PORADA 1 :...zakitowania brudem i osadem kibelka: - kupić szczotkę sedesową i nauczyć domowników jej używania; - używać kostek zawieszanych w specjalnych polemniczkach wewnątrz sedesu: pomagaja w utrzymaniu czystości, a jednocześnie usuwają(niwelują) kibelkowe aromaty. - kupić, mieć stale w domu i raz na tydzień lub rzadziej, zależnie od potrzeb używać odpowiedni "Domestos" lub "Cilit" ...albo inny środek do tych celów.
NIE UŻYWAĆ płynów typu "Fosol" i innnych , przeznaczonych do zupełnie innych celów ( "Fosol "jest silnie żrącym środkiem do odrdzewiania metali i ...skutecznie niszczącym emalię na urządzeniach sanitarnych, nie mówiąc o tym że i na pęcherzyki płucne działa również skutecznie, chociaż baaaaaaaaardzo powoli. To jest tak jakby gospodyni domowa krojąc makaron używała deski stolnicy zamiast podłożyć deskę na stolnicę, i zamiast noża używała tasaka.
Użytkownik till napisał w wiadomości: > :))) drugie dno kryje się jak sądzę w innym dziale... i jeśli mam byc szczera, > to wolałabym, żeby się już ukryło jeszcze dokładniej... :))))
Czy może być taki...
..komentarz , wiem że nie lubisz tego typu gifow ale ten raz ...przyjmij.
Użytkownik Ola1979 napisał w wiadomości: > A to bardzo ciekawe może załozyłbyś Janku specjalne forum np: "PORADY DOMOWE" > bardzo przydatne w życiu > > Pozdrawiam :-)
No, wtedy bym dostal "popalić" za wymąrzanie się . Zresztą, moje wątki umierają śmiercią "naturalną" . Ale dowcip Ci się udał.
To jest tak jakby gospodyni > domowa krojąc makaron używała deski stolnicy zamiast podłożyć deskę na > stolnicę, i zamiast noża używała tasaka.
Tu muszę wtrącić swoje trzy grosze...Otóż Chińczycy od stuleci zamiast noża używają tasaka...nawet do krojenia makaronu. I są w tej dziedzinie niezaprzeczalnymi mistrzami. Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości: > Użytkownik Janek napisał w wiadomości:To jest tak jakby gospodyni > domowa > krojąc makaron używała deski stolnicy zamiast podłożyć deskę na > stolnicę, > i zamiast noża używała tasaka.Tu muszę wtrącić swoje trzy grosze...Otóż > Chińczycy od stuleci zamiast noża używają tasaka...nawet do krojenia makaronu. > I są w tej dziedzinie niezaprzeczalnymi mistrzami.Bahus
Mój czwarty i ...ostatni grosz: nie jest to tasak, tylko nóż drogi Bahusie, jako mistrz kuchni(!) powinieneś znać definicję tasaka...jednym z pierwszych warunków jest jego wykonanie: tasak jest z grubszej stali aniżeli ten chiński "tasak", ...tylko wyglądem "na odległłość" przypomina tasak, sam mam taki nóż i tasak. Noża tego typu używam dosyć często.
W swojej wypowiedzi powyższej mialem na myśli właśnie , nazwijmy umownie:"tasak" nam znany, lekką "siekierkę rzeźniczą o krótkim trzonku" Ale moze sie mylę Pozdrawiam
Użytkownik Janek napisał w wiadomości: > PORADA 1 :...zakitowania brudem i osadem kibelka: - kupić szczotkę > sedesową i nauczyć domowników jej używania; - używać kostek zawieszanych > w specjalnych polemniczkach wewnątrz sedesu: pomagaja w utrzymaniu czystości, > a jednocześnie usuwają(niwelują) kibelkowe aromaty. - kupić, mieć stale w > domu i raz na tydzień lub rzadziej, zależnie od potrzeb używać odpowiedni > "Domestos" lub "Cilit" ...albo inny środek do tych > celów.
Porada dodatkowa;) kupić WC Tabs np w Lidl około 7-9 zł wrzucać na noc
PORADA 1 :...zakitowania brudem i osadem kibelka:
- kupić szczotkę sedesową i nauczyć domowników jej używania;
- używać kostek zawieszanych w specjalnych polemniczkach wewnątrz sedesu: pomagaja w utrzymaniu czystości, a jednocześnie usuwają(niwelują) kibelkowe aromaty.
- kupić, mieć stale w domu i raz na tydzień lub rzadziej, zależnie od potrzeb używać odpowiedni "Domestos" lub "Cilit" ...albo inny środek do tych celów.
NIE UŻYWAĆ płynów typu "Fosol" i innnych , przeznaczonych do zupełnie innych celów ( "Fosol "jest silnie żrącym środkiem do odrdzewiania metali i ...skutecznie niszczącym emalię na urządzeniach sanitarnych, nie mówiąc o tym że i na pęcherzyki płucne działa również skutecznie, chociaż baaaaaaaaardzo powoli.
To jest tak jakby gospodyni domowa krojąc makaron używała deski stolnicy zamiast podłożyć deskę na stolnicę, i zamiast noża używała tasaka.
Super, ale gdzies tu sie kryje drugie dno w tej poradzie, wszak to dział z pomysłami na ulepszenie WŻ
:))) drugie dno kryje się jak sądzę w innym dziale... i jeśli mam byc szczera, to wolałabym, żeby się już ukryło jeszcze dokładniej... :))))
Użytkownik till napisał w wiadomości:
> :))) drugie dno kryje się jak sądzę w innym dziale... i jeśli mam byc szczera,
> to wolałabym, żeby się już ukryło jeszcze dokładniej... :))))
Czy może być taki...
..komentarz , wiem że nie lubisz tego typu gifow ale ten raz ...przyjmij.
A już myślałem , że moich postów WCALE nie czytasz, wybacz, myliłem się.
Są jeszcze takie specjalne tabletki, ktore się wkłada do pojemnika z wodą...
o ile ktoś ma pojemnik...
i mozna iść na ryby
A to bardzo ciekawe może załozyłbyś Janku specjalne forum np: "PORADY DOMOWE" bardzo przydatne w życiu Pozdrawiam :-)
Użytkownik Ola1979 napisał w wiadomości:
> A to bardzo ciekawe może załozyłbyś Janku specjalne forum np: "PORADY DOMOWE"
> bardzo przydatne w życiu
>
> Pozdrawiam :-)
No, wtedy bym dostal "popalić" za wymąrzanie się .
Zresztą, moje wątki umierają śmiercią "naturalną" .
Ale dowcip Ci się udał.
Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
To jest tak jakby gospodyni
> domowa krojąc makaron używała deski stolnicy zamiast podłożyć deskę na
> stolnicę, i zamiast noża używała tasaka.
Tu muszę wtrącić swoje trzy grosze...Otóż Chińczycy od stuleci zamiast noża używają tasaka...nawet do krojenia makaronu. I są w tej dziedzinie niezaprzeczalnymi mistrzami.
Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> Użytkownik Janek napisał w wiadomości:To jest tak jakby gospodyni > domowa
> krojąc makaron używała deski stolnicy zamiast podłożyć deskę na > stolnicę,
> i zamiast noża używała tasaka.Tu muszę wtrącić swoje trzy grosze...Otóż
> Chińczycy od stuleci zamiast noża używają tasaka...nawet do krojenia makaronu.
> I są w tej dziedzinie niezaprzeczalnymi mistrzami.Bahus
Mój czwarty i ...ostatni grosz: nie jest to tasak, tylko nóż drogi Bahusie, jako mistrz kuchni(!) powinieneś znać definicję tasaka...jednym z pierwszych warunków jest jego wykonanie: tasak jest z grubszej stali aniżeli ten chiński "tasak", ...tylko wyglądem "na odległłość" przypomina tasak, sam mam taki nóż i tasak. Noża tego typu używam dosyć często.
W swojej wypowiedzi powyższej mialem na myśli właśnie , nazwijmy umownie:"tasak" nam znany, lekką "siekierkę rzeźniczą o krótkim trzonku"
Ale moze sie mylę
Pozdrawiam
jak juz temacik ruszyliscie chlopaki to sie pochwale jaki tasak:) sobie sprawilem :)
Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
> PORADA 1 :...zakitowania brudem i osadem kibelka: - kupić szczotkę
> sedesową i nauczyć domowników jej używania; - używać kostek zawieszanych
> w specjalnych polemniczkach wewnątrz sedesu: pomagaja w utrzymaniu czystości,
> a jednocześnie usuwają(niwelują) kibelkowe aromaty. - kupić, mieć stale w
> domu i raz na tydzień lub rzadziej, zależnie od potrzeb używać odpowiedni
> "Domestos" lub "Cilit" ...albo inny środek do tych
> celów.
Porada dodatkowa;) kupić WC Tabs np w Lidl około 7-9 zł wrzucać na noc
a najlepiej... spłukiwać zaraz po zalatwieniu "potrzeby fizjologicznej"... i co wieczór przemyc Domestosem lub WC Picker...