Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Szukam fotografa z doświadczeniem pstrykania potraw

• Autor: lubczyk69 Data: 2008-02-22 12:38:16

Pilnie poszukuję zapaleńca fotografika zamieszkałego w Krakowie lub okolicy. Potrzebna jest umiejęstność fotografowania potraw na talerzu i własny odpowiedni sprzęt.
    Ja mam kota na punkcie gotowania i rozglądam się za kimś kto ma takie samo skrzywienie w temacie robienie zdjęć.
    Cel współpracy - wydanie serii książek kucharskich w renomowanym wydawnictwie i na początku niestety marny zarobek.
    Ewentualne i tylko poważne zgłoszenia proszę kierować na: konfekt@poczta.fm

• Autor: vikunia Data: 2008-02-22 13:14:47

oglądalam niedawno program o robieniu zdjęć kulinarnych. I okazalo sie ze te wszystkie smakowite wypieki, miesa i inne danie są sztuczne. Jest firma , ktora specjalizuje sie w robieniu takich sztucznych produktów, ktore wygladaja jak naturalne. fotograf , ktory wystepowal w tym programie mowil ,ze nie zdecydowal by sie robic fotek naturalnej potrawie , bo zadne wydawnictwo by jej nie przyjęlo.Chodzi tu o to ze naturalne potrawy pod wplywem ostrego swiatla ktorego wymaga ten typ fotografii ,,rozplywają sie,, W jedny sklepie zrobiono nawet test i czestowano klientow pączkami sztucznymi i prawdziwymi i wszyscy siegali po sztuczny:). Tylko ze po ugryzieniu mieli miny nieci zdziwione:)

• Autor: vikunia Data: 2008-02-22 13:26:43

c.d. ale jesli jak piszesz masz kota na punkcie gotowania i jesli dolozysz jeszcze pare deko uporu to mysle ze znajdziesz taką druga osobe z kotem na punkcie fotografii i wydacie piekna i smakowita książkę . Zycze powodzenia

• Autor: lubczyk69 Data: 2008-02-22 14:15:07

Użytkownik vikunia napisał w wiadomości:
    > c.d. ale jesli jak piszesz masz kota na punkcie gotowania i jesli dolozysz
    > jeszcze pare deko uporu to mysle ze znajdziesz taką druga osobe z kotem na
    > punkcie fotografii i wydacie piekna i smakowita książkę . Zycze powodzenia

Uporu to ja mam cały worek. Brak mi tylko właśnie cieni i światła  i tego całego kramu, który temu musi towarzyszyć.
    Aha! To nie musi być koniecznie pan fotograf. Chętnie będzie widziana i pani z taką umiejętnością. Chodzi o fachowość a nie o płeć.

• Autor: krysia64 Data: 2008-02-22 17:13:42

...no i z Krakowa ............uuuuuuuuuuuu

• Autor: lubczyk69 Data: 2008-02-22 20:03:13

Użytkownik krysia64 napisał w wiadomości:
    > ...no i z Krakowa ............uuuuuuuuuuuu

Kraków nie jest tu żadnym ograniczeniem. W grę mogą wchodzić też miasta i ich okolice, w których będą się odbywać mecze ME w 2012 roku!

• Autor: bea39 Data: 2008-02-22 18:54:55

Miałabym fotografika zawodowego i Pana :)

• Autor: lubczyk69 Data: 2008-02-22 20:01:08

Użytkownik bea39 napisał w wiadomości:
    > Miałabym fotografika zawodowego i Pana :)

Ino, że to pierwsze zadanie niestety jest kiepsko płacone przez wydawcę i dlatego nie stać mnie na zawodowca. Chyba, że zechce potraktować to jako przygodę. Ja sam z tego może zdołam pokryć wydatki własne. Później to się może rozwinąć lawinowo i przynieść parę mieszków.

• Autor: lubczyk69 Data: 2008-02-23 07:18:00

Daj mu prosze namiar na mnie. Jeśli będzie zainteresowany, sam się zgłosi.
    Ja w tej chwili mam w domu groźną grypę ze wszystkimi atrakcjami i nie wiem kiedy sie podrapać. Nieustannie krążę między kuchnią, apteką i łożem boleści.

• Autor: mint Data: 2008-02-22 21:03:00

Wejdz na profil uzytkownika; anay - poogladaj jej zdjecia, moze akurat dogadacie sie.
    Mozesz tez poogladac zdjecia na portalu fotograficznym i spobowac dogadac sie, zajrzyj tutaj:
    http://plfoto.com/60962/autor.html Pozdrawiam!

Przejdź do pełnej wersji serwisu