Miałam barwniki w proszku do jajek kupione już dosyć dawno więc nie wiem czy jeszcze takie produkują. Mam jeszcze barwniki w płynie firmy Schwartau, niestety nie wiem gdzie można je dostać. Wiem że na stronie tortownia.pl można zamówić takie barwniki w ponad 20 kolorach.
Tych niemieckich z Allegro nie polecam. Nie dają intensywnych kolorów. Super barwniki ma użytkowsnik Allegro- prostozformy - są dużo tańsze od tych w tortowni, a naprawdę malutka ilość daje intensywny kolor i nie rozrzedza masy.
Aniula cudny tort!!! Napisz prosze czy sama robiłaś te wspaniałe kwiaty a jeśli tak to z jakiego marcepanu. Aha mam jeszcze pytanie dotyczące tych barwników do jajek. Czy to są te barwniki w proszku ,które miesza sie z wodą i farbuje jajka?
Cześć,ozdoby robiłam sama ze sztucznego marcepana z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis5121.html A co do barwników to tak, to są te w proszku do rozrabiania z wodą,ale do masy dodawałam proszek bez rozrabiania z wodą.Pozdrawiam
Witam, masa była tradycyjna o smaku kakaowym(jajka z cukrem ubite na parze i wymieszane z tłuszczem) Dodatkowa każda warswa masy była posypana prażonymi orzechami, rodzynkami i drobnymi wisienkami ze spirytusu, a biszkopt nasączony ponczem alkoholowym. Torcik był wyśmienity.
Oto mój tort dla babci na 80 urodziny.
śliczny:))
Super!!! Fajnie,że się tu pochwaliłaś, bo chciałam się zapytać o barwniki, czym ten marcepan barwiłaś?
Miałam barwniki w proszku do jajek kupione już dosyć dawno więc nie wiem czy jeszcze takie produkują. Mam jeszcze barwniki w płynie firmy Schwartau, niestety nie wiem gdzie można je dostać. Wiem że na stronie tortownia.pl można zamówić takie barwniki w ponad 20 kolorach.
Dzięki za odp. Ja widziałam też jakieś płynne na allegro ale nie wiem czy są dobre....
Tych niemieckich z Allegro nie polecam. Nie dają intensywnych kolorów. Super barwniki ma użytkowsnik Allegro- prostozformy - są dużo tańsze od tych w tortowni, a naprawdę malutka ilość daje intensywny kolor i nie rozrzedza masy.
Tort przepiękny.
Barwniki w płynie można kupić w Lidlu ,4 kolory -Schwartau oczywiście.
Przepiękny!
Pewnie był przepyszny, taki elegancki :))))
Piękny ten torcik
Oooooo.... ale cudeńko. Bardzo piękny !
Aniula cudny tort!!! Napisz prosze czy sama robiłaś te wspaniałe kwiaty a jeśli tak to z jakiego marcepanu. Aha mam jeszcze pytanie dotyczące tych barwników do jajek. Czy to są te barwniki w proszku ,które miesza sie z wodą i farbuje jajka?
Cześć,ozdoby robiłam sama ze sztucznego marcepana z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis5121.html
A co do barwników to tak, to są te w proszku do rozrabiania z wodą,ale do masy dodawałam proszek bez rozrabiania z wodą.Pozdrawiam
Sliczny tort :)))
Sliczny
Bardzo ładny
Sliczny A mozesz napisac cos o smaku i masach?
Witam, masa była tradycyjna o smaku kakaowym(jajka z cukrem ubite na parze i wymieszane z tłuszczem) Dodatkowa każda warswa masy była posypana prażonymi orzechami, rodzynkami i drobnymi wisienkami ze spirytusu, a biszkopt nasączony ponczem alkoholowym.
Torcik był wyśmienity.
no po tym opisie...jestem przekonana ze inaczej byc nie moglo!