Forum

Kuchenne porady

Jaką kuchenkę???

• Autor: ania0809 Data: 2008-02-11 20:11:27

Przymierzam się do zakupu nowej, dobrej kuchenki gazowo-elektrycznej. Jakiej firmy sprzęt polecacie?? Bardzo liczę na Waszą poradę:)) pozdrawiam

• Autor: aga9999 Data: 2008-02-11 21:24:34

Jaka to ma być kuchenka pod zabudowę czy wolnostojąca? Do jakiej kwoty? Jakie są Twoje oczekiwania? jaki kolor? etc

Ja mam wolnostojącą włoskiej firmy w inoxie. Oznakowania przy pokrętłach sie pościerały blee (pomimo naprawde delikatnego podejscia z mojej strony).
    Chętnie bym ją wymieniła bo strasznie jej nie lubię ale niestety nie chce się zepsuć, dobrze piecze ehh szkoda słów ;-)

Chciałabym mieć zabudowaną (łatwiej się czyści), płytę gazową ze szkła
    np taka szeroka

Pomarzyć można :-)

A piekarnik zamocowałabym na wysokości blatu.
    Cechy idealnego piekarnika:
    * 300°C
    *energooszczedny klasa A,
    *sterownaie elektroniczne, najlepiej 0 pokręteł bo nie lubię tego czyścić,
    *prowadnice teleskopowe,
    * łatwe czyszczenie (pyroliza),
    *termoobieg, góra dół, rozmrażanie, grill
    *5l gwarancji
    * coś jeszcze pewnie by się znalazło :-)

• Autor: ania0809 Data: 2008-02-11 21:36:09

Zależy mi na kuchence wolnostojącej, do kwoty 1500 zl, kolor biały tylko zupełnie nie mam pojęcia jaką firmę wybrać... Będę wdzięczna za pomoc..

• Autor: RENIKA Data: 2008-02-12 12:37:46

ja mam kuchenkę AMICA i jestem z niej bardzo zadowolona, szczerze polecam kuchenki z tej właśnie firmy.

• Autor: gosik Data: 2008-02-12 15:42:37

Podpiszę się pod Amicą - ja mam akurat w wydaniu z nierdzewki ze szklaną płytą, ale dokładnie tak samo wyposażone są w wersji białej - polecam! Piekarnik "fuul wypas", zapalarka w pokrętle, czujnik odcinający gaz w razie zdmuchnięcia płomienia i w cenie powinnaś się zmieścić

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2008-02-13 00:59:19

Aga a co bys powiedziala na piekarnik zamontowany na scianie?Czesc dolna ma ruchoma.Firma Bosch wyprodukowala piekarnik Lift Matic (Siemens i inne firmy chyba juz tez produkuja)A tutaj mozna go sobie obejrzec http://www.bosch-hausgeraete.de/de/apps/press/show.php?id=149&lang=en mam nadzieje ze dobrze wkleilam,jak dla mnie to narazie jest w sferze moich marzen ,ale moze kiedys kto wie...Moja znajoma niedawno wymieniala kuchnie i ma piekarnik ktory ma funkcje samoczyszczaca.Wlaczasz program piekarnik wytwarza odpowiednia temperature i cos tam jeszcze.Po skonczonym programie bierzesz sciereczke i go wycierasz ,zero drapania ,szorowania itdPiekarnik wyglada jak nowy,z wszystkich zabrudzen zostaje tylko pylek na dole piekarnika do wytarcia i ogolnie caly trzeba go tez przetrzec.

• Autor: aga9999 Data: 2008-02-13 17:55:42

Właśnie sobie obejrzałam. Fajne. Ale jeżeli musiałabym za ten bajer dopłacać to nie wiem, to zależy chyba od planu kuchni. Ta funkcja samoczyszczaca to pyroliza. Jakbym wymieniala to obowiazkowo z ta funkcja.. jak ja nie lubie czyscic piekarnika :-)
    Przy okazji tego wątku zapoznałam się z cenami piekarników ehhh..

Znalazłam też taką kuchenkę i ehh rozmarzyłam się
    pozdrawiam

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2008-02-13 23:35:27

Taki piec na twoim zdjeciu to mialam jeszcze 3 lata temu jak mieszkalam w polsce,tyle ze bialy.Mieszkalam w starszym domku,a poniewaz kuchnia byla dosc duza poprostu zostal z sentymentu chyba,mozna bylo w nim palic drewnem i weglem i musze dodac ze tez od czasu do czasu na nim gotowalam,dania gotowane na piecu opalanym drewnem badz weglem inaczej smakuja.Na codzien uzywalam jednak kuchenki gazowej,raczej z wygody ,poniewaz pracowalam zazwyczaj do pozna i nie mialam czasu na codzienne rozpalanie w takim piecu.

• Autor: aga9999 Data: 2008-02-14 00:07:07

Aleksandro, moi rodzice taka kuchnie o ktorej piszesz do dzis dnia maja :-) z kafli.
    To zamiescilam raczej w ramach ciekawostki bo to taka raczej bardzo luksusowa kuchenka (biorac pod uwage cene) w stylu retro ale na ile ona jest rzeczywiscie retro to nie wiem.
    pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu