Witam. Czy może ktoś z Was był lub słyszał o gospodarstwie agroturystycznym SKANSEN w Wambierzycach(Góry Stołowe):www.skansen.noclegiw.pl.Planuję już wakacyjny wyjazd i zastanawiam się czy dobrze wybrałam.A może znacie jakieś dobre i niedrogie noclegi w tych okolicach? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam - Wasz ,, cichy" użytkownik Figusia.
W tamtym roku byliśmy na wakacjach właśnie w górach stołowych. Skansen w Wambierzycach zwiedzaliśmy natomiast nie wiedziałam nawet, że są tam noclegi. Jeśli lubicie ciszę to mogę Wam polecić noclegi we wsi Łężyce.: http://granadapokoje.pl/?page=polityka_prywatnosci Tylko nie polecam tego miejsca jeśli nie wybieracie się samochodem. My byliśmy bardzo zadowoleni . Jeśli byś chciała wiedzieć co warto w tamtych rejonach zwiedzić (a jest tego dużo) to chętnie podpowiem.
Wprawdzie o noclegach nic nie wiem, ale zwiedzałam tak piękny,duży kościół gdzie było dużo uzdrowień.Jest tam mnóstwo kul, lasek, okularów -dowodów na to,że uzdrowienia miały miejsce.
Ten skansen jest super. Mieszkam niedaleko Wambierzyc i zawsze jak tylko nas ktoś odwiedza ( rodzina czy znajomi) wszystkich tam wieziemy. To znakomita lekcja historii. Z Wambierzyc macie bardzo dobra bazę wypadową do całej Kotliny Kłodzkiej i do Czech. Kilka kilometrów od Wambierzyc we wsi Chocieszów jest piękne łowisko ptrągów. Można samemu złowić rybkę a obsługa ją sprawi i usmaży. Jest możliwość także pojeździć tam konno.Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku w naszych pięknych stronach.
Dziękuję serdecznie za odpowiedz.Wybieramy się tam w lipcu na tydzień i mam nadzieję, że po powrocie będziemy mieli co wspominać.Ilko jedziemy samochodem,więc bez problemu zwiedzimy okolicę.Zrobiłam już rezerwację, pan wydaje się miły a nocleg wyjątkowo niedrogi ( 20 zł dorosły i 10 zł dziecko). Bliżej wakacji poproszę jeszcze o więcej szczegółów (chyba mogę?) a Angelę o piękną pogodę.Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuję
To fajnie, że się zdecydowalaś. Pan jest naprawdę miły. Wczoraj zapomniałam Ci napisać, że jest tam także małe zoo. Są tam strusie, dzik, jeleń i jeszcze kilka innych zwierząt oraz dużo kurek rasowych, kotki, pieski jak to na wsi. Jest specjalne miejsce do rozpalenia ogniska i grill. Dobrą pogodę już zamówiłam. Niech tylko "góra "mnie wysłucha.
Witam.
Czy może ktoś z Was był lub słyszał o gospodarstwie agroturystycznym SKANSEN w Wambierzycach(Góry Stołowe): www.skansen.noclegiw.pl.Planuję już wakacyjny wyjazd i zastanawiam się czy dobrze wybrałam.A może znacie jakieś dobre i niedrogie noclegi w tych okolicach?
Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam - Wasz ,, cichy" użytkownik Figusia.
W tamtym roku byliśmy na wakacjach właśnie w górach stołowych. Skansen w Wambierzycach zwiedzaliśmy natomiast nie wiedziałam nawet, że są tam noclegi.
Jeśli lubicie ciszę to mogę Wam polecić noclegi we wsi Łężyce.: http://granadapokoje.pl/?page=polityka_prywatnosci
Tylko nie polecam tego miejsca jeśli nie wybieracie się samochodem. My byliśmy bardzo zadowoleni . Jeśli byś chciała wiedzieć co warto w tamtych rejonach zwiedzić (a jest tego dużo) to chętnie podpowiem.
Wprawdzie o noclegach nic nie wiem, ale zwiedzałam tak piękny,duży kościół gdzie było dużo uzdrowień.Jest tam mnóstwo kul, lasek, okularów -dowodów na to,że uzdrowienia miały miejsce.
Ten skansen jest super. Mieszkam niedaleko Wambierzyc i zawsze jak tylko nas ktoś odwiedza ( rodzina czy znajomi) wszystkich tam wieziemy. To znakomita lekcja historii. Z Wambierzyc macie bardzo dobra bazę wypadową do całej Kotliny Kłodzkiej i do Czech. Kilka kilometrów od Wambierzyc we wsi Chocieszów jest piękne łowisko ptrągów. Można samemu złowić rybkę a obsługa ją sprawi i usmaży. Jest możliwość także pojeździć tam konno.Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku w naszych pięknych stronach.
Jasne jestem do dyspozycji:))
to właśnie bazylika w Wambierzycach.o której pisała kawa
struś z mini zoo o którym pisała Angela.