Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Doradzicie???

• Autor: aga1 Data: 2008-02-14 21:50:27

Witam!Dawno tutaj nie zaglądałam z braku czasu,jednak mam pewien problem i chciałabym skorzystac z Waszej porady:otóż chodzi mi o zakup samochodu,tzn.konkretnie jaki najlepiej wybrac(ja wiem,że o tym problemie powinnam napisac na jakims forum motoryzacyjnym a nie tutaj na stronce o gotowaniu ale wiem też,że już nie raz udzielaliscie porad nie zwiazanych z tym tematem,sama zresztą z tego korzystałam i się nie zawiodłam).Mam przeznaczone ok.10 tyś na zakup samochodu,zależy mi na samochodzie ekonomicznym dla 3 osobowej rodziny(myślelismy o Oplu Corsie lub Fordzie Escorcie ale nie wiem czy to dobry pomysł).Nie wiem tez czy lepiej auto sprowadzic czy kupic w Polsce?Jaką markę wybrac?Zaznaczam,że to będzie nasz pierwszy samochód a mąż to świeżoupieczony kierowca.....mamy straszny mętlik w głowie.Napewno jest tu wiele osób,ktorzy są kierowcami i posiadaczami samochodów....Bardzo proszę o radę....to chyba jak dotąd najważniejszy zakup w naszym życiu,co ja mówię...napewno!!!!!Za wszystkie sugestie z góry bardzo,bardzo dziękuję!!!!:))))

• Autor: Glumanda Data: 2008-02-15 07:42:43

Hej! Decyzja i tak pozostanie dla Was. Moge Ci tylko podpowiedziec, ze najlepiej byloby gdybyscie pochodzili po salonach samochodowych, w celu zebrania roznych wiadomosci, poinformowania sie, glownie jakie sa modele, ile spalaja na 100km (przecietnie) jaka maja pojemnosc silnika? (od tego ostatniego, u nas np.naliczany jest podatek, nie wiem jak jest w PL) jaki jest duzy bagaznik. Tak zebrac troche informacji, porownac rozne marki, ceny, walory a potem rozgladnac sie za wybrancem, w mozliwym dla Was zakresie finansowym. Nie dajcie sie nigdzie wkrecic, tylko zbierzcie te wiadomosci na zimno..bez emocji. Zeby potem nie bylo... ze wyszliscie z domu po bulki, a wrociliscie z samochodem :) powodzenia. Dodam tylko, ze zakup samochodu, to decyzja bardzo indywidualna i trudno tu komus doradzic. Nie wiem, czy w PL mozna robic tzw., probne jazdy??? bo wg tego tez mozna sie zorientowac, jak komus jakis samochod pasuje. :) Trzymam kciuki za dobry wybor.

Przejdź do pełnej wersji serwisu