Forum

Gawędy o jedzeniu

Jak niedopuścić do ....

• Autor: Janek Data: 2008-02-26 12:19:20

PORADA 1 :...zakitowania brudem i osadem kibelka:
     - kupić szczotkę sedesową i nauczyć domowników jej używania;
     - używać kostek zawieszanych w specjalnych polemniczkach wewnątrz sedesu: pomagaja w utrzymaniu czystości, a jednocześnie usuwają(niwelują) kibelkowe aromaty.
     - kupić, mieć stale w domu i raz na tydzień lub rzadziej, zależnie od potrzeb używać odpowiedni "Domestos" lub "Cilit" ...albo inny środek do tych celów.

NIE UŻYWAĆ płynów typu "Fosol" i innnych , przeznaczonych do zupełnie innych celów ( "Fosol "jest silnie żrącym środkiem do odrdzewiania metali i ...skutecznie niszczącym emalię na urządzeniach sanitarnych, nie mówiąc o tym  że i na pęcherzyki płucne działa również skutecznie, chociaż baaaaaaaaardzo powoli.
     To jest tak jakby gospodyni domowa krojąc makaron używała deski stolnicy zamiast podłożyć deskę na stolnicę, i zamiast noża używała tasaka.

• Autor: maniuś Data: 2008-02-26 12:34:09

Janku

• Autor: Pampas Data: 2008-02-26 14:00:41

Super, ale gdzies tu sie kryje drugie dno w tej poradzie, wszak to dział z pomysłami na ulepszenie WŻ

• Autor: till Data: 2008-02-26 15:52:53

:))) drugie dno kryje się jak sądzę w innym dziale... i jeśli mam byc szczera, to wolałabym, żeby się już ukryło jeszcze dokładniej... :))))

• Autor: Janek Data: 2008-02-27 14:37:50

Użytkownik till napisał w wiadomości:
    > :))) drugie dno kryje się jak sądzę w innym dziale... i jeśli mam byc szczera,
    > to wolałabym, żeby się już ukryło jeszcze dokładniej... :))))

Czy może być taki...

..komentarz , wiem że nie lubisz tego typu gifow ale ten raz ...przyjmij.

• Autor: till Data: 2008-02-27 16:57:45

Noooo... kwiaty są absolutnym wyjątkiem w regule gifów:)))))

• Autor: Janek Data: 2008-02-27 14:33:09

A już myślałem , że moich postów WCALE nie czytasz, wybacz, myliłem się.

• Autor: jasia Data: 2008-02-26 14:05:19

Są jeszcze takie specjalne tabletki, ktore się wkłada do pojemnika z wodą...
    o ile ktoś ma pojemnik...

i mozna iść na ryby

• Autor: Ola1979 Data: 2008-03-15 21:02:15

A to bardzo ciekawe może załozyłbyś Janku specjalne forum np: "PORADY DOMOWE" bardzo przydatne w życiu Pozdrawiam :-)

• Autor: Janek Data: 2008-04-02 10:34:04

Użytkownik Ola1979 napisał w wiadomości:
    > A to bardzo ciekawe może załozyłbyś Janku specjalne forum np: "PORADY DOMOWE"
    > bardzo przydatne w życiu
    >
    > Pozdrawiam :-)

No, wtedy bym dostal "popalić" za wymąrzanie się .
    Zresztą, moje wątki umierają śmiercią "naturalną" .
    Ale dowcip Ci się udał.

• Autor: bahus Data: 2008-03-17 16:07:46

Użytkownik Janek napisał w wiadomości:

To jest tak jakby gospodyni
    > domowa krojąc makaron używała deski stolnicy zamiast podłożyć deskę na
    > stolnicę, i zamiast noża używała tasaka.

Tu muszę wtrącić swoje trzy grosze...Otóż Chińczycy od stuleci zamiast noża używają tasaka...nawet do krojenia makaronu. I są w tej dziedzinie niezaprzeczalnymi mistrzami.
    Bahus

• Autor: Janek Data: 2008-03-18 19:28:48

Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    > Użytkownik Janek napisał w wiadomości:To jest tak jakby gospodyni > domowa
    > krojąc makaron używała deski stolnicy zamiast podłożyć deskę na > stolnicę,
    > i zamiast noża używała tasaka.Tu muszę wtrącić swoje trzy grosze...Otóż
    > Chińczycy od stuleci zamiast noża używają tasaka...nawet do krojenia makaronu.
    > I są w tej dziedzinie niezaprzeczalnymi mistrzami.Bahus

Mój czwarty i  ...ostatni grosz: nie jest to tasak, tylko nóż drogi Bahusie, jako mistrz kuchni(!) powinieneś znać definicję tasaka...jednym z pierwszych warunków jest jego wykonanie: tasak jest z grubszej stali aniżeli ten chiński "tasak", ...tylko wyglądem "na odległłość"  przypomina tasak, sam mam taki nóż i tasak. Noża tego typu używam dosyć często.

W swojej wypowiedzi powyższej mialem na myśli właśnie , nazwijmy umownie:"tasak" nam znany, lekką "siekierkę rzeźniczą o krótkim trzonku"
    Ale moze sie mylę
    Pozdrawiam

• Autor: Bodek Data: 2008-03-19 09:57:02

jak juz temacik ruszyliscie chlopaki to sie pochwale jaki tasak:) sobie sprawilem :)

• Autor: wwiolinka Data: 2008-03-29 18:08:43

Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
    >  PORADA 1 :...zakitowania brudem i osadem kibelka: - kupić szczotkę
    > sedesową i nauczyć domowników jej używania; - używać kostek zawieszanych
    > w specjalnych polemniczkach wewnątrz sedesu: pomagaja w utrzymaniu czystości,
    > a jednocześnie usuwają(niwelują) kibelkowe aromaty. - kupić, mieć stale w
    > domu i raz na tydzień lub rzadziej, zależnie od potrzeb używać odpowiedni
    > "Domestos" lub "Cilit" ...albo inny środek do tych
    > celów.

Porada dodatkowa;) kupić WC Tabs np w Lidl około 7-9 zł wrzucać na noc

• Autor: Teresa.Marcjan Data: 2008-06-24 21:20:12

a najlepiej...  spłukiwać zaraz po zalatwieniu "potrzeby fizjologicznej"... i co wieczór  przemyc Domestosem lub WC Picker...

Przejdź do pełnej wersji serwisu