlaczasz program piekarnik wytwarza odpowiednia temperature i cos tam jeszcze.Po skonczonym programie bierzesz sciereczke i go wycierasz ,zero drapania ,szorowania itdPiekarnik wyglada jak nowy,z wszystkich zabrudzen zostaje tylko pylek na dole piekarnika do wytarcia i ogolnie caly trzeba go tez przetrzec.
Właśnie sobie obejrzałam. Fajne. Ale jeżeli musiałabym za ten bajer dopłacać to nie wiem, to zależy chyba od planu kuchni. Ta funkcja samoczyszczaca to pyroliza. Jakbym wymieniala to obowiazkowo z ta funkcja.. jak ja nie lubie czyscic piekarnika :-) Przy okazji tego wątku zapoznałam się z cenami piekarników ehhh..
Znalazłam też taką kuchenkę i ehh rozmarzyłam się pozdrawiam
Taki piec na twoim zdjeciu to mialam jeszcze 3 lata temu jak mieszkalam w polsce,tyle ze bialy.Mieszkalam w starszym domku,a poniewaz kuchnia byla dosc duza poprostu zostal z sentymentu chyba,mozna bylo w nim palic drewnem i weglem i musze dodac ze tez od czasu do czasu na nim gotowalam,dania gotowane na piecu opalanym drewnem badz weglem inaczej smakuja.Na codzien uzywalam jednak kuchenki gazowej,raczej z wygody ,poniewaz pracowalam zazwyczaj do pozna i nie mialam czasu na codzienne rozpalanie w takim piecu.
Aleksandro, moi rodzice taka kuchnie o ktorej piszesz do dzis dnia maja :-) z kafli. To zamiescilam raczej w ramach ciekawostki bo to taka raczej bardzo luksusowa kuchenka (biorac pod uwage cene) w stylu retro ale na ile ona jest rzeczywiscie retro to nie wiem. pozdrawiam
Przymierzam się do zakupu nowej, dobrej kuchenki gazowo-elektrycznej. Jakiej firmy sprzęt polecacie?? Bardzo liczę na Waszą poradę:)) pozdrawiam
Jaka to ma być kuchenka pod zabudowę czy wolnostojąca? Do jakiej kwoty? Jakie są Twoje oczekiwania? jaki kolor? etc

Ja mam wolnostojącą włoskiej firmy w inoxie. Oznakowania przy pokrętłach sie pościerały blee (pomimo naprawde delikatnego podejscia z mojej strony).
Chętnie bym ją wymieniła bo strasznie jej nie lubię ale niestety nie chce się zepsuć, dobrze piecze ehh szkoda słów ;-)
Chciałabym mieć zabudowaną (łatwiej się czyści), płytę gazową ze szkła
np taka szeroka
Pomarzyć można :-)
A piekarnik zamocowałabym na wysokości blatu.
Cechy idealnego piekarnika:
* 300°C
*energooszczedny klasa A,
*sterownaie elektroniczne, najlepiej 0 pokręteł bo nie lubię tego czyścić,
*prowadnice teleskopowe,
* łatwe czyszczenie (pyroliza),
*termoobieg, góra dół, rozmrażanie, grill
*5l gwarancji
* coś jeszcze pewnie by się znalazło :-)
http://www.ceneo.pl/;004c1273+n1500;017P1-23321.htm
ja mam kuchenkę AMICA i jestem z niej bardzo zadowolona, szczerze polecam kuchenki z tej właśnie firmy.
Podpiszę się pod Amicą - ja mam akurat w wydaniu z nierdzewki ze szklaną płytą, ale dokładnie tak samo wyposażone są w wersji białej - polecam! Piekarnik "fuul wypas", zapalarka w pokrętle, czujnik odcinający gaz w razie zdmuchnięcia płomienia i w cenie powinnaś się zmieścić
Aga a co bys powiedziala na piekarnik zamontowany na scianie?Czesc dolna ma ruchoma.Firma Bosch wyprodukowala piekarnik Lift Matic (Siemens i inne firmy chyba juz tez produkuja)A tutaj mozna go sobie obejrzec http://www.bosch-hausgeraete.de/de/apps/press/show.php?id=149&lang=en mam nadzieje ze dobrze wkleilam,jak dla mnie to narazie jest w sferze moich marzen ,ale moze kiedys kto wie...Moja znajoma niedawno wymieniala kuchnie i ma piekarnik ktory ma funkcje samoczyszczaca.Wlaczasz program piekarnik wytwarza odpowiednia temperature i cos tam jeszcze.Po skonczonym programie bierzesz sciereczke i go wycierasz ,zero drapania ,szorowania itdPiekarnik wyglada jak nowy,z wszystkich zabrudzen zostaje tylko pylek na dole piekarnika do wytarcia i ogolnie caly trzeba go tez przetrzec.
Właśnie sobie obejrzałam. Fajne. Ale jeżeli musiałabym za ten bajer dopłacać to nie wiem, to zależy chyba od planu kuchni. Ta funkcja samoczyszczaca to pyroliza. Jakbym wymieniala to obowiazkowo z ta funkcja.. jak ja nie lubie czyscic piekarnika :-)

Przy okazji tego wątku zapoznałam się z cenami piekarników ehhh..
Znalazłam też taką kuchenkę i ehh rozmarzyłam się
pozdrawiam
Taki piec na twoim zdjeciu to mialam jeszcze 3 lata temu jak mieszkalam w polsce,tyle ze bialy.Mieszkalam w starszym domku,a poniewaz kuchnia byla dosc duza poprostu zostal z sentymentu chyba,mozna bylo w nim palic drewnem i weglem i musze dodac ze tez od czasu do czasu na nim gotowalam,dania gotowane na piecu opalanym drewnem badz weglem inaczej smakuja.Na codzien uzywalam jednak kuchenki gazowej,raczej z wygody ,poniewaz pracowalam zazwyczaj do pozna i nie mialam czasu na codzienne rozpalanie w takim piecu.
Aleksandro, moi rodzice taka kuchnie o ktorej piszesz do dzis dnia maja :-) z kafli.
To zamiescilam raczej w ramach ciekawostki bo to taka raczej bardzo luksusowa kuchenka (biorac pod uwage cene) w stylu retro ale na ile ona jest rzeczywiscie retro to nie wiem.
pozdrawiam