Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Katowice, Sosnowiec - potrzebna Wasza pomoc !

• Autor: alman Data: 2008-02-12 11:02:43

Kochani, pomóżcie!
    Mąż mojej przyjaciółki ma udać się do okulisty do Sosnowca /Szpital św. Barbary przy Pl. Medyków/, podobno jest to Sosnowiec-Będzin?
    Problem polega na tym, że ma tam się zgłosić o 8-mej rano, a zatem musi przyjechać dzień wcześniej. Dodam, że nie jest to już osoba młoda no i ma kłopoty z widzeniem. 
    Mam do Was takie pytania:
    1/ jak sądzicie, czy lepiej przyjechać dzień wcześniej do Katowic /od nas jest połączenie bezpośrednie do Katowic -pociągiem/, tu zamówić nocleg w hotelu, a rano dojechać do Sosnowca /na godz. 8.00/, czy też lepiej dostać się już z Katowic do Sosnowca i tu nocleg ?
    2/ jak szybko i czym najlepiej dostać się z Katowic do Sosnowca  ?
    3/ czy jest jakiś hotel w pobliżu tego szpitala w Sosnowcu ?
    Kochani, pomóżcie, podpowiedzcie coś, bo ja zupełnie nie znam tamtych stron a bardzo chciałabym im pomóc.
    Będę wdzięczna i zobowiązana za każdą informację. Pozdrawiam!
    .

• Autor: andzia005 Data: 2008-02-12 11:21:29

Witaj
    Z Katowic jedzie napewno autobus 805 z piotra skargi z pod empiku wyjezdza i jedzie pod sam szpital.Zaraz przy szpitalu obok stacji benzynowej miesci sie motel "allegri ".Wydaje mi sie że lepiej było by tam przenocowac.
    Pozdrawiam
    Agnieszka

• Autor: vikunia Data: 2008-02-12 12:11:05

Chyba lepiej przyjechac dzien wcześniej. Jesli nie jest to osoba mloda to przyjazd w dniu wizyty bylby bardzo męczący. Jest w poblizu hotel Allegri ale nie wiem czy nie musialby zamawiać taksowki zeby jednak dojechac do szpitala. Jestem z Sosnowca ale zupelnie nie umiem polecic jakiegos hotelu, jest jeden Aria ale to orbisowski hotel i ceny z kosmosu to nie wiem czy byloby tego pana stac. Zadzwonie pozniej do tego Allegri i dowiem sie jak z dojsciem do szpitala

• Autor: vikunia Data: 2008-02-12 12:46:22

No to juz wszystko wiem. Z allegri jest 5 mun do szpitala ale noc w 1 os pokoju kosztuje 180zl. taniej jest w Hotelu irys  doba tylko 50 zl i latwy dojazd z katowiz i do szpitala. Z Katowic spod Mpiku autobus 805 i trzeba wysiąść na ul Stawowej to prawie przy samym hotelu a rano ten sam autobus 805 o godz 7,07 lub 7,37m jedzie pod sam szpital. Tel do hotelu Irys 0692066942.

• Autor: alman Data: 2008-02-12 13:44:02

Babeczki, strasznie dziękuję, nawet nie wiecie jak jestem Wam wdzięczna. Tak będzie najlepiej, nocleg w Sosnowcu.
    Viki, Tobie szczególnie, bo jeszcze zadałaś sobie trudu, żeby dzwonić. Dzięki !!!!!
    Ale dla pełni szczęścia powiedzcie jeszcze gdzie ten MPIK. Ten pan był już w Katowicach jakiś czas temu, był w klinice, ale z tego co wiem to z dworca jechał taksówką do szpitala.
    Napiszcie mi jeszcze jak z dworca PKP dostać się do tego MPIK-u.
    Dzięki za już i proszę o jeszcze jedną informację.
    Zobowiązuję się też pomóc, jeśli będziecie potrzebować pomocy ze zlokalizowaniem czegoś w Rzeszowie /badź w okolicy/, wtedy walcie do mnie bez jakiejkolwiek krępacji.

• Autor: janosik Data: 2008-02-12 14:01:47

Jezeli sie wyjdzie z dworca glownego idzie sie przez most na dole sa autobusy,wychodzi sie na ul.3maja a my idziemy dalej prosto ulica Stawowa i na koncu przechodzi sie przez jezdnie i tam sa przystanki.

• Autor: alman Data: 2008-02-12 16:14:52

ojejku, strasznie to skomplikowane.....ja nie mogę pojąć a cóż dopiero...jak ja to wytłumaczę..a czy to długa droga to przejscie....most....3 Maja. Stawowa...? tyle ulic, ile czasu trzeba iść...? podkreślam raz jeszcze - gość nie zna Katowic /ja zresztą też/ i wiem, że był już na klinice w Katowicach ale od dworca jechał taksówką... muszę mu wytłumaczyć jakoś żeby potem nie błądził.... proszę Was....

• Autor: Bodek Data: 2008-02-12 16:25:56

polecam zagladnac na www.maps.google.com
    wpisac "3 maja katowice" nacisnac "search" i pokaze potem nacisnac na zielona strzalke i wpisac docelowe miejsce(ulice gdzie chcesz sie udac)
    milego zwiedzania mapy:)
    pozdr....

• Autor: alman Data: 2008-02-12 16:39:08

Bodek, gdybym potrzebowała dla siebie to mogłabym tak zrobić, ale potrzebuję dla przyjaciół,starszych ludzi, więc ...gdybym choć trochę znała Katowice...

• Autor: alman Data: 2008-02-12 16:50:52

no mapę już mam, miejsca zlokalizowane, teraz jak im to wytłumaczyć?
    ale dzięki wszystkim raz jeszcze, buziaki!

• Autor: alman Data: 2008-02-12 17:43:54

http://www.zumi.pl/trasa.html?loc1=Katowice%2C+Plac+Szewczyka&loc2=Katowice%2C+Stawowa&cId1=&sId1=&cId2=&sId2=&x=51&y=10
    kochani, dobrze wyszukałam? trasa od p.1 do p.2 to ta droga do przebycia na ten przystanek?
    przepraszam, że tak nudzę, ale chciałabym już powiedzieć im poprawnie, gdyby to mnie dotyczyło to bym aż tak się nie przejmowała, ale komuś nie mogę przekazać głupot, proszę....

• Autor: Wróbelek Data: 2008-02-12 19:15:06

Prawie, bo musisz dojść na PIotra Skargi (tam jest właśnie empik). Tylko jak się idzie to naprawdę ma się wrażenie że idzie się cał czas prosto.

To w zasadzie prosta droga. Jak wyjdziesz z dworca ( z peronu jak wyjdziesz to idzesz w kierunku malejącym -mowa o numerach peronów-bo to też ważne), po schodkach do góry i do wyjścia z dworca. Idziesz do końća i schodzisz po schodach. I teraz tak, z tych schodów leciutko odbijasz w raco (zaraz masz ulicę Stawową) i idzeisz rosto prosto i jeszcze raz rosto, Stawowa jest ulicą króką, zaraz potem przechodzisz przez pasy i cały czas prosto idziesz aż do końca, czyli kolejny naprawdę mały kawałeczek.

• Autor: alman Data: 2008-02-13 07:37:33

Dziękuję Wróbelku, bardzo dziękuję.
    Viki, napisałam do Ciebie na gg, bo nie rozumiem jeszcze dlaczego mówisz o wysiadaniu potem z autobusu 805 przy Stawowej? to w Sosnowcu też jest Stawowa? czy też hotel Irys jest w Katowicach?
    Ale macie ze mną utrapienie.....ale obiecałam, że im pomogę i co mam teraz zrobić? nie pozostaje mi nic innego jak Was "molestować' w tej sprawie...

• Autor: vikunia Data: 2008-02-13 09:51:22

dokladnie hotel irys jest w sosnowcu przy zbiegu Małobądzkiej i stawowej. Jak sie znajomy spyta kierowcy o przystanek na stawowej to mu powie kiedy ma wysiąść.
    .

• Autor: alman Data: 2008-02-13 10:40:52

Viki, serdecznie dziękuję i przepraszam za to nękanie. Dziękuję wszystkim, którzy się włączyli do "akcji".
    Podziękowania też od mojej przyjaciółki - nie wierzy wprost, że można aż liczyć na pomoc w każdej sprawie na naszej stronie i że tak wspaniali są tu ludzie. Niestety, z komputerem jej nie po drodze, więc nie wejdzie na stronę jako uczestnik /użytkownik/.

Przejdź do pełnej wersji serwisu