Chciałam zapytać, czy ktoś może spisał przepis "Pierogi z farszem makowym" autorki joan777? Chciałam zapoznać się z tym przepisem, ale niestety został usunięty.
Nie mam niestety tego przepisu, ale sama robię takowe pierogi od kilku lat i zawsze są przebojem Wigilii. Robię je ze zwykłego ciasta na pierogi i z masy makowej, którą robię w większej ilości do makowca. Pychota!!!
Najbardziej niesmaczne ze wszystkich pierogów sa własnie pierogi z makiem, nie rozumiem, jak ludzie mogą je lubić. Nigdy też nie lubiłam klusek wigilijnych z makiem.Ale to tylko moje zdanie ponieważ nie cierpię maku,ale moja babcia czesto robiła kluski z makiem .pozdrawiam
Ja natomiast zamierzam na kolejne Boże Narodzenie takowe zrobić, kruche oczywiście, ponieważ również boję się, że nie smakowałyby mi w zwykłym cieście pierogowym. Ale ciasto kruche i nadzienie makowe w postaci pieroga to miła i chyba smakowo bezpieczna odmiana :)
Nie wiem czy to mają być pierogi gotowane czy pieczone? Jeśli pieczone to ja mam taki przepis: 3 szklanki mąki 10 dag margaryny 10 dag smalcu 4 łyżki kwaśnej śmietany 1 jajo 1 łyżeczka cukru Wyrobione ciasto odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Nadziewać farszem jak do makowca. Piec 30min w temp. 220C Przepis pochodzi z WŻ ALE
Bardzo bym chciała poznać Twój przepis na te pierogi z ciasta drożdżowego.Moja teściowa robiła takie ale niestety nie zostawiła przepisu.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Co to takiego, ten :WŻ ALE (?) Uważam, że możesz (powinnaś) wstawić ten przepis, jeśli jest sprawdzony przez Ciebie. Zaznacz tylko pochodzenie. Uważam że nie popełnisz wówczas wykroczenia regulaminowego.
Chciałam zapytać, czy ktoś może spisał przepis "Pierogi z farszem makowym" autorki joan777? Chciałam zapoznać się z tym przepisem, ale niestety został usunięty.
Nie mam niestety tego przepisu, ale sama robię takowe pierogi od kilku lat i zawsze są przebojem Wigilii. Robię je ze zwykłego ciasta na pierogi i z masy makowej, którą robię w większej ilości do makowca. Pychota!!!
Najbardziej niesmaczne ze wszystkich pierogów sa własnie pierogi z makiem, nie rozumiem, jak ludzie mogą je lubić. Nigdy też nie lubiłam klusek wigilijnych z makiem.Ale to tylko moje zdanie ponieważ nie cierpię maku,ale moja babcia czesto robiła kluski z makiem .pozdrawiam
Ja natomiast zamierzam na kolejne Boże Narodzenie takowe zrobić, kruche oczywiście, ponieważ również boję się, że nie smakowałyby mi w zwykłym cieście pierogowym. Ale ciasto kruche i nadzienie makowe w postaci pieroga to miła i chyba smakowo bezpieczna odmiana :)
Nie wiem czy to mają być pierogi gotowane czy pieczone? Jeśli pieczone to ja mam taki przepis:
3 szklanki mąki
10 dag margaryny
10 dag smalcu
4 łyżki kwaśnej śmietany
1 jajo
1 łyżeczka cukru
Wyrobione ciasto odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Nadziewać farszem jak do makowca. Piec 30min w temp. 220C
Przepis pochodzi z WŻ ALE
Robie pierogi z makiem z ciasta drozdzowego i smaze na glebokim tluszczu. Pozdrawiam!!!
Uwielbiam takie pierogi,ja robię zwykłe ciasto pierogowe i masa makowa.
Pozdrawiam
W Twoich przepisach też nie ma nic...a niedługo trzeba będzie szukac...uprzedź "szperaczy"
Co to takiego, ten :WŻ ALE (?)
Uważam, że możesz (powinnaś) wstawić ten przepis, jeśli jest sprawdzony przez Ciebie.
Zaznacz tylko pochodzenie.
Uważam że nie popełnisz wówczas wykroczenia regulaminowego.