Forum

Galeria

Mój ukochany ...

• Autor: bergamotka2 Data: 2008-02-14 00:49:58

Mój ukochany ...Wrocław - miast mostów , krasnali , galerii, urodziłam się tutaj trzydzieści parę lat temu ,wtedy było chyba bardziej szaro, teraz ,,moje,, miasto kwitnie i jest naprawdę piękne , więc pochwalę się tym kwiatem .

Ostrów Tumski przegląda się w Odrze , dachy rynku , Plac Uniwersytecki , kamieniczki jak z bajki ... i dalej

zawsze bliskie sobie Jaś i Małgosia , Plac Gołębi, słynna kontrowersyjna szklana fontanna , Uniwersytet Wrocławski

• Autor: bergamotka2 Data: 2008-02-14 01:16:47

i jeszcze kilka ...

Piwnica Świdnicka , Ossolineum z najstarszymi wielkimi dziełami , Przejście Żelaźnicze , Psie Budy , Wejście do świata krasnali - i mieisca i nazwy są równie intrygujące , bramy , małe uliczki , tajemnicze przejścia ...

a gdy odnajdziemy tą Krainę Krasnoludków , ukażą się nam oto ...

Pierożnik Obieżysmak ( Obrzarciuch ) Bibliofil Geolog

• Autor: bergamotka2 Data: 2008-02-14 01:36:58

...we Wrocławiu mamy 62 ! krasnoludki ( te widoczne dla oka ) , ale wiele jest też ukrytych skrzacików , magicznych miejsc zaczarowanych , kuszących na romantyczne spotkanie ...

Dorożkarz czekający na zakochanych  ...

• Autor: bergamotka2 Data: 2008-02-14 01:56:04

a teraz ciii ...

zatrzymaj się , zadumaj się chwilkę

o moim ukochanym Wrocławiu ...

• Autor: malutka_megi Data: 2008-02-14 03:00:46

Wstyd napisać ale nigdy nie byłam we Wrocławiu, muszę kiedys latem wybrać sie do tego miasta z moją rodzinką.pozdrawiam

• Autor: kawa3 Data: 2008-02-14 09:08:30

Slicznie pokazałaś piękno Wrocławia.Mam sentyment do tego miasta, jeżdziłam tam do mojego brata.To piekne miasto.Pozdrawiam Cię i miasto Wrocław.

• Autor: piegusowa Data: 2008-02-26 20:15:32

Pięknie...
     Wracając z gór w czasie ferii, mieliśmy ochotę zajechać do Wrocławia, ale nie wyszło.
    Teraz wiem, że następnym razem to już mus - dzięki za przybliżenie tego, czego jeszcze nie widziałam ( tylko przejazdem...)

• Autor: luckystar Data: 2008-02-14 03:37:45

Bergamotko, dziekuje serdecznie za te bogata i piekna galerie zdjec.... Tez kocham Wroclaw, mam tam bliska rodzine ze strony mojego Ojca, wiec w dziecinstwie bardzo czesto tam bywlam. Masz racje nie bylo tak kolorowo, ale Wroclaw zawsze przyciagal swoja dostojnoscia, ostatni raz bylam we Wroclawiu 14 lat temu w czasie wizyty w Polsce, niestety tym razem we wrzesniu nie bede :(( wiec tym bardziej bylo mi przyjemnie obejrzec te zdjecia :))

• Autor: smakosia Data: 2008-02-14 08:25:35

Ja też bardzo dziękuję za tę uroczą wycieczkę po Wrocławiu. "Zorganizowałaś" ją bardo przemyślanie i niezwykle kusząco, szczególnie dla tych osób, które jeszcze nigdy w tym mieście nie były. Wrocław zwiedzałam parę lat temu, ale w ogromnym pośpiechu mimo to juz wówczas wiedziałam, że ma wiele uroku. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

• Autor: katex Data: 2008-02-14 10:44:28

A mi się aż łezka w oku zakręciła ... To moje miasto.... teraz mieszkam  w UK, ale mam nadzieje że uda nam się pojechać tam na kilka dni na święta wielkanocne ...

• Autor: Shanna Data: 2008-02-14 10:51:45

Mila wycieczka ;) Kazde z naszych polskich miast ma swoj urok i jest piekne, tylko trzeba je odpowiednio "zareklamowac". Ty zrobilas to swietnie. Bylam kilka razy we Wroclawiu, ale nigdy nie patrzylam na niego w taki sposob. Teraz to az sie chce pochodzic po tych uliczkach i poszukac...krasnali ;))))))

• Autor: Ave Data: 2008-02-14 11:52:41

Aż mnie trochę zazdrość wzięła, że "konkurencja" tak kwitnie , ale Wrocław pokazałaś rzeczywiście pięknie :)))))))

• Autor: bergamotka2 Data: 2008-02-14 18:43:26

Dziękuję za miłe komentarze , zachęcam każdego do zwiedzenia Wrocławia na żywo , na własne oczy , a swoją drogą uwielbiam te ciche , wąskie , urocze uliczki ,zaułki , zagubione w plątaninie kamienic ...

... i mrocznej tajemniczości

• Autor: bergamotka2 Data: 2008-02-14 22:55:18

I jeszcze kilka fotek z dzisiejszego walentynkowego spaceru

- w ten magiczny wieczór wszystkim Żarłoczkom życzę duuużo gorącej Miłości

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-02-15 07:30:49

Bergemotko nigdy nie byłam we Wrocławiu i nie wiedziałam ,że tam jest tak pięknie
    Do tej pory myślała, że Kraków nie ma sobie równych...a jednak...

Pozdrawiam Cię Serdecznie

• Autor: teresa55 Data: 2008-02-15 10:39:11

Mieszkam blisko Wrocławia i dosyc czesto w nim jestem. Potwierdzam, Wrocław jest piekny. A rynek ma moim zdaniem jeszcze piekniejszy  niz Kraków / niech mi Krakusy wybaczą /. Pozdrawiam wszystkich miłosników Wrocka.

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-02-15 12:14:38

Tereso wybaczam

• Autor: eNka Data: 2008-02-28 19:29:42

Jak miło, jak miło... powspominać, to również pięć lat mojego życia - studenckiego oczywiście:) Zamieściłaś piękne zdjęcia wyjątkowych miejsc, jednak dla mnie zawsze najdroższy pozostanie Ostrów Tumski, tam mnie uczono:) Miło wspominam też inne miejsca, Park Szczytnicki i Ogród Japoński, gdzie chodziłam na randki, Rynek i piwko po sesji, kawał drogi na stancję na Muchoborze.....hmm. Wszystko pięknie, jednak już po 3 latach mieszkania we Wrocławiu byłam zmęczona tym wiekomiejskim zgiełkiem i życiem na wysokich obrotach, dlatego teraz mieszkam w niedużym, a jakże uroczym Świnoujściu:) Pozdrawiam Ciebie bergamotko, a Ty pozdrów ode mnie Wrocław:)

• Autor: Kasia cz Data: 2008-03-02 20:08:01

Robi wrazenie. Ogladam ''pierwsza milosc'', zauwazylam ze w kazdym odcinku pokazuja piekne widoki Wroclawia.Pozdrawiam.

• Autor: bergamotka2 Data: 2008-03-10 11:45:33

Dziękuję wszystkim za miłe słowa ... wkleję tu coś czasami jeszcze

• Autor: la_petite Data: 2008-03-21 15:48:03

też jestem z Wrocławia, wspaniale pokazałaś piękno i urok tego niesamowitego miasta :)

• Autor: rybka73 Data: 2008-03-21 22:14:15

też jestem Wrocławianką i uwielbiam moje miasto,zakorkowane ulice ,dymiące kominy (na Łowieckiej )elektrociepłowni ,wieżowce wyrastające jak grzyby po deszczu.Bergamotko2 śliczne zdjęcia

Przejdź do pełnej wersji serwisu