Jest dużo ozdób na boże narodzenie w rękodziełach a może ktoś ma jakiś pomysł na jakieś ozdoby wielkanocne? chciałabym moją córę zająć robieniem ozdób ale jakoś nie mam pomysłu. Może ktoś mi podpowie?
Ja z synkiem na Wielkanoc zamierzam, zrobić wydmuszki, które proponuje anay, jako "bombka z wydmuszki". Pomalujemy to na soczyste wiosenne kolory i pozawieszamy na zieleniejących się gałązkach.
Appetito, czy takie oklejanie kordonkiem jest skomlikowane ? Może ja skusiąbym się na zrobienie takich pisanek... Napisz mi jeszcze czy to są jajka gotowane czy same wydmuszki ? Pozdrawiam...:)))
Jajka są gotowane, bo przy moich "zgrabnych" łapkach nic by z nich nie zostało ;-) a oklejanie jest proste: zaczynamy od czubka jajka przykejając początek nici, i czekamy aż klej wyschnie żeby sie dobrze trzymał, potem jest już dość prosto tylko baaardzo powoli...Ja klej nakładalam wykalaczką tudzież grubą szpilką, cienki paseczek i delikatnie dociskając naklejałam nić kawałeczek po kawałeczku. Nie należy nakładać dużo kleju, bo bedzie sie ,,rozłazić" i musi dobrze wysychać. Żmudna to robota ale efekt fajny, polecam Ci taki cieniowany kordonek lub mulinę
Dziękuję Ci za wskazówki...:))) Mam jeszcze jedno pytanie: czy to może być zwykły klej roślinny czy też musi być trochę mocniejszy np. typu "Kropelka" ?
Podziwiam wszystkie cudności i tak myślę, że trzeba będzie powtórzyć naszą zabawę, sprzed kilku miesięcy, kiedy to przed Świętami Bożego Narodzenia dodawaliśmy tutoriale instruktażowe, jak wykonywać ozdoby choinkowe i na stół wigilijny. Teraz czas na baranki, kury, zające, wydmuszki, kwiaty, koszyczki i inne :)
Jest dużo ozdób na boże narodzenie w rękodziełach a może ktoś ma jakiś pomysł na jakieś ozdoby wielkanocne? chciałabym moją córę zająć robieniem ozdób ale jakoś nie mam pomysłu. Może ktoś mi podpowie?
ja robiłam w zeszłym roku ozdoby z masy solnej
np
super zabawa polecam
Przesliczne!!!!!!
Małgosiu :)) super :))
Malgosiu, piekne te Twoje ozdoby, ale najbardziej podoba mi sie baranek :)))
Ja z synkiem na Wielkanoc zamierzam, zrobić wydmuszki, które proponuje anay, jako "bombka z wydmuszki". Pomalujemy to na soczyste wiosenne kolory i pozawieszamy na zieleniejących się gałązkach.
jest najciekawszy.Pomysłowe wykonanie i bardzo śliczne.
Pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=153957&post=153957&offset=0
dzieki za pomysły te ozdoby z masy solnej są śliczne
A może tutaj coś znajdziesz,pozdrawiam. http://www.kuradomowa.com/zrobtosama/index_wielkanoc.html
Ja przypomnę pisanki, którymi chwaliłam się w ubiegłym roku...:))) Zrobiła je córka mojej koleżanki Ola...
Tak wyglądają :
Oj pamiętam je, pamiętam. Bardzo mi "wpadły w oko". Sa fantastyczne, urocze, ech!
a ja widze je po raz pierwszy i jak dla mnie to rewelacja
One są zabójczo piękne!!! Po prostu cudo:)
Appetito, czy takie oklejanie kordonkiem jest skomlikowane ? Może ja skusiąbym się na zrobienie takich pisanek...
Napisz mi jeszcze czy to są jajka gotowane czy same wydmuszki ? Pozdrawiam...:)))
Jajka są gotowane, bo przy moich "zgrabnych" łapkach nic by z nich nie zostało ;-) a oklejanie jest proste: zaczynamy od czubka jajka przykejając początek nici, i czekamy aż klej wyschnie żeby sie dobrze trzymał, potem jest już dość prosto tylko baaardzo powoli...Ja klej nakładalam wykalaczką tudzież grubą szpilką, cienki paseczek i delikatnie dociskając naklejałam nić kawałeczek po kawałeczku. Nie należy nakładać dużo kleju, bo bedzie sie ,,rozłazić" i musi dobrze wysychać. Żmudna to robota ale efekt fajny, polecam Ci taki cieniowany kordonek lub mulinę
Dziękuję Ci za wskazówki...:)))
Mam jeszcze jedno pytanie: czy to może być zwykły klej roślinny czy też musi być trochę mocniejszy np. typu "Kropelka" ?
Teraz czas na baranki, kury, zające, wydmuszki, kwiaty, koszyczki i inne :)
nie wiem ile lat ma Twoja córa, ale może cosik w tym stylu: