Od niedawna zaczęłam hodować kwiatki doniczkowe, teraz chciałabym posadzić na balkonie jakieś warzywa w doniczce. Czy możecie podpowiedzieć, co mogę hodować na balkonie??
Witam można sadzić pomidory ,ogórki, truskawki,fasolę tyczną szczypiorek zioła ,paprykę .Są rownież jabłonki .gruszki i inne owoce które można sadzić w doniczkach.Pomidory ,ogorki,papryke wysiewamy do skrzyneczki a póżniej rozsadę sadzimy do dużych donic lub skrzynek.Można tez wysiać truskawki .
Mam może troche głupie pytanie, ale byłam w sklepie i oglądałam nasiona. Tylko że z nasion pewnie trzeba długo czekać na rezultaty. Czy są w sklepach jakieś sadzonki czy coś takiego??
U mnie na oknie pojawiły się właśnie malutkie poziomki, posiałam 2 tygodnie temu. Mam zamiar część posadzić na balkonie, a część wyniosę do brata do ogrodu.
Szukaj na targu. Teraz jest sezon i np. u mnie, w Lublinie, sadzonek warzyw wszelakich jest do wyboru, do koloru. Od różnych ziół, poprzez pomidory i sałatę a kończąc na dyniach. :)
Też chciałabym wiedzieć, bo chcę mieć wreszcie zdrowe warzywa, a nie jakieś pryskane byle co lub genetycznie zmodyfikowane. Kiedyś mieszkałam na wsi i tęsknię za tymi czasami...
Ja sadzę co roku w wielkich donicach na balkonie: pomidory koktajlowe, wszelkie zioła,paprykę, kabaczki.Oczywiście kwiaty też. Dobrze wychodzi fasolka, ogórki rozpiete na drabince, w tym roku zasadziłam patisony.Zobaczymy, jak się udadzą. Kupuję gotowe sadzonki z targów ogrodniczych. Nie wysiewam sama.
Od niedawna zaczęłam hodować kwiatki doniczkowe, teraz chciałabym posadzić na balkonie jakieś warzywa w doniczce. Czy możecie podpowiedzieć, co mogę hodować na balkonie??
Witam
Regina
można sadzić pomidory ,ogórki, truskawki,fasolę tyczną szczypiorek zioła ,paprykę .Są rownież jabłonki .gruszki i inne owoce które można sadzić w doniczkach.Pomidory ,ogorki,papryke wysiewamy do skrzyneczki a póżniej rozsadę sadzimy do dużych donic lub skrzynek.Można tez wysiać truskawki .
Jesli zdecydujesz sie na truskawki to poszukaj odmian pnacych - zajmuja malo miejsca i nie trzeba sie schylac :D
Hej
Kupując warzywa czy kwiaty masz pewność że masz to co chciałaś .Trochę pracy a jaji efekt i ile radości jak rosną/
pozdrawiam Regina
Szukaj na targu. Teraz jest sezon i np. u mnie, w Lublinie, sadzonek warzyw wszelakich jest do wyboru, do koloru. Od różnych ziół, poprzez pomidory i sałatę a kończąc na dyniach. :)
Też chciałabym wiedzieć, bo chcę mieć wreszcie zdrowe warzywa, a nie jakieś pryskane byle co lub genetycznie zmodyfikowane. Kiedyś mieszkałam na wsi i tęsknię za tymi czasami...
Ja sadzę co roku w wielkich donicach na balkonie: pomidory koktajlowe, wszelkie zioła,paprykę, kabaczki.Oczywiście kwiaty też. Dobrze wychodzi fasolka, ogórki rozpiete na drabince, w tym roku zasadziłam patisony.Zobaczymy, jak się udadzą. Kupuję gotowe sadzonki z targów ogrodniczych. Nie wysiewam sama.