Bardzo proszę, czy możecie mi poradzić co podać do fondue? Mam dużo różnego rodzaju kiełbas typu salami - paprykowe i normalne, czy fondue serowe będzie do tego pasowało? Oprócz tego jeszcze sałatki i mięsa pieczone. Proszę o radę, pozdrawiam.
Z tego co wiem to do fondue serowego, czyli szwajcarskiego pasują pikle, bagietki, pieczone ziemniaki, pomidorki koktajlowe, papryczki itp Mięso podaje się do founde mięsnego, czyli burgundzkiego i raczej nie jest to żadna kiełbasa, tylko kurczak, wołowina, wieprzowina
witam ponownie Przeszukałam 2 segregatory z wycinkami przepisów z gazet i znalazłam propozycje podania founde serowego z takimi dodatkami
15 dag wędzonej szynki
10 dag salami
2 słoiki (po 370 ml) mieszanych pikli
po 10 dag czarnych i zielonych oliwek
1 puszka (425 ml) karczochów
Sposób podania: Szynkę wędzoną oraz salami umieścić na jednym półmisku. Pikle, korniszony, karczochy i oliwki rozłożyć w małych miseczkach. Udekorować listkami ziół i cząstkami cytryny.
Do fondue serowego we Francji dostałam bagietkę pokrojoną w kostkę(niezbyt małą i oczywiście dobrze wysuszoną tzn.czerstwą) i sałatę z zielonej sałaty z sosem francuskim ( z octem winnym).Kieliszek wina białego.To wszystko.Ser jest dość ciężki, powiem szczerze zjadanie do tego "czegoś' więcej sprawi, ze będziemy czuć się jeszcze ciężej..Szczególnie gdy fondue serwujemy wieczorkiem.Smacznego!
Serek w oliwki do fondue we Francji???? Nie mowie, ze nie nalezy, ale mowie, ze w tym kraju nawet nie znajacy sie na kuchni nie polecil takiej opcji!!!!!!!
Użytkownik kokliko napisał w wiadomości: > Serek w oliwki do fondue we Francji????
Nie wiem, jak mnie zrozumiałaś (zwłaszcza ten serek w oliwki mnie zaintrygował), mnie tylko chodziło o to, że w serku oprócz wszystkich innych rzeczy maczać można oliwki. I nie we Francji, ja próbowałam w Poznaniu. Zjedliśmy i przeżyliśmy, goście też. Co kto lubi .
Mam dużo różnego rodzaju kiełbas typu salami - paprykowe i normalne, czy fondue serowe będzie do tego pasowało?
Oprócz tego jeszcze sałatki i mięsa pieczone.
Proszę o radę, pozdrawiam.
Z tego co wiem to do fondue serowego, czyli szwajcarskiego pasują pikle, bagietki, pieczone ziemniaki, pomidorki koktajlowe, papryczki itp
Mięso podaje się do founde mięsnego, czyli burgundzkiego i raczej nie jest to żadna kiełbasa, tylko kurczak, wołowina, wieprzowina
Do fondue serowego mozesz podawac wszystko co mozna zamoczyc w serku....kielbaske tez.
witam ponownie Przeszukałam 2 segregatory z wycinkami przepisów z gazet i znalazłam propozycje podania founde serowego z takimi dodatkami
- 15 dag wędzonej szynki
- 10 dag salami
- 2 słoiki (po 370 ml) mieszanych pikli
- po 10 dag czarnych i zielonych oliwek
- 1 puszka (425 ml) karczochów
Sposób podania: Szynkę wędzoną oraz salami umieścić na jednym półmisku. Pikle, korniszony, karczochy i oliwki rozłożyć w małych miseczkach. Udekorować listkami ziół i cząstkami cytryny.Pozdrawiam ;)
Masz w ostatnio dodanych przepisach Raclette z salami i szynka, nic dodac nic ujac...fondue, raclette, nie ma duzej roznicy w skladnikach. Pozdrawiam!
Do fondue serowego we Francji dostałam bagietkę pokrojoną w kostkę(niezbyt małą i oczywiście dobrze wysuszoną tzn.czerstwą) i sałatę z zielonej sałaty z sosem francuskim ( z octem winnym).Kieliszek wina białego.To wszystko.Ser jest dość ciężki, powiem szczerze zjadanie do tego "czegoś' więcej sprawi, ze będziemy czuć się jeszcze ciężej..Szczególnie gdy fondue serwujemy wieczorkiem.Smacznego!
Dla twardzieli - oliwki. Wbrew pozorom da się na nich serek owinąć . Mniam.
Nie mowie, ze nie nalezy, ale mowie, ze w tym kraju
nawet nie znajacy sie na kuchni nie polecil takiej
opcji!!!!!!!
Użytkownik kokliko napisał w wiadomości:
> Serek w oliwki do fondue we Francji????
Nie wiem, jak mnie zrozumiałaś (zwłaszcza ten serek w oliwki mnie zaintrygował), mnie tylko chodziło o to, że w serku oprócz wszystkich innych rzeczy maczać można oliwki. I nie we Francji, ja próbowałam w Poznaniu. Zjedliśmy i przeżyliśmy, goście też. Co kto lubi .