Forum

Galeria

Kwiaty - Lilia

• Autor: gosia5982 Data: 2008-02-21 18:46:52

Ucze sie robic kwiaty nowa metoda- uzywajac nie znanej mi wczesniej masy"sugar florist paste" i barwnikow w proszku.Kupilam ostatnio ksiażke poswiecona tej metodzie(Lesley Herberts Complete Book of Sugar Flowers)gdzie opisana jest ta metoda krok po kroku.A oto efekty:
    Dodam tylko ze załosc jest jadalna(trzeba tylko uważac na druty :) Pozdrawiam

• Autor: smakosia Data: 2008-02-21 19:01:28

Gosiu, Ty się chyba urodziłaś po to, by robić takie słodkie "cuda". Najpierw Twoje torty zamurowały mnie na amen a teraz ta ozdoba... Wygląda niewiarygodnie. Jak sobie pomyślę, że Ty potrafisz robić tak urocze torty i masz jeszcze do tego ogromną cierpliwość, bo o talencie to już nawet nie muszę wspominać, to nie mogę się pozbyć dręczącej myśli, że się marnujesz. Powinnaś zrobić (jak modelki) takie własne "tortowe portfolio" i zanieść je do najlepszych cukierni w mieście, albo i jeszcze gdzieś dalej. Niech się o Ciebie biją. A tak naprawdę najlepiej by było gdybyś zorganizowała sobie reklamę (na początek w internecie), że wykonujesz na specjalne zamówienia torty i dołączyła do tego zdjęcia. Może potem jakiś własny "interes"...? A może byś tak zaniosła te fotki do firm zajmujących się organizacją wesel...? Moje wielkie gratulacje.

• Autor: Ave Data: 2008-02-22 11:00:03

podpisuje sie pod tym co napisała Smakosia "rencami i nogami" :)))))))) Przepiekne....

• Autor: monika_70 Data: 2008-02-21 19:02:11

piękne, masz zręczne palce. a swoją drogą gdzie kupiłas ksiazke bo ja tez lubie takie "robótki",pozdrawiam,

• Autor: alidab Data: 2008-02-21 19:21:06

Już niejednokrotnie wspominałam, że mam szczególny szacunek do osób , które potrafią zrobić użytek ze swojego talentu.
    Twoje ręce są rzeczywiście chyba stworzone do tego aby te małe "cudeńka" mogły cieszyć czyjeś oczy i to nie przy byle lakich okazjach.
    Takie ozdoby  zasługują na uznanie  dla Twoich zdolności i dobrego smaku.
    Gratuluję Gosiu i mam nadzieję zobaczyć jeszcze inne Twoje piękne "słodkie dzieła"....:)))

• Autor: Baśka Data: 2008-02-21 19:24:48

Te kwiaty wyglądaja tak prawdziwie,że trudno mi uwierzyć w ich jadalność...Są przepiękne...

• Autor: Krystyna911 Data: 2008-02-21 19:31:48

Po prostu zamurowało mnie z wrażenia. Ja jestem totalne beztalencie w sensie artystycznym. Ale zawsze bardzo lubilam i lubię otaczac się pięknymi rzeczami. Bardzo podziwaim ludzi z takim talentem jak Twój. I nieważne jest czy to malarz, rzeźbiarz lub inny twórca. Talent to talent. Nawet gdybym miała i 20 takich książek, to i tak nie dała bym rady zrobic takiego cuda. Gratuluję talentu

• Autor: kawa3 Data: 2008-02-21 19:53:48

Siedzę sobie i patrzę sobie i oczom nie wierzę.Cudne..

• Autor: luckystar Data: 2008-02-21 20:01:29

Niesamowite !!!!!!!!!!!! normalnie mnie zatkalo

• Autor: basiaaa Data: 2008-02-21 20:04:04

Myślałam , że to prawdziwe . Super , są piękne .

• Autor: aga1828 Data: 2008-02-21 20:56:05

Gosiu przepiękne, przezdolniacha z Ciebie, na Twoim miejscu szybko zaczęłabym zbijać na tym fortunę!!!

• Autor: aloiram Data: 2008-02-21 21:03:25

Gosiu, piękne!!!! Strasznie Ci "zazdroszczę" dostępu do gotowych mas, bawników i podręczników. W Polsce, to wszystko raczkuje:-((

• Autor: nonka4 Data: 2008-02-21 22:43:57

Gdybyś nie napisała,że to jdalne nie uwierzyłabym)przecudne

• Autor: vikunia Data: 2008-02-22 10:36:37

jeśli to efekt pierwszych dni nauki to nie wiem co zobaczymy za pare tygodni jak juz  ,,nauczysz ,, sie robić te kwiaty. Dziewczyny mają rację.... powinnaś wykorzystać swój talent i dać wielu ludziom radość z patrzenia na te cudenka:)

• Autor: gosia5982 Data: 2008-02-22 19:37:29

Dziekuje wszystkim za tak mile slowa.Bardzo lubie robic takie ozdoby, a tym wieksza czerpie satysfakcje gdy innym sie te prace podobaja.Zainteresowanych  ksiazka odsylam do strony http://www.amazon.com/Lesley-Herberts-Complete-Sugar-Flowers/dp/1853913561 .Ja swoja nabylam w Londynie w sklepie z artykulami dekoracyjnymi(cukierniczymi).Prawda jest ze teraz nie mam problemow z kupnem potrzebnych mi materiałow.Przyznam ze nie sa to tanie rzeczy, ale za to czesto wystarczy tylko raz cos kupic i poszanowac.

• Autor: alice Data: 2008-02-24 18:02:26

Ale masz TALENT dziewczyno!!! Przez wielkie "T". Cuuuudowne. Zrób więcej zdjęć, daj nacieszyć oczy takimi pięknymi rzeczami biedakom w Polsce. Super! Jak najszybciej pomyśl o jakimś biznesie. Dziewczyny mają rację, nie marnuj talentu. Możesz połączyć przyjemność z interesem. Pozdrowienia i życzę weny twórczej na następne cudeńka.

• Autor: erka Data: 2008-02-24 18:58:15

Po prostu PIEKNE, az sie zachlysnelam kawa jak zdjecie sie otworzylo.
    Pozdrowienia

• Autor: gosia5982 Data: 2008-02-24 21:04:58

Alice oto fotki dla Ciebie.To wszystko co zrobilam od tamtej pory. Pozdrawiam.

• Autor: aloiram Data: 2008-02-24 23:07:43

Szczęka mi opadła :-)). Super!!!!

• Autor: Ave Data: 2008-02-25 13:59:56

Masz łapki ze złota :)))))))

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-02-25 12:04:44

Z wrażenia spadłam z krzesła , dopiero sie wgramoliłam i moge pisać .Jestem w szoku.Podziwiem Twój ogromny talent i radze Ci założyć coś własnego bo dlaczego ktoś ma bogacić się na Twoim talencie!!

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ,że masz dostęp do takich rzeczy. Mieszkam w Krakowie i nawet w tak ogromniastym mieście ciężko zdobyć durne barwniki spożywcze (musialam zamawiać na allegro) nie wspominając o innych interesujących mnie akcesoriach cukierniczych. Kiedyś oglądałam filmiki jak sie robi takie kwiaty i nie moglam uwiezyc ze są prawdziwe : http://www.youtube.com/watch?v=XdX2LHCRYjg http://www.youtube.com/watch?v=dN_kpoRXX3c&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Q80PrMjhn64 http://www.youtube.com/watch?v=sqo41dtMlds
    http://www.youtube.com/watch?v=yaBnwLZEpQg&feature=related Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu