Forum

Kuchenne porady

podudzia z indyka

  • Autor: kate501 Data: 2008-02-20 18:43:11

    Kupiłam 2 duże podudzia z indyka. Czy można je upiec? Jeśli tak to  jak długo się pieką?

  • Autor: josephine Data: 2008-02-20 21:31:26

    witaj  ja jak mam  podudzie to wycinam kosc nacieram przyprawami ( uwielbiam z rozmarynem) i zwiazuje jak rolade i siup do piekarnika  i w zaleznisci od wielkosci ale 1 1/2 h to min czasu jaki musza spedzic w piekarniku ja pieke  z termoobiegem na 180-200°C  co jakis czas podlewam wytworzonym sosikiem    pozdrawiam mam nadzieje ze chociaz ciutkie pomoglam pozdrowienia 

  • Autor: kate501 Data: 2008-02-21 08:43:15

    Bardzo dziękuję za odpowiedź.

  • Autor: vikunia Data: 2008-02-21 11:07:13

    Mozesz tez oddzielic je od kosci pokroic w kostkę i zrobic gulasz z dodatkiem czerwonej fasolki

  • Autor: alice Data: 2008-02-24 23:21:43

    Możesz też podgotować jak leci, z kością. Po ugotowaniu mięsko dosyć fajnie schodzi. Ja mięsko oddzielam od kości, wrzucam z powrotem do gara i robię potrawkę z cebulką i sosem śmietanowym.

Przejdź do pełnej wersji serwisu