Witajcie zamierzam upiec biszkop ,mam przpis ale nie pisze na ilu grzalkach piec ,ja mam dwie grzalki dorna i dolna,i w tym problem na ktorej piec? DOLNA CZY GORNA? piszcie
ja zawsze wkladam biszkopt do nagrzanego piekarnika 180st i przez pierwsze 20 min pieke tylko na dolnej ( wtedy ciasto rosnie lepiej), potem dopiekam na obu grzalkach; gdyby sie za bardzo zrumienil mozna przykryc papierem;pozdr
Piekarnik musi być długo rozgrzewany. Zawsze ma grzać góra + dół. Formę stawiasz na dolnej szynie. Pamiętaj, że tortownicy z ciastem nie wolno stawiać na blasze tylko na metalowej kratce! Temperatura pieczenia biszopktu w tortownicy 180 st. Na roladę na blasze 200 stopni i wyższa półka!
Witajcie zamierzam upiec biszkop ,mam przpis ale nie pisze na ilu grzalkach piec ,ja mam dwie grzalki dorna i dolna,i w tym problem na ktorej piec? DOLNA CZY GORNA? piszcie
Możesz piec na górnej i dolnej to bedzie równo upieczone -
ja zawsze wkladam biszkopt do nagrzanego piekarnika 180st i przez pierwsze 20 min pieke tylko na dolnej ( wtedy ciasto rosnie lepiej), potem dopiekam na obu grzalkach; gdyby sie za bardzo zrumienil mozna przykryc papierem;pozdr
Piekarnik musi być długo rozgrzewany. Zawsze ma grzać góra + dół. Formę stawiasz na dolnej szynie. Pamiętaj, że tortownicy z ciastem nie wolno stawiać na blasze tylko na metalowej kratce! Temperatura pieczenia biszopktu w tortownicy 180 st.
Na roladę na blasze 200 stopni i wyższa półka!