witaj ja jak mam podudzie to wycinam kosc nacieram przyprawami ( uwielbiam z rozmarynem) i zwiazuje jak rolade i siup do piekarnika i w zaleznisci od wielkosci ale 1 1/2 h to min czasu jaki musza spedzic w piekarniku ja pieke z termoobiegem na 180-200°C co jakis czas podlewam wytworzonym sosikiem pozdrawiam mam nadzieje ze chociaz ciutkie pomoglam pozdrowienia
Możesz też podgotować jak leci, z kością. Po ugotowaniu mięsko dosyć fajnie schodzi. Ja mięsko oddzielam od kości, wrzucam z powrotem do gara i robię potrawkę z cebulką i sosem śmietanowym.
Kupiłam 2 duże podudzia z indyka. Czy można je upiec? Jeśli tak to jak długo się pieką?
witaj ja jak mam podudzie to wycinam kosc nacieram przyprawami ( uwielbiam z rozmarynem) i zwiazuje jak rolade i siup do piekarnika i w zaleznisci od wielkosci ale 1 1/2 h to min czasu jaki musza spedzic w piekarniku ja pieke z termoobiegem na 180-200°C co jakis czas podlewam wytworzonym sosikiem pozdrawiam mam nadzieje ze chociaz ciutkie pomoglam pozdrowienia
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Mozesz tez oddzielic je od kosci pokroic w kostkę i zrobic gulasz z dodatkiem czerwonej fasolki
Możesz też podgotować jak leci, z kością. Po ugotowaniu mięsko dosyć fajnie schodzi. Ja mięsko oddzielam od kości, wrzucam z powrotem do gara i robię potrawkę z cebulką i sosem śmietanowym.