Proszę o radę w kwestii wyboru dobrego młynka do soli i pieprzu. Chciałabym sobie takie coś kupić ale chciałabym coś sprawdzonego - zeby nie padło po tygodniu użytkowania.
Jeżli ktoś ma i używa, bardzo proszę o nazwę firmy co warto kupić a czego unikać.
Ja kupuję pieprze w młynkach kotanyi (kamis ma nieporęczne) - po zużyciu pieprzu wyrzucam. Sól używam tradycyjną - bo taka mielona skończyła się w ciągu tygodnia - dosyć sporo się mieli i wydaje mi się że z solniczki leci mniej.
Ja podobnie, z tym, że nie wyrzucam. Kupiłam raz, potem ktoś na forum udzielał instrukcji jak to otwierać, trochę się pomęczę ale mi się udaje otworzyć i tylko uzupełniam. Mam tak pieprz czarny i kolorowy.
a znajdziesz ten wątek? albo wstawisz jeszcze raz instrukcję otwierania .może i ja zaoszczędzę 5 zł za pierwszym razm. A jak wprawy nabiorę w otwieraniu, to może i więcej...
Ja juz uzywalam roznych, z nienajlepszym skutkiem czasowym. Teraz uwazam, ze najlepsze sa firmy Cole and Mason LTD England. Nie wiem czy mam prawo zacytowac firme, ale takie bylo pytanie (nieskasowane).Sol kupuje bardzo gruboziarnista, czasami przed wlozeniem do mlynka nalezy ja wysuszyc na malym talerzyku Obiecuje, ze nie jestem zadnym przedstawicielem w/w firmy, tylko zadowolona uzytkowniczka..
I własnie o to mi chodziło - dokładnie o nazwę. Przeglądając allegro upatrzyłam sobie młynki własnie tej firmy, ale chciałam zeby ktoś mi potwierdził ze są dobre. Teraz bede mogła kupić licząc ze się nie zawiode.
Po przeczytaniu tego wątku postanowiłam kupić pieprz z młynkiem firmy Kotanyi. Ciężko było go dostać, ale się udało :-) Mężowi pokazałam zdjęcia Wróbelka z instrukcją otwierania tego ustrojstwa. I tak to znowu dzięki WŻ udało mi się nie tylko coś upichcić, ale i kupić. Dziękuję :-))
Chciałabym sobie takie coś kupić ale chciałabym coś sprawdzonego - zeby nie padło po tygodniu użytkowania.
Jeżli ktoś ma i używa, bardzo proszę o nazwę firmy co warto kupić a czego unikać.
Dziękuje za każdą sugestię.
Ja kupuję pieprze w młynkach kotanyi (kamis ma nieporęczne) - po zużyciu pieprzu wyrzucam. Sól używam tradycyjną - bo taka mielona skończyła się w ciągu tygodnia - dosyć sporo się mieli i wydaje mi się że z solniczki leci mniej.
Ja podobnie, z tym, że nie wyrzucam. Kupiłam raz, potem ktoś na forum udzielał instrukcji jak to otwierać, trochę się pomęczę ale mi się udaje otworzyć i tylko uzupełniam. Mam tak pieprz czarny i kolorowy.
Tu było cos o młynku: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=44545&post=51857
a znajdziesz ten wątek? albo wstawisz jeszcze raz instrukcję otwierania .może i ja zaoszczędzę 5 zł za pierwszym razm. A jak wprawy nabiorę w otwieraniu, to może i więcej...
Kurcze, szukałam tego wątku i nic :-(. Pamiętam, że nawet była instrukcja ze zdjęciami, ale niestety zapadł sie pod ziemię.
Jest! Jest!!! Tutaj: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=105600&post=105800
Na niebiesko:) http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=105600&post=105800
Ja juz uzywalam roznych, z nienajlepszym skutkiem czasowym.
Teraz uwazam, ze najlepsze sa firmy Cole and Mason LTD England.
Nie wiem czy mam prawo zacytowac firme, ale takie bylo pytanie
(nieskasowane).Sol kupuje bardzo gruboziarnista, czasami przed
wlozeniem do mlynka nalezy ja wysuszyc na malym talerzyku
Obiecuje, ze nie jestem zadnym przedstawicielem w/w firmy, tylko
zadowolona uzytkowniczka..
I własnie o to mi chodziło - dokładnie o nazwę. Przeglądając allegro upatrzyłam sobie młynki własnie tej firmy, ale chciałam zeby ktoś mi potwierdził ze są dobre.
Teraz bede mogła kupić licząc ze się nie zawiode.
Pozdrawiam i dziękuje za odzew
Po przeczytaniu tego wątku postanowiłam kupić pieprz z młynkiem firmy Kotanyi. Ciężko było go dostać, ale się udało :-) Mężowi pokazałam zdjęcia Wróbelka z instrukcją otwierania tego ustrojstwa. I tak to znowu dzięki WŻ udało mi się nie tylko coś upichcić, ale i kupić. Dziękuję :-))