Forum

Pomysł czy Problem?

Nie można wstawić zdjęcia ...

• Autor: alidab Data: 2008-02-26 10:22:37

Chciałam wstawić zdjęcie ale komputer mi nie pozwala...:(    Pojawia się komunikat : "wskaż plik z obrazem". Wskazuję, nazywam i...nic...
    Może wyczerpałam już limit na WŻ-u ?

• Autor: Pampas Data: 2008-02-26 10:41:43

Nie ma limitów, więc to nie to.
    Przed chwilą sprawdziłem i dodawanie działa. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że nazwa pliku jest jakaś dziwna. Zmień może tą nazwę na taką która zawiera tylko litery (bez polskich znaków) i cyfry i daj znać czy pomogło.

• Autor: alidab Data: 2008-02-26 11:01:37

Z tym limitem to był oczywiście żart....:)))) Ale zdjęcia nie mogę wstawić nadal, użyłam w nazwie tylko liter , bez cyfr i bez polskich znaków. Ten sam komunikat, z tego samego aparatu i tego samego komputera. Nie dalej jak w niedzielę wstawiałam zdjęcia bez problemu. Nie rozumiem o co chodzi...

• Autor: Pampas Data: 2008-02-26 11:04:33

Ja też nie rozumiem, bo u nie działa i jak na razie nikt inny nie pisze o podobnych problemach.
    Może z tym zdjęciem jest coś nie tak? Może jakies inne da się wkleić.

• Autor: alidab Data: 2008-02-26 11:19:29

Próbowałam wstawić zdjęcie, które już jest w bibliotece i też jest komunikat : "wskaż plik z obrazem", inne zdjęcie - też to samo.
    Wygląda na to, że system nie widzi tych zdjeć... ech, głupoty chyba opowiadam.
    Nie wiem jak mam to naprawić..:(((

• Autor: Pampas Data: 2008-02-26 11:34:24

A może zmień przeglądarkę. Sam nie wiem co mam doradzić. Generalnie program na serwerze nie widzi pliku ze zdjęciem, ale co tam jest nie tak

Czy jesze ktoś ma pdobne problemy, czy to odosobniony przypadek?

• Autor: Ave Data: 2008-02-26 11:41:20

mnie wstawia bez problemu

• Autor: Krystyna911 Data: 2008-02-26 11:47:26

mnie chyba też

• Autor: Ave Data: 2008-02-26 21:04:01

Alu ale ja dodałam do biblioteki nowe zdjęcie i je tu włozyłam

• Autor: alidab Data: 2008-02-26 21:51:28

Coś się dzieje z moim komputerem, prze parę godzin nie miałam dostępu do internetu .
    Wyprosił mnie taką komendą: "Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci".
    Wieczorem przy desperackiej kolejnej  próbie uruchomienia zaczął działać niby normalnie ale nowych zdjęć do biblioteki w dalszym ciągu wstawić nie mogę. Jutro skontaktuję się z administratorem kablówki osiedlowej z której mam internet.
    Wizja braku dostępu do internetu w połączeniu z moim przymusowym uziemieniem w domu była mało optymistyczna...:))))

• Autor: Ave Data: 2008-02-27 10:22:10

Alu, może byc też tak, że ktoś w sieci (z Twojej kablówki) "ukradł" Ci IP Twojego komputera i mając ten numer loguje sie w sieci za friko. Sieć rozpoznaje 1 numer i kolejny juz odrzuca. To się zdaża "zdolnym cwaniaczkom", a dla Ciebie to kłopot.
    Mam jednak nadzieję, że tym razem to coś zupełnie innego i wszystko, po telefonie do kablówki, się wyjaśni. Pozdrawiam. Ewa

• Autor: alidab Data: 2008-02-27 12:21:25

Właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z administratorem i tak rzeczywiście było. Ktoś podobno przez pomyłkę próbował działać na moim numerze IP. Po tym fakcie nie miałam dostępu do internetu. Po kilku godzinach wszystko wróciło do normy ale problem wstawienia zdjęć
    pozostał.  Administrator nie może mi pomóc i tym sposobem jest szansa,że nie będę obciążać serwera wstawianiem zdjęć na WŻ-u.
    Przynajmniej narazie...:)))

• Autor: Ave Data: 2008-02-27 22:28:17

Nie, nie zgadzam się !!!! , pogadaj z tym Twoim komputerem, niech sie nie wygłupia, ja uwielbiam Twoje fotki ;))))))

• Autor: alidab Data: 2008-02-26 12:51:10

Pampasie, podpowiesz co z tym fantem zrobić ?
    CO się mogło stać, te zdjęcia, które są już w bibliotece mogę wstawić bez problemu natomiast nowe ...w żaden sposób.
    Zmiana przeglądarki też niczego nie zmieniła.
    Komuniat jest niewzruszony : " tiny MCE object reference not found from popup"
    a następnie; "wskaż plik z obrazem"
    Co mogłam zrobić nie tak ?

• Autor: Pampas Data: 2008-02-26 13:00:22

Nie mam bladego pojęcia co się dzieje - przynajmniej na razie. Może potem coś wymyślę.

• Autor: alidab Data: 2008-02-26 13:06:45

Dzięki, polecam się Twojej pamięci  (jak znajdziesz chwilę czasu ). Sprawa nie jest pilna....a sama już nic nie wymyślę...:)))

• Autor: magda77 Data: 2008-03-01 19:16:00

Alidab czy Twój problem już został rozwiązany? Bo ja właśnie odkryłam,że mam tak samo...
    Tzn.nie mogę wprowadzić nowego zdjęcia do ,,biblioteki obrazów''. Ostatnio dodawałam komentarz ze zdjęciem 22.02 i było wszystko oki.
    Nie chcę zaśmiecać forum podobnym wątkiem ,może tu mi ktoś odpowie?!!

• Autor: alidab Data: 2008-03-01 20:15:35

Mój problem, niestety nie został rozwiązany. Był kiedyś kolega informatyk, stwierdził, że nie rozumie o co chodzi.
    W przyszłym tygodniu ma zabrać mój komputer do siebie i przeinstalować system. W  tym cała nadzieja.
    Wczoraj chciałam wstawić zdjęcia jeszcze do konkursu walentynkowego i niestety, nie udało się.
    Ja technicznie do "bystrzaków" nie należę, muszę zdać się na pomoc biegłych w tej materii.
    Magdal, jak znajdziesz rozwiązanie, to podziel się swoimi uwagami, ok ? Pozdrawiam...:)))

• Autor: bunia Data: 2008-03-01 21:33:10

Próbowałam czy u mnie nic się nie popsuło:)))) i wszystko jak widać działa:))) Ali puszczam do Ciebie oczko:) a co do konkursu to mysle że powinno być uwzglednione Twoje zgłoszenie z przyczyn technicznych:))))) pozdrawiam:)

• Autor: alidab Data: 2008-03-01 22:00:05

Bunia..., Słonko...:)))  Ale ładne to oczko do mnie puszczasz....:)))
    Co do konkursu, to nie ma problemu i tak nie miałam czym błyszczeć. Żadna strata a może i lepiej. Bardziej martwi mnie fakt
    braku możliwości wstawienia zdjęć w ogóle. Już mi się trochę uzbierało. Pozdrawiam...:)))

• Autor: bunia Data: 2008-03-01 22:12:12

W Twoich ustawieniach widziałam serduszka na fotkach i tak myslałam czemu nie ma ich w zgłoszeniu na konkurs:) A wracając do Twojej usterki to Cię rozumię bo też nie lubię jak coś nie funkcjonuje jak powinno. Twoje uzbierane fotki to ja chętnie obejżę skumulowane:))) Rownież pozdrawiam:)))

• Autor: magda77 Data: 2008-03-03 18:51:15

witaj Alidab !! Mój problem zdaje się,że został już rozwiązany.Korzystałam zawsze z ,,OPERY'' i było wszystko w porządku.Od kilku dni nie otwierała mi się ,,biblioteka obrazów'' ani ,,ikonki'' obok niej.Zainstalowałam więc ,,MOZILLE'' (specjalnie żeby móc korzystać z WŻ )Teraz jest już wszystko dobrze:)))

• Autor: shiraja Data: 2008-04-03 12:13:57

tez tak miałam na szczęście już jest ok (dzięki pomocy żaarłoczków)
    nawet watek załorzyłam osobny, bo twój przegapiłam....

musisz zmniejszyc rozmiar fotek przez np program do obróbki fotek polecam
    photoshape albo przez wstawienie do fotosika i skopiowanie z powrotem na kompa juz zmniejszonej fotki.
    u ,mnie zadziałało . pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu