Nie ma czegoś takiego jak wzór podania o mieszkanie. Jesli chodzi o mieszkania komunalne to każda z gmin ma swoje własne druki do pobrania w odpowiedniej jednostce.W spóldzielniach mieszkaniowych też istnieje jakaś określona procedura. Po prostu podejdź do spółdzielni mieszkaniowej bądź stosownego wydziału gminy zajmującego się przydziałem mieszkan i tam pytaj.
Może to o to Ci chodzi...? Jan Kowalski
71-455 Szczecin
ul. Nadziei 3/14
nr członkowski 17346
Spółdzielnia Mieszkaniowa "Wspólny Dół"
71-566 Szczecin ul. Manipulacji 45
Na podstawie art 12 ustawy z dnia 15 grudnia 2000 roku o spółdzielniach mieszkaniowych wnoszę o przekształcenie przysługującego mi spółdzielczego lokatorskiego prawa do lokalu (lub: art. 17-14 w przypadku spółdzielczego prawa własnościowego do lokalu bądź art. 48 - w przypadku najemczego prawa do lokalu) w prawo odrębnej własności do lokalu. Przekształcenie będzie dotyczyło lokalu nr 3/14 położonego przy ulicy Nadziei.
Zobowiązuję się wpłacić nominalną kwotę umorzenia kredytu lub dotacji w części przypadającej na mój lokal.
W związku z powyższym proszę o niezwłoczne określenie wysokości należnej kwoty i podanie numeru konta, na które można dokonać wpłaty.
Jan Kowalski
szukam szukam i szukam i nic prosze pomozcie mi znalezc wzor podania
Nie ma czegoś takiego jak wzór podania o mieszkanie. Jesli chodzi o mieszkania komunalne to każda z gmin ma swoje własne druki do pobrania w odpowiedniej jednostce.W spóldzielniach mieszkaniowych też istnieje jakaś określona procedura. Po prostu podejdź do spółdzielni mieszkaniowej bądź stosownego wydziału gminy zajmującego się przydziałem mieszkan i tam pytaj.
Może to o to Ci chodzi...? Jan Kowalski 71-455 Szczecin ul. Nadziei 3/14 nr członkowski 17346 Spółdzielnia Mieszkaniowa "Wspólny Dół" 71-566 Szczecin ul. Manipulacji 45 Na podstawie art 12 ustawy z dnia 15 grudnia 2000 roku o spółdzielniach mieszkaniowych wnoszę o przekształcenie przysługującego mi spółdzielczego lokatorskiego prawa do lokalu (lub: art. 17-14 w przypadku spółdzielczego prawa własnościowego do lokalu bądź art. 48 - w przypadku najemczego prawa do lokalu) w prawo odrębnej własności do lokalu. Przekształcenie będzie dotyczyło lokalu nr 3/14 położonego przy ulicy Nadziei. Zobowiązuję się wpłacić nominalną kwotę umorzenia kredytu lub dotacji w części przypadającej na mój lokal. W związku z powyższym proszę o niezwłoczne określenie wysokości należnej kwoty i podanie numeru konta, na które można dokonać wpłaty. Jan Kowalski