Forum

Rozmowy wolne i frywolne

wakacje 2008

• Autor: olusia1 Data: 2008-03-07 10:16:10

Witam Was każdy pewnie już planuje wczasy itd , a ja jestem w kropce niby wstępnie mamy juz zamówiony domek letniskowy w Mielnie nad morzem od 5 lipca , ale....własnie ta pogoda nad naszym morzem , myślalam o wczasach za granicą ale...zupełnie nie wiem gdzie by można jechać , zeby- było fajnie , nie za drogo i na jakies 10-14 dni , myślę , że musialabym się zmieścic w około 6 tys zł na 2 osoby dorosłe i 2 dzieci wiek 5i 11 lat .Mam nadzieję , że pomożecie :) Pozdrawiam .....a może napiszecie gdzie Wy się wybieracie na wakacje....

• Autor: kasia d Data: 2008-03-07 10:43:27

och ja polecam Sycylie, serio! Bylam z moja rodzinka we wrzesniu i zakochana jestem straszliwie :)  na 100% tam wrocimy, jak sie uda to nawet w tym roku. pogoda piekna, niesamowita atmosfera i jedzenie relatywnie tanie bo maja mase tych ichnich marketow gdzie mozna kupic albo produkty albo gotowe jedzenie, a wieczorami na takich marketach to juz w ogole wszytko dostaniesz.! gigantyczne krewetki z gigantycznego grilla bomba!!! a grill w ogole fajnie operuje, mozesz sobie kupic jakie miesko lub rybke chesz a oni ci to za ok 3-4 euro zgrilluja. I najlepszym wyjsciem, ja uwazam, jest wynajac sobie jakis apratament na 2 tyg i juz! wspaniale wakacje. no i oczywiscie atmosfera, .... najlepsza na swiecie, oni sa tacy rodzinni ze jak ja bylam z moim wtedy 7 miesiecznym synem to co 2 min nas ktos zagadywal jakie piekne babmbino mamy. sa przemili i przyjazni.
    Najlepsze wakacje na swiecie.
    ja bookowalam zakwaterowanie przez ta strone: http://www.holiday-rentals.co.uk/

• Autor: ekkore Data: 2008-03-07 10:55:21

Ja polecam Ci Austrię - ziemię salzburską. Poza górskim atrakcjami będziesz miała mnóstwo basenów do dyspozycji.
    Wykupujesz Pauschale - to jest tygodniowa oferta z półpesją (śniadanie i obiadokolacja). Dodatkowo dla całej rodziny kupujesz sommerjokery (5-letnie dziecko ma gratis, starsze ze zniżką) - to takie karty wstępu do muzeów, na wyciągi, baseny - generalnie zwraca się po 3-4 atrakcjach. A wszystko w promieniu 40-60 km.

• Autor: Kropcia Data: 2008-03-07 11:47:12

A ja polecam Turcję.Cudownie cieple morze, piękne plaże i przeważnie  wszystkie oferty są all  inclusive, więc odpada kupowanie wszelkich napojów  jak również słodyczy, co przy dzieciach jest  jednak znacznym wydatkiem.Teraz w biurach podróży trwa sezon  na różne promocje  i wiele ofert jest naprawdę atrakcyjnych.

• Autor: kiiri Data: 2008-03-07 11:27:20

Jak ma byc tanio, cieplo i pieknie to czemu by nie Chorwacja :) Zawsze taniej niz Wlochy czy Hiszpania a rownie pieknie, troche mniej turystow no i ciagle nieco taniej :)
    Ja na wakacje zwiewam w gory :D mam nadzieje ze norweskie ;)

• Autor: ANUTSCHKA Data: 2008-03-07 15:11:36

ojej, zadroszczę ... jednak Kocham Taterki, ale tyyyyyyyyyyyyyyyle LUDZIÓW !!!!! :(

• Autor: kasia d Data: 2008-03-08 21:20:21

podpisuje sie pod chorwacja! piekna! i wycieczka do plitwic obowiazkowa!!!

• Autor: Kry Data: 2008-03-07 13:38:21

Ja tak jak Kropcia polecam Turcję. A z biur podróży Itakę. Wejdź na stronę http://w3.itaka.pl/ jest co wybierać. Wiele hoteli ma atrakcje dla dzieci typu zjeżdżalnie, place zabaw.

• Autor: Bongo Data: 2008-03-07 16:38:34

Witam mieszkam na Tenerifie tu jest pare miejsc do zobaczenia . Ale ceny biletow lotniczych nie sa najnizsze. Popatrze  na ceny apartamentow i sie odezwe.. ile to jest 6.000 zly ? teraz zlotowka poszla do gory to nie bardzo wiem .. 
    pozdrawiam  Baongo 

• Autor: angela Data: 2008-03-07 23:27:13

Ja polecam Bułgarię. jest dużo tańsza od Chorwacji. Morze cieplutkie i piękne piaszczyste plaże. Pyszne jedzonko.

• Autor: kokliko Data: 2008-03-08 05:16:32

Dania,Szwecja, Norwegia, w tym roku takie kierunki.
    Czy ktos z Was ma jakies super  namiary?
    Chodzi o to zeby milo, niedrogo  i nieprzecietnie.

• Autor: piegusowa Data: 2008-03-18 20:36:21

Kokliko,w Danii polecam północ wyspy Zelandia.Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej odezwij się na gg. Też lubię, żeby było nieprzeciętnie. Pozdrawiam!

• Autor: kokliko Data: 2008-03-19 01:10:24

Piegusowa, jutro sie odzywam, wielkie dzieki i pozdrowienia.
    Tatry tez lubie, czasem trzeba zmienic Tatry na jakis daleki Altaj.

• Autor: cerekm Data: 2008-03-16 11:06:58

a ja tak czy tak pojade do Zakopanego!!!;-) hihihi..

• Autor: piegusowa Data: 2008-03-18 20:37:23

Ja tam poczciwe Tatry kocham i zawsze tam mnie ciągnie: czy lato czy zima...

• Autor: olusia1 Data: 2008-04-01 15:47:39

A CO MYŚLICIE O TUNEZJI ?? BYŁ KTOŚ Z WAS??

• Autor: kokliko Data: 2008-04-02 02:31:27

Olusiu, kurcze bylam trzy razy kiedy dzieci byly male,
    wtedy taniej bylo niz  jakiekolwiek Chorwacje, dla mnie
    to byl horror tych wiosek wakacyjnych, ktorych nie doswiadczylam
    ani przedtem , ani potem. Tak zwane animacje od rana do wieczora,
    fakt, ze nianki do dzieci(francuskojezycznych) bezproblemowo latwe
    do wynajecia, dzisiaj juz bym sie zastanowila nad ta bezproblemowoscia.
    Ale to moglo byc ,wedlug krola Ubu, tam albo gdziekolwiek, jedzenie tez
    albo z tam, albo  z gdziekolwiek, jedzenia glownie zaleza od menadzera,
    wiec czy Tunezja, czy Cypr, czy Turcja to w zasadzie to samo, bo ci
    zarzadzajacy to glownie Francuzi. No i glowny akcent nastawiony na jedzenie.
    Jesli chcesz pokazac dzieciom (a w ogole nie bylo o dzieciach) tzw "zagranice",
    to nie pchaj sie do tych polskich wakacyjnych wiosek, bo bedzie jak w Mielnie!
    Ostatnie wakacje z malymi dziecmi spedzilismy w Grecji, dzieci zdaly sobie
    sprawe, ze trzeba sie nagimnastykowac zeby byc zrozumianym, ale i tak  bylo
    "super". Pojechalismy

• Autor: kokliko Data: 2008-04-02 02:47:41

pociagiem, zeby dzieci uprzytomnily sobie jak to daleko.
    Nikogo nie namawiam do takich lekcji, bo jednak strasznie trudne i
    bardziej kosztowne (nawet teraz, a moze szczegolnie teraz).
    Natomiast namawiam wszystkich na  zagraniczne wakacje, szczegolnie
    jak macie male dzieci. Dzisiaj wieczorem zaklepywalam dom w Bretanii dla
    moich polskich przyjaciol, dom kompletnie nad oceanem 100m

• Autor: olusia1 Data: 2008-04-05 12:39:04

nad Grecją też myslimy jest tyle ofert pieknych miejsc ze trudno sie na cos zdecydowac pozdrawiam

• Autor: bergamotka2 Data: 2008-04-13 02:47:34

No już widzę , że parę osób się może spotka na szlaku lub na Krupówkach ... ja będę tam do połowy lipca , koszt za 10 dni w składzie podobnym - około 3 tys. pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu