Forum

Kuchenne porady

Garnki INGENIO

• Autor: Aniula27 Data: 2008-02-28 22:05:40

Witam,mam pytanko chciałabym kupić garnki Ingenio.
    Co o nich sądzicie czy warto je kupić,dziękuje.

• Autor: elunia.o Data: 2008-02-28 22:44:17

Zastanawiałam się nad ich kupnem, ale zrezygnowałam bo jakoś nie mam zaufania do tego uchwytu.Jeżeli się wyrobi, a jest tylko jeden, to wszystkie garnki sa bezużyteczne.Tak mi sie wydaje.A ponadto, jak garnek jest cięższy, to trudno go podnieść za jeden uchwyt.

• Autor: Krystyna911 Data: 2008-02-29 07:55:07

A ja używam tych garnków od trzech lat i jestem nimi zachwycona. Uchwytowi nie można nic zarzucić. Świetnie utrzymuje garnek w ryzach. Po odłączeniu go, garnek zajmuje bardzo mało miejsca i świetnie nadaje się do przechowywania w nim potraw w lodówce. Mogę spokojnie i bez obawy użyć łyżki metalowej i nie ma najmniejszego zadrapania czy śladu. Po trech latach używania, dalej wyglądają jak nowe. A gotuję w nich, smażę i duszę. Bez obawy wstawiam do piekarnika. Dla mnie - same plusy

• Autor: aloiram Data: 2008-02-29 08:44:09

Uzywam, tych garnków i sa naprawdę OK. Smażę, duszę, gotuję wstawiam do lodówki, piekarnika, myję w zmywarce i nic się z nimi nie dzieje. Myśmy kupili taki olbrzymi zestaw z tarkami, pokryweczkami i tych drobiazgów faktycznie rzadko używam, i gdybym teraz miała decydować się na zestaw INGENIO, to chyba kupiłabym same garnki i patelnie. Świetnie się je przechowuje. Jednak dla mojej Mamy, która unika teflonu w kuchni, garnki są "ucieleśnieniem" wszystkiego co złe w wyposażeniu kuchennym. Pewnie ma trochę rację, ze my ten teflon poprostu zjadamy....

• Autor: aloiram Data: 2008-02-29 08:47:05

Aniula, przepraszam Cię, ale podpięłam się niechcący pod Krystyna 911. Ja jestem z tych garnków zadowolona.

• Autor: monami9 Data: 2008-02-29 11:01:13

Ja mam je od niedawna i też jestem bardzo zadowolona. Z rączką nie ma kłopotu, świetnie trzyma garnek, no i nie ma problemu z przechowywaniem. Jednak przezornie używam do nich drewnianych łopatek.

Przejdź do pełnej wersji serwisu