- bardzo proszę o pomysły. Pstrągi planuję upiec z masłem i czosnkiem zawinięte w folię, podać z pieczonymi ziemniakami. Całość ma mieć chrakter uroczystej kolacji.
Witam,moim zdaniem surówka z kapusty pekińskiej,pomidora,ogórka św,kukurydzy i koperku z sosem vinegret byłaby odpowiednia. Albo też i ta http://wielkiezarcie.com/przepis17603.html Pozdrawiam
Rozważałam pomysł sałatki z brokułami, fetą, czerwoną cebulą, ziarnem dyni i sosem jogurtowym ale doszłam do wniosku, że to może być trochę za bardzo mdłe do ryby... Dziękuję Ci, Aniula27, za Twoje propozycje
lub sałatka ze świeżego szpinaku: szpinak (liscie) oczyścić, odciąć ogonki, porwać liście( nie kroić) na mniejsze częsci dodac pokrojony w kawałki pomidor, papryke, ser feta, jajko na twardo (poniewaz sałatka ma byc do ryby, z jajka mozna zrezygnowac, albo dać go minimalną ilość) polać sosem: ocet balsamiczny (lub cytryna) + oliwa z oliwek +zmiażdżony czosnek + troszkę cukru (sos musi byc przecedzony przez sitko, zeby był bez cząstek czosnku) Na końcu posypujemy parmezanem. Sałatka jest bardzo smaczna. Szpinak świeży mozna kupic na rynku albo w markecie, jest pakowany w celofanowe torby :)
Ave, dziękuję bardzo za inspiracje. Niestety u mnie w domu co najmniej 2 osoby są "niepaprykowe", więc sałatka będzie wariacją na temat... a nie wiernym odtworzeniem. Nigdy jeszcze nie jadłam świeżego szpinaku, chociaż od jakiegoś czasu przygladam mu się w sklepie A pstrągi już zabite i wyczyszczone stoją sobie w marynacie w lodówce... Jutro pozostaje zakasać rękawy i dokończyć dzieła Pozdrawiam!
- bardzo proszę o pomysły. Pstrągi planuję upiec z masłem i czosnkiem zawinięte w folię, podać z pieczonymi ziemniakami. Całość ma mieć chrakter uroczystej kolacji.
Witam,moim zdaniem surówka z kapusty pekińskiej,pomidora,ogórka św,kukurydzy i koperku z sosem vinegret byłaby odpowiednia.
Albo też i ta http://wielkiezarcie.com/przepis17603.html
Pozdrawiam
Rozważałam pomysł sałatki z brokułami, fetą, czerwoną cebulą, ziarnem dyni i sosem jogurtowym ale doszłam do wniosku, że to może być trochę za bardzo mdłe do ryby... Dziękuję Ci, Aniula27, za Twoje propozycje
a może coś z tego przypadnie ci do gustu:
sałatka do ryby z ogórka kiszonego (Krysi64) http://wielkiezarcie.com/przepis22292.html
lub sałatka ze świeżego szpinaku:
szpinak (liscie) oczyścić, odciąć ogonki, porwać liście( nie kroić) na mniejsze częsci
dodac pokrojony w kawałki pomidor, papryke, ser feta, jajko na twardo (poniewaz sałatka ma byc do ryby, z jajka mozna zrezygnowac, albo dać go minimalną ilość)
polać sosem: ocet balsamiczny (lub cytryna) + oliwa z oliwek +zmiażdżony czosnek + troszkę cukru (sos musi byc przecedzony przez sitko, zeby był bez cząstek czosnku)
Na końcu posypujemy parmezanem. Sałatka jest bardzo smaczna.
Szpinak świeży mozna kupic na rynku albo w markecie, jest pakowany w celofanowe torby :)
Ave, dziękuję bardzo za inspiracje. Niestety u mnie w domu co najmniej 2 osoby są "niepaprykowe", więc sałatka będzie wariacją na temat... a nie wiernym odtworzeniem. Nigdy jeszcze nie jadłam świeżego szpinaku, chociaż od jakiegoś czasu przygladam mu się w sklepie

A pstrągi już zabite i wyczyszczone stoją sobie w marynacie w lodówce...
Jutro pozostaje zakasać rękawy i dokończyć dzieła
Pozdrawiam!