Moi drodzy, potrzebuję porady.Mój siostrzeniec jest alrgikiem.W nocy ciągle kicha.Jest uczulony na kusz, roztocza,trawy ...Przyjmuje ZYRTEK. Jednak niewiele skutkuje. Wyczytałyśmy z siostrą że są oczyszczacze powietrza które eliminuja kusz i roztocza w dużym stopniu.Czy ktoś z was posiada oczyszczacz, czy jest dobry i jaki ?Bardzo proszę o poradę, mały ma 4 latka.
Mój syn był alergikiem i mam taki oczyszczacz powietrza. Spelnial swoje zadanie znakomicie. Syn mogl spokojnie spac, nie kichal i nie kaszlal. Filtr do powietrza spelnil sie tez kiedy malowalismy lakierem dzrwi. Nie bu\ylo czuc tego przykrego zapachu, no i w kuchni jak zdarzy mi sie cos przypalic to natychmiast likwiduje przykrt zapach. Ja mam filtr do powietrza z Zeptera ale uważam że jest zbyt drogi a sa bardzo dobre z innych firm i o wiele tansze.
Mam nawilżacz powietrza (jonizator) firmy bionaire bodajże. Dokładnie nie pamietam bo już trochę lat ma. Znakomicie się sprawdzał. Co rano miałam kilka "kotów" do zbierania :D. Mój syn też jest alergikiem i jemu pomaga. Z tym, że wode zawsze wlewam przegotowaną i nigdy nie dodaję żadnych olejków zapachowych czy innych bo wtedy jest dłuższa żywotność filtra. Dodatkowo byłam zmuszona nabyć inhalator elektryczny ale nie żałuję. Jak mały ma kaszel to po inhalacji z soli fizjologicznej bardzo szybko robi mu się "mokry". Myślę, że to też dobra inwestycja dla alergika: pomaga oczyszcić oskrzela i zatoki.
nie to samo. Nawilżacz jak sama nazwa wskazuje nawilza powietrze, a oczyszczacz czyli filtr oczyszcza z kurzu, zapachow, alergenów.do zawilzacza wlewa się wode a do filtra nie. Jesli interesuje Cie dzialanie oczyszczacza powietrza to wejdz na strone http://www.therapyair.com/pl/index1.php i tam masz dokladnie opisane dzialanie. Wszystkie filtry dzialaja na takiej samej lub bardzo podobnej zasadzie
Pamiętać należy ze im większa wilgotność to i roztoczy więcej.Jestem też alergikiem.Mam kołdrę poduszkę i podkład do prania.Pryskam materac i przestrzeń pod łózkiem płynem na roztocza.
Moi drodzy, potrzebuję porady.Mój siostrzeniec jest alrgikiem.W nocy ciągle kicha.Jest uczulony na kusz, roztocza,trawy ...Przyjmuje ZYRTEK. Jednak niewiele skutkuje. Wyczytałyśmy z siostrą że są oczyszczacze powietrza które eliminuja kusz i roztocza w dużym stopniu.Czy ktoś z was posiada oczyszczacz, czy jest dobry i jaki ?Bardzo proszę o poradę, mały ma 4 latka.
Tutaj znalazłam odrobinę wskazówek: http://www.superdomek.pl/porady/czyszczenie-i-odswiezanie/oczyszczacz-powietrza.html Ktoś też pisał na (jakimś) forum, że po zakupie jonizatora powietrza reakcje alergiczne nasiliły się. Chodzi mi po głowie myśl, że może być tak, iz każdy organizm reaguje inaczej na oczyszczacze.
Mój syn był alergikiem i mam taki oczyszczacz powietrza. Spelnial swoje zadanie znakomicie. Syn mogl spokojnie spac, nie kichal i nie kaszlal. Filtr do powietrza spelnil sie tez kiedy malowalismy lakierem dzrwi. Nie bu\ylo czuc tego przykrego zapachu, no i w kuchni jak zdarzy mi sie cos przypalic to natychmiast likwiduje przykrt zapach. Ja mam filtr do powietrza z Zeptera ale uważam że jest zbyt drogi a sa bardzo dobre z innych firm i o wiele tansze.
Mam nawilżacz powietrza (jonizator) firmy bionaire bodajże. Dokładnie nie pamietam bo już trochę lat ma. Znakomicie się sprawdzał. Co rano miałam kilka "kotów" do zbierania :D. Mój syn też jest alergikiem i jemu pomaga. Z tym, że wode zawsze wlewam przegotowaną i nigdy nie dodaję żadnych olejków zapachowych czy innych bo wtedy jest dłuższa żywotność filtra. Dodatkowo byłam zmuszona nabyć inhalator elektryczny ale nie żałuję. Jak mały ma kaszel to po inhalacji z soli fizjologicznej bardzo szybko
robi mu się "mokry". Myślę, że to też dobra inwestycja dla alergika: pomaga oczyszcić oskrzela i zatoki.
serdecznie dziękuje ale czy oczyszczacz a nawilżacz to to samo?
nie to samo. Nawilżacz jak sama nazwa wskazuje nawilza powietrze, a oczyszczacz czyli filtr oczyszcza z kurzu, zapachow, alergenów.do zawilzacza wlewa się wode a do filtra nie. Jesli interesuje Cie dzialanie oczyszczacza powietrza to wejdz na strone
http://www.therapyair.com/pl/index1.php i tam masz dokladnie opisane dzialanie. Wszystkie filtry dzialaja na takiej samej lub bardzo podobnej zasadzie
Bardzo,bardzo dziękuję.W takim razie dla alergika to chyba lepszy oczyszczacz.
Pamiętać należy ze im większa wilgotność to i roztoczy więcej.Jestem też alergikiem.Mam kołdrę poduszkę i podkład do prania.Pryskam materac i przestrzeń pod łózkiem płynem na roztocza.