Napiszcie ,waszym zdaniem, które ciasta czy ciasteczka, sałatki , jakies przekąski dla was są wysmienite , bardzo dobre. Chciałabym się dowiedzieć i wykorzystać te przepisy na moje urodziny i mojej mamy :-) (w kwietniu), takze na najblizsze swieta wielkanocne BAAAAArdzo dziękuję. :-). Za odpowiedz dziękuję.
Mnie najczęsciej goście proszą o ciasto "cycki murzynki". Widze , że tu jest już kilka wersji i nie wiem czy któraś jest taka sama jak moj przepis. Spód -wiadomo (kokosowo makowy ). Masa koniecznie lekko wypływająca czyli: Ucieram porządnie masło z cukrem (do białości) i dopiero wtedy wcieram w to po odrobinie gotowe budynie smietankowe (ugotowane w połowie mleka) lub budyń robiony z żółtek ; potem dodaje jeszcze surowe żółtka 2-4 szt.- tak aby masa była odrobinę "lejąca" - z masą karpatkową to już nie to samo ciasto. Obowiązkowe ananasy pod masę. I biszkopty koniecznie moczone w alkoholu (w razie braku "lepszego" aloholu moczyłam w zalewie od ananasów wymieszanej z wodką) - im mocniejszy alkohol tym mniej daję surowych zółtek do masy.
aga, to prawda,że dużo są tutaj przepisy a trudno je wybrac , no i dlatego prosze innych o rade. A ta sałatka muszę wypróbować. Ewa, to ciasto cycki z murzynki - pamietam jak moja mama to piekła kiedys , były dobre :-) .
Napiszcie ,waszym zdaniem, które ciasta czy ciasteczka, sałatki , jakies przekąski dla was są wysmienite , bardzo dobre. Chciałabym się dowiedzieć i wykorzystać te przepisy na moje urodziny i mojej mamy :-) (w kwietniu), takze na najblizsze swieta wielkanocne BAAAAArdzo dziękuję. :-). Za odpowiedz dziękuję.
na przykład http://wielkiezarcie.com/przepis24450.html ale tu jest tak duzo przepisów, że trudno wybrac kilka.....
Mnie najczęsciej goście proszą o ciasto "cycki murzynki".
Widze , że tu jest już kilka wersji i nie wiem czy któraś jest taka sama jak moj przepis.
Spód -wiadomo (kokosowo makowy ).
Masa koniecznie lekko wypływająca czyli: Ucieram porządnie masło z cukrem (do białości) i dopiero wtedy wcieram w to po odrobinie gotowe budynie smietankowe (ugotowane w połowie mleka) lub budyń robiony z żółtek ; potem dodaje jeszcze surowe żółtka 2-4 szt.- tak aby masa była odrobinę "lejąca" - z masą karpatkową to już nie to samo ciasto.
Obowiązkowe ananasy pod masę. I biszkopty koniecznie moczone w alkoholu (w razie braku "lepszego" aloholu moczyłam w zalewie od ananasów wymieszanej z wodką) - im mocniejszy alkohol tym mniej daję surowych zółtek do masy.
To pierwsze co mi przyszło do głowy.
ewa
aga, to prawda,że dużo są tutaj przepisy a trudno je wybrac , no i dlatego prosze innych o rade. A ta sałatka muszę wypróbować.
Ewa, to ciasto cycki z murzynki - pamietam jak moja mama to piekła kiedys , były dobre :-) .
Polecam:
http://wielkiezarcie.com/przepis12375.html - obowiązkowy 3 bit
http://wielkiezarcie.com/przepis20268.html - rafaello
http://wielkiezarcie.com/przepis23614.html - pycha ciasteczka :)
http://wielkiezarcie.com/przepis17063.html Szrlotka z winem -polecam to ciasto to też jest super http://wielkiezarcie.com/przepis 27448.html tort advokatowy