Forum

Kuchenne porady

Wędzarka turystyczna Behr

  • Autor: vena1980 Data: 2008-03-02 12:24:57

    Czy ktoś miał kontant z tym urządzeniem? Są takie sprzedawane na Allegro i ludzie kupują. W opisie jest napisane że filet z pstrąga w 8 minut, większość ryb w 20 minut. Czy mięso też się da? No i jest zasilane na paliwo turystyczne w formie stałej lub płynnej? Czyli wędzenie w wysokiej temperaturze bez dymu?
    Odpiszcie proszę.
    pozdr.

  • Autor: bahus Data: 2008-03-02 18:34:51

    Pierwsze słyszę, aby wędzenie odbywało się bez dymu. Co prawda kiedyś czytałem, że istnieją preparaty o zapachu i smaku dymu, w których się moczy lub smaruje rybę. Następnie poddaje się ją obróbce termicznej w strumieniu rozgrzanego powietrza. Jednak sposób ten do wędzenia ma się tak jak "Ałma Mater do k**** m*ć
    Bahus

  • Autor: vena1980 Data: 2008-03-02 19:23:53

    Nie, jednak nie bez dymu, doczytałam się, że się tam daje specjalne trociny.

Przejdź do pełnej wersji serwisu